Dá sa tabuľa obce posunúť o pár metrov?

Profilova fotka
Dobrý deň, chcem sa spýtať na dve veci. Kúpili sme pozemok pri hlavnej ceste, sú to dve parcely( menšia kde bude stavba je v inteaviláne a druhá časť je v extraviláne) pred pozemkom je teda tabula obce, viete mi poradiť aký je postup s tým, že by sa tabula obce posunula o nejakých 15 m? Inak by nám asi DI nepovolil ani vjazd na pozemok mimo obce kde je 90 km/h? Dá sa získať od policajtov nejaké predbežné vyjadrenie k takémuto vjazdu na pozemok?
Odpovedať
No asi najprv nezaškodí keď sa poradíš aj so starostom, možno bude ochotný a s vybavovaním toho ti pomôže ale asi nebude ľahké len tak posunúť tabulu obce. Ale keby bol taký ochotný tak by sa to asi aj u policajtov vybavovalo ľahšie a rýchlejšie.
Odpovedať
@peter111173 Miesto osadenia DZ začiatok a koniec obce nie je a nemusí byť identické s hranicou, ktorá označuje zastavané územie a mimo zastavaného územia podľa katastrálnej mapy. Vzhľadom na to, že sa jedna o posunutie o15 m zašla by som najprv na prísl. DI a vysvetlila situáciu a dôvod posunutia DZ. Podľa mňa by s tým DI nemal mať problém, a na základe žiadosti vydá súhlas. Následne pôjdeš na Okresný úrad, odbor cestnej dopravy a PK a ako príslušný cestný správny orgán určí použitie trvalého DZ - presunutie DZ. So správcom cesty sa dohodneš, či premiestnenie zrealizujú oni, alebo ty. Obec s tým nič nemá, pokiaľ hl. cesta nie je miestna kom. Starosta by sa však mohol prihovoriť, pokiaľ by DI robil drahoty...Pokiaľ hl. cesta je II. alebo III. tr., tak správcom je regionálna správa ciest. Predpokladám, že na pozemku chcete stavať, tak by som presunutie DZ riešila v rámci situácie s návrhom na umiestnenie RD a vjazdu v mieste terajšej DZ. Nový vjazd by bol práve dôvod na premiestenie exist. DZ. V tomto prípade by som na DI predložila žiadosť o vyj. k umiestneniu RD a nového vjazdu na susednú nehnuteľnosť.. Možno by to bola nakoniec schodnejšia cesta, ako iba najprv žiadať o "surové" presunutie DZ.
Odpovedať
@peter111173 Tabuľa obce sa nedá len tak "posunúť". Existujú hranice obcí a na hranici sú tie tabule osadené. O tom nerozhoduje starosta. Dá sa stavať aj v extraviláne, pokiaľ obec to má v územnom pláne. A možno bolo chybou, že ste to už kúpili. Najprv ste si mali preveriť, či je tam možné stavať. Ak ti tam nedovolia stavať, čo urobíš? Kúpiš iný pozemok?
Odpovedať
@chrobak7 označenie DZ - začiatok a koniec obce nie je vždy identické s hranicou zastavaného územia obce
Odpovedať
@chrobak7 tabule oznacujuce zaciatok/koniec obce sa bezne menia, nedavno menili tabulu na vjazde do Topolcianok asi o 100metrov, pripadne vjazd do Domaniže o cca 200m, absolutne to nema vyhradny suvis s hranicami obce.
Odpovedať
@peter111173 ešte by som možno poradila malú partizančinu a to zájsť na region. správu ciest, dohodnúť sa s nimi a nech v rámci údržby DZ presunú DZ o tých 15 m :) vtedy ti netreba žiadne vyj.
Odpovedať
@janetbla presne takto sme to riešili aj my ;-)
Odpovedať
@janetbla mala partizanstina by bola, ak by si @peter111173 zohnal zemny vrtak, kupil dve vrecka sucheho betonu a jednej tmavej noci by sa tabula presunula na svoje nove posobisko. PS Ja som si pred 10 rokmi dal urobil tabulu "Pozor radar", isiel som za okresnym dopravnym inzinierom, povedal mu co mam v plane, a ten mi rovno povedal, ze sice vie, ze tam auta jazdia aj vyse 100, ale ze takato dodatkova tabula neprejde, co samozrejme nevylucuje, ze by tam nejaky dobrodruh umiestnil tu tabulku bez povolenia. Viac mi nebolo treba, pripevnil som ju pod tabulu zaciatok obce a ucinok bol okamzity, cestarom trvalo skoro 2 roky, kym to zacali riesit. Cela ulica bola spokojna, ze konecne sa da s vacsim kludom vychadzat na hlavnu cestu..(vjazd na chalupu mame cca 80m za tabulou zaciatok obce, raz za rok sa tam objavia radaristi, jednemu Fittipaldimu tam raz namerali 150kmh).
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser to v tpm okrese, kde je viac cestných značiek ako stromov pri ceste?
Odpovedať
@peter111173 vsetko si radsej osobne pozistuj. Chod aj na policiu a aj za starostou a skus sa ich na to spytat. Lepsie si je to poriadne pozistovat. Vsetko sa da riesit, len uvidis na akych ludi natrafis
Odpovedať
Profilova fotka
15m? Asi ta partizančina ako píše @stowasser ;-) . V živote nikdy nikto nezbadá, ak to teda neposunieš pred pozemok suseda. :-D
Odpovedať
@peter111173 Nie je rozhodujuce pre stav. povolenie kde stoji tabula, ale uzemny plan obce. Keď som začal staviať, bol som 300 m pred obcou, teraz som 200 m v obci a stavba je tam kde bola.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mimka Vy ste to riešili v rámci tej údržby? A kedy to bolo?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 stavať mi tam dovolia, to mám potvrdené
Odpovedať
@ruren nie je to celkom pravda, mimo obce platí ochranné pásmo cesty, čiže posunutím DZ - začiatok/koniec obce sa pozemok dostane do obce a vtedy výnimku zo zákazu činnosti v ochrannom pásme cesty nie je potrebné
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Ako to je s posuntim znacky.? V obci vznikla nova zastavba , vela domov uz aj stoji. Vjazd na cestu uz je mimo obce . Kto ma starosti posunutie znacky? V inej v obci pribudlo par domov a znacka uz aj bola posunuta.
Odpovedať
@cucesino obecny urad to musi iniciovat
Odpovedať
@zita19 ten sa praveze toho nechyta vobec. Obec o tomto probleme vie a aj tak nic.
Odpovedať
@cucesino bombardovat starostu
Odpovedať
Profilova fotka
To treba naháňať, ich to nesúri vôbec to obec na niektoré veci kašle, pokiaľ to ozaj nie je urgent, že neustále tam niekto chodí a naháňa ich.
Odpovedať
Určite obecný úrad, značka sa dá pusunúť v rámci hranic obce,ale to nie je hned,vela byrokracie. Značka vo vačšine označuje zastavanú časť obce. My sme mali značku priamo v strede prijazdovej cesty,jedno ráno prišiel bager a posunul ju o 10m ďalej,obec s tým bola OK 🙂
Odpovedať
to bude sranda ak pokutu dostane niekto kto vie kde taabula ma byt
Odpovedať
@cucesino podľa cestného zákona trvalé dopravné značenie na cestách, na základe návrhu na umiestnenie (premiestnenie) s predložením situácie so zákresom jestv. a novým miestom DZ, určuje príslušný cestný správny orgán, ktorý vyžiada od prísl. DI stanovisko k návrhu na presunutie DZ. K presunutiu DZ dáva súhlas aj dotknutá obec. DZ (začiatok a koniec obce) nemusia byť vôbec umiestnené na rozhraní zastavaného a mimozasatvného územia podľa stavu v KN. Po určení obvykle premiestnenie DZ uskutoční žiadateľ aj v súčinnosti s prísl. majetkovým správcom cesty.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?