Chatka, stromy na TTP?

Ahojte, kupili sme relativne velky pozemok TTP "c". Je to extravilan blizko obce s pristupovou cestou zakreslenou ale nevyuzivanou (luky). Chcel by som cast pozemku oplotit a postavit malu chatku (bez zakladov a potrebneho stav. povolenia). Tiez chcem vysadit nejake stromy a kriky. Obec s tymito mojimi planmi suhlasi a tiez nieje proti pripadnej vystavbe RD v buducnosti. Mam niekolko otazok, snad by vedel niekto poradit. - mozem sadit stromy na TTP, postavit si chatku a vyuzivat pozemok na rekreaciu? - mozem na pozemku kopat studnu? - co sa zmeni ak by som ho preklasifikoval na typ Zahrada? V com je rozdiel? O kolko cca su vyssie dane? Mozem to vobec urobit kedze drobenie pozemku pod 2000m2 zakon nedovoluje? - potrebujem stavebne povolenie na malu chatku na zemnych skrutkach alebo patkach so suchym WC? Sorry ak niektore otazky tu na fore uz su zodpovedane. Hladal som ale nasiel som niektore protichodne odpovede. Dakujem vopred za kazdu radu. A mozno sa najde niekto kto uz nieco podobne realizoval.
Odpovedať
@diri v prvom rade súhlasné stanovisko obce na papieri, mali by ti vedieť aj povedať čo sa dá a čo nie, je to C parcela takže by k nej mal byť aj nejaký geom. plán a určené hranice v teréne min na katastri ,aké sú tam spoluvlastnícke vzťahy alebo je to len vaše... my sme tiež tak plánovali na zdedenom pozemku chatu krásna rovinka 1200m2 a keď sme sa informovali tak nás na stavebnom stopli že nie keďže z jednej strany elektrické vedenie ochranné pásmo 10m, z druhej potok a ešte aj nejaký ekotop naším šťastím je že mesto to chce odkúpiť pod cyklistický chodník takže čakáme na zmluvy o odpredaji..
Odpovedať
@zuzanale dik za odpoved. So starostom sme jednali. Momentalne mu len mam doniest Oznamenie o drobnej stavbe - koli oploteniu. Ale predtym chcem mat jasno v tychto veciach ktore som pisal pretoze od toho moze zavisiet ako a kolko to oplotim. Ano, geom. plan je, mam cast uz vykolikovanu. A ano, som vlastnik. Informovat sa na stavebnom je asi dobry napad. Dufam ze sa nedozviem podobne spravy ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@diri starosta nie je kvalifikovaný, len podpisuje . Na všetky otázky odpovie stavebný úrad. A ŽP, pretože studňa je vodná stavba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?