Dom na malý pozemok so vstupom z juhu

Ahojte, Chcela by som sa poradiť. Máme pozemok dlhý 25 metrov a široký 14 metrov, dlhšia strana je orientovaná v severo-južnom smere. Prístupová cesta na pozemok je z juhu. Na tomto pozemku by sme si chceli postaviť malý dom, ale pravdepodobne vzhľadom na rozmery pozemku bude asi vhodnejší poschodový. Tiež by sa nám zišla aj garáž, avšak kvôli povinným odstupom od susedných pozemkov sa nám zmestí asi len od cesty pred dom z tej južnej strany. Mrzí nás však to južné svetlo, ktorého nebude veľa kvôli tomu, že v tomto prípade dlhšia strana domu bude musieť byť v severo-južnom smere. Navyše, zo západu je postavený vysoký 2 poschodový dom (vzdialený od hranice pozemku asi 6 metrov), takže aj v lete nám podvečer zakryje polovicu pozemku. Hľadali sme nejaké vhodné projekty, ale stále máme dilemu. Mali by ste nejaký nápad, aký domček tam postaviť, rozmiestnenie miestností, a umiestnenie terasy a garáže? Vopred ďakujem za príspevky.
Odpovedať
Nestastny pozemok. Musite tam nutne stavat ?
Odpovedať
@marionnea Ak máte záujem nakreslím vám dispozíciu zadarmo.
Odpovedať
Ďakujem za názory. Je to trochu nevyhovujúco riešený pozemok, ale je v dobrej tichej lokalite, preto sa už dosť dlho zaoberáme myšlienkou, že by sme si tu postavili dom. Bohužiaľ sa stále nevieme rozhodnúť, či vybrať katalógový projekt (tie väčšinou nespĺňajú rozmiestnenie miestností vzhľadom k svetovým stranám alebo vstup do domu) alebo projekt na mieru. Ak má niekto domček postavený na podobnom pozemku, rada by som privítala názory, príp. foto.
Odpovedať
@virnik27 pozrela som si fotogalériu, máte sympatický domček, dobrá inšpirácia
Odpovedať
@marionnea Ahoj my mame presne taky isty pozemok, staviame dom 12 x 8 m. Dom sme posunuli na zadnú časť pozemku, aby sme využili slnečnú časť, zahradu budeme mať vpredu. Z pravej strany a zo zadu mame odstup 2 m a zľavej strany 4 m od susedov. V albume mam fotky projektu. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?