Čo všetko je potrebné

Pozdravujem a chcem sa touto cestou opýtať. Moji rodičia majú pozemok. Nie je to jeden celý kus ako býva zvykom, a tak rodičia majú dom dole, potom je kopec, na ktorom bývajú 2ja susedia a hore sú dva pozemky. Na jednom pestujú a druhý nevyužívajú. Keďže nebývame v tom istom meste a radi by sme ich chodili častejšie navštevovať, napadlo ma postaviť na tom pozemku taký nejaký menší domček, vyslovene na víkendy. Nič veľké. Chcem sa opýtať čo všetko by bolo potrebné k vybaveniu toho, aby sme si tam mohli niečo postaviť. Prepokladám, že bude potrebný súhlas so susedmi. Stačí, že by za susedmi išli rodičia alebo to musíme urobiť my? Prípojky na vodu, elektrinu či kanalizáciu sú neďaleko, ale neviem ako to celé prebieha. Vedeli by ste mi prosím povedať? Ako to potom vychádza všetko finančne len táto administratívna časť? Ďakujem za rady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapture:

Pozdravujem a chcem sa touto cestou opýtať. Moji …
@rapture klasické stavebné povolenie, projekt, vyjadrovacky distribúcii atd atd... Veľa závisí ci to je v intraviláne alebo nie a mnoho ďalších veci
Odpovedať

@rapture To, že máte niekde pozemok neznamená, že tam môžete aj stavať. Treba si zistiť na miestnom úrade, či vôbec na tom pozemku je povolená výstavba. Ak áno, potom ti na stavebom úrade dajú informáciu, čo k tomu všetko potrebuješ.
Odpovedať

@rapture Najskor zisti, ci je to vedene ako stavebny pozemok alebo zahrada / orna poda. Na katastri to budes vidiet. Ak je to intravilan a ma to do 500m2, bude stacit poziadat pozemkovy urad o vynatie, cim ti vznikne stavebny pozemok. So susedmi nebudes musiet nic riesit, pokial dodrzis rozostupy od hranic pozemku a od domov v okoli (2,5 m od hranic pozemkov z kazdej strany + 7 m v okoli nesmie byt ziaden dom. A ano, ak je pozemok vedeny na rodicov, bude nutny ich suhlas vo vsetkych konaniach. A urcite si zavolaj geodeta nech ti zameria aj inzinierske siete, ci nahodou cez ten pozemok neprechadzaju.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?