Elektrina cez prijazdovu cestu? Ako na to?

Ahojte, viete mi poradit? Je mozne potiahnut elektricky kabel (cca 60m) popod prijazdovu cestu (104/103) kde by som vlastnil spoluvlastnicky podiel (cca 17 spoluvlastnikov, cesta je len spevnena, nie asfaltova). Musim mat povolenie od kazdeho vlastnika? Budem potrebovat aj zriadit vecne bremeno? Zaujima to VSD ako je potiahnuty kabel alebo ich zaujima len ci dokazem dotiahnut kabel od stlpa k pozemku aby ma pripojili a nezaujima ich ako to spravim? Ako by ste postupovali vy? Zajtra chcem posielat ziadost na VSD kvoli moznostiam pripojenia. Dakujem. PS: 104/44 je uz obecna cestna komunikacia
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ketfal:

Ahojte, viete mi poradit? Je mozne potiahnut elek…
@ketfal najskor si vypytaj bod pripojenia. Potom môžeme riešiť ďalej.
Odpovedať
Ako to vyzera na liste vlastnictve parcely 104/103? Je tam aj SPF, resp. ma tam spravu SPF po mrtvom, nezistenom vlastnikovi? Tam to este len planujes odkupit ci ako to myslis? Na 104/44 si vypytas suhlas obce, to by mohlo byt pre teba OK. Potenciaonalny problem sipim na parcele 104/103 pri 17 vlastnikoch. Ale ako bolo napisane, zisti si este bod pripojenia, nasledne budeme mudrejsi.
Odpovedať
Jasne chapem, dam vediet ak dostanem bod pripojenia ale pravdepodobne to bude tak ako som nakreslil. Co sa tyka SPF tak na tej parcele nemaju podiel.
Odpovedať
Tak nakoniec poslali stanovisko (Ziadost zakreslenia existujucich sieti) kde zakreslili existujuce kable (vo vlastnictve majitelov domov naokolo) okolo predmetnej parcely. Ziadny bod pripojenia ani len existujuce NN distribucne vedenie. Ako postupovat dalej? Aka ziadost je pre urcenie noveho bodu pripojenia? Vdaka (jedna sa o VSD).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ketfal:

Tak nakoniec poslali stanovisko (Ziadost zakresle…
@ketfal VSD ma super appku, kde si to mozes vyklikat a dostanes do par minut zakreslene ich siete na mieste a na mape vratane podpernych bodov, VN, VVN a NN napatovej siete... cize podla toho si vies pozriet kde "asi" maju vedenia a kde ti "asi" daju bod napojenia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ketfal:

Tak nakoniec poslali stanovisko (Ziadost zakresle…
@ketfal U ZSD je potrebná žiadosť o pripojenie... Na stránkach to majú rozpísané... https://www.vsds.sk/edso/domov/domacn...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekjahoda:

@ketfal VSD ma super appku, kde si to mozes vykli…
@marekjahoda ako sa vola ta appka a je pristupna pre verejnost? Je to GIS? @frantisekca No super, predtym som mal podanu ziadost o nove pripojenie len som ju zrusil kedze az potom som si vsimol ze na zaklade toho vznikne nova zmluva a pre zakreslenie mozneho pripojenia mam podat ziadost o zakreslenie existujucich sieti. Tak mozem opat vyskusat to nove pripojenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ketfal:

@marekjahoda ako sa vola ta appka a je pristupna …
@ketfal Nechce sa mi to na VSD hľadať, ale ZSD má napísané, že: "Upozornenie: Vyjadrenie k projektovej dokumentácii Vám bez uzatvorenej Zmluvy o pripojení nevystavíme."
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ketfal:

@marekjahoda ako sa vola ta appka a je pristupna …
@ketfal prihlasis sa na ich portal, ides do Aplikacie, ostatne, Zakreslenie sieti, Zakladne informacie... tam si vyznacis zaujmove uzemie na mape a mas :) vygeneruju ti...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?