Cena pozemku bez IS

Ahojte, potrebovala by som radu ohľadom ceny pozemku bez IS. V obci, kde by sme chceli stavať, sa ceny za pozemky so šírkou okolo 20m a so všetkými IS pohybujú okolo 50€/m2. V tejto obci však máme možnosť kúpiť aj užší pozemok (necelých 12m) vedený v katastri ako orná pôda, momentálne bez IS (dá sa to riešiť na vlastné náklady, v susedstve už takto nejaké domy stoja). K pozemku vedie nespevnená cesta. Za takýto pozemok si pýtajú 30€/m2. Myslíte, že je to adekvátna suma? Ten pozemok má viac nevýhod ako výhod, preto sa mi 30€ zdá veľa, predsa len je to stále orná pôda bez IS. Máte niekto skúsenosť s kúpu takéhoto pozemku? Ďakujem.
Odpovedať
@michaela_maninkova zalezi aj od toho, kolko m budete musiet tahat IS a ci koniec koncov vas to nevyjde viac, ako keby ste zobrali ten pozemok za 50€/m2.
Odpovedať
Radsej zasietovany stavebny pozemok. Na 20m si postavis co chces.
Odpovedať
@michaela_maninkova radšej z IS
Odpovedať
@michaela_maninkova ešte dobrá cena u nás pýtajú za takéto pozemky 40-60e/M2...záleží aku vzdialenosť musite ťahať siete ak je to v blízkosti pozemku určite to vyjde menej ako za rovnako veľký pozemok so sieťami.
Odpovedať
@michaela_maninkova Tak treba vedieť ako ďaleko treba ťahať siete a aké. Ak je rozdiel na m2 20Eur, tak na 1000m je to 20 000Eur, čo je slušná kopa. Lenže tiež treba vedieť, kedy chcete stavať, ak tá "roľa" nieje v územnom pláne, tak to vyjde tiež pár 100eur + cca rok na schválenie nového UP. A ešte tá poľná cesta - ak nieje obecná ale v správe SR, tak to tiež potrvá 3r+ kým dovolia stavať + ju bude treba upraviť... Takže je to prípad od prípadu. Možno sa to na prvý pohľad zdá že tých 30e/m2 je lacnejších, ale nemusí byť, možno chcú len draho predať "roľu" ktorú zdedili....
Odpovedať
Profilova fotka
@michaela_maninkova Ak sa ti to zdá veľa tak keď ty budeš predávať nejaký svoj pozemok môžeš ho dávať aj za 5€/m2.
Odpovedať
@michaela_maninkova keďže chceš na tom pozemku stavať dom (tak som to pochopila) tak pre mňa by bola úplne najdôležitejšia informácia, či vydá príslušný stavebný úrad na daný pozemok stavebné povolenie a ak áno, za akých podmienok. Takže by som skontaktovala príslušný stavebný úrad a informovala sa tam. Neznamená, že keď na susedných pozemkoch stoja domy, že aj Ty automaticky dostaneš povolenie stavať. Môžu tam byť rôzne komplikácie. Siete nemusia mať dostatočnú kapacitu pre napojenie ďalšieho domu, napríklad.
Odpovedať
ten lacny je uzky, treba ti cestu a ber do uvahy odstupy od plota/susedneho domu. My sme dotiahnutim sieti zvysili cenu pozemku z 52 na 89eur za meter (2r) a za ten cas podobne pozemky v okoli sli o tu sumu hore a predavaju sa momentalne za 90eur/m bez sieti takze urcite by som sla do zasietovaneho. Kupili sme ho ako ornu podu, aj este stale je kym nevybavim stavebko.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?