Docasna úprava parkovania

Čaute Potrebujem poradiť ako poriesit dočasne parkovanie pred domom. Mam roboty doma dosť a tak nestiham soravit úpravy podla seba. Plánoval som vybagrovat 40cm dat nizsie zvody ktoré idu krizoma navizit strk a nech to sada do buduceho roku aby sa tam v lete dala dlazba. Lenze nestiham. Na druhej strane ked tam vysypem tatru strku tak to budem musiet vsetko v lete vybagrovavat a co s tou zmesou steku a hliny spravim neviem. Nemam ju kde pouzit. Napada vas nejake riešenie? Vdaka
Odpovedať
@truly NA spodok geotextíliu 400 g/m2 a na to makadam. Makadam potom ľahko vylopatuješ, nepomieša sa so zeminou. A môžeš ho použiť inde. Alebo betónové zatrávňovacie tvárnice, je to síce investíca cca 50 - 100 €, ale ak to potrebuješ dočasne poriešiť, tak si nepomôžeš. Tie tvárnice potom buď vyhodíš, alebo predáš alebo použiješ ako podklad pod trvalú parkovaciu plochu.
Odpovedať
@chrobak7 mam doma cely kotuc to iste ma napadlo, len neviem aka gramáž, musím pozrieť
Odpovedať
@truly stačí, aby to bolo dosť pevné, možno stačí aj 200g/m2, čo sa bežne dáva pod podklady.
Odpovedať
...chcel by som vidieť ako lopatuje makadam z geotextílie :)
Odpovedať
@boxtt to sa robi tak, ze vylopatujes co sa da, potom zacnes nadvihovat geotextiliu a tym sunut zvysnu tenku vrstvu makadamu dalej, kde sa vytvori zase vacsia kopka a tu odlopatujes 8-)
Odpovedať
....pekna teoria, chcem vidiet ako sa zaborí lopata do makadamu :)
Odpovedať
@boxtt sama sa nezabori, co mas obidve ruky lave a nikdy si nelopatoval? to by mal dokazat barsjaky cigan...
Odpovedať
@boxtt Ty si nikdy nelopatoval makadam?
Odpovedať
Profilova fotka
@truly a nemozes tam nasypat to co tam uz ostane ? Ja som tam dal doviezt 0-32 a na tom sa potom robila dlazba...
Odpovedať
@majkoj musim ist nizsie koli zamkovej. To by bola na 10cm len
Odpovedať
chlapci ja som lopatoval makadam a práve si neviem predstaviť, že to nebude lopatovať s asfaltu, betonu alebo plechu.....Samozrejme sa bavíme o väčšej frakcii - naspodnejšej vrstve chodníka....Malá frakcia nie je problém lopatovať. Skús zaboriť lopatu medzi "skaly" :)
Odpovedať
Musim suhlasit s @boxtt , lopatovat makadam z geotextilie je hrozne otrocka robota. V teorii sa da textilia nadvihnut a kamene sa zosypu, ale v praxi sa lopata zadrhava o mokru zablatenu textiliu, ktora sa trha a je pokrcena-zaborena v zemine. Takisto do makadamu lopatu nezaboris tak jednoducho a je to cele neskutocna babracka. Mensia frakcia je v pohode.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak co tam dat aku frakciu.? Planoval som 16-32
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?