Dá sa zo záhrady urobiť stavebný pozemok?

Ahojte. Mam otazocku. Mozem si na pozemku, ktory je v ponuke ako zahrada, postavit dom ??? Viem, ze sa da cast pod domom vynat ako stavebny pozemok. Moze sa vynat akykolvek pozemok ??? S pravej aj lavej strany tohoto pozemku RD uz su postavene.
Odpovedať
Profilova fotka
dost podstatny detail - ci je zahrada v extravilane alebo intravilane... ak je to intravilan, a vedla su dokonca domy postavene, mala by to byt len formalita... ale urcite behni na stavebny urad zistit konkretne info pre danu parcelu
Odpovedať
Nie na stavebny ale na okresny urad -pozemkový a lesný odbor. Potrebujes situaciu stavby, kolok 3€, ziadost, list valstnictva a katastralnu mapu.
Odpovedať
Profilova fotka
Áno dá sa to. Pred dvomi mesiacmi som zmenil za účelom stavby záhradu na stavebný pozemok. Konkrétne v mojom prípade som si podal žiadosť na kataster v Žarnovici - 3.-€ kolok a za dva dni som to mal schválené.
Odpovedať
Pozemok sa stava stavebnym vtedy, ked je nan vydane stavebne povolenie. To, ze pozemkovy urad ti to schvali este neznamena, ze tam budes moct stavat. Postup je - ist na stavebny urad pytat si uzemno-planovaciu info (najlepsie pisomne). Ked bude kladna, potom mozes zacat robit dalsie kroky, ako vynatie a pod.. Btw. k vynatiu potrebujes uz mat ako-tak premysleny projekt, oni chcu urcite vidiet osadenie domu na pozemok a mne sa zda, ze my sme dokladali aj projekt, plus LV, katastralka, kolok, ziadost atd..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
My máme podobnú situáciu. U nás je to ale tak, že máme rodinný dom a za ním záhradu, na ktorej by sme chceli stavať. Všetko je v intraviláne. Včera mi na stavebnom povedali, že nám stavbu nepovolia. Tak teraz rozmýšľame čo ďalej :-S
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?