Časť pozemku na ceste, telekomunikačný stĺp na pozemku

Ako by ste riešili príp. na koho sa obrátiť? Po vymeraní pozemku geodetom sme zistili, že časť nášho pozemku leží na neskolaudovanej ceste (bez kategorie, slepá ulička, v rekreačnej oblasti), je to cca 1,5 metra od súčasného plotu. V prípade, že plot presunieme tam, kde je hranica vymeraná geodetom, teda na cestu, tak majiteľom ďalších pozemkov (cca 10) značne zúžime prechod, nehovoriac o tom, že väčšie ako osobné vozidlo by tým priesmykom jednoducho už neprešlo (vrátane smetiarov). Ten úsek by nebol taký úzky, ale sused oproti má plot posunutý vo svoj prospech - teda zaberá časť pozemku, ktorá mu nepatrí. Čo s tým? Ďalšia vec: na pozemku máme drevený stĺp ktorý podľa všetkého patrí telekomunikáciám, riešil to niekto? Pod cestou na našom pozemku zároveň ide kanalizačné potrubie (nie mestské, súkromné).
Odpovedať
ak ten stlp patri telekomunikaciam tak musi byt na list vlastnictva vyhrada telekom urad v podobe vecne bremeno,ak nie tak sa obrat na majitela nech to preloži mimo tvoj pozemok,a tak isto aj s kanalizaciou ktora nie je tvoja ani obecna ciže verejna. Je to beh na dlhu trat.,po uradoch..
Odpovedať
Profilova fotka
riesil by som to na stavebnom urade, oznamil im skutkovy stav, co by na to povedali
Odpovedať
Na kopanie a ulozenie tej kanalizacie musel niekto dat suhlas .Mozno predosli majitelia a terajsi vlastnik by ho mal dat k nahliadnutiu. Ak ho nema, je to cierna stavba,ziadaj odstranenie. A dalsi sused,ak postavil plot na pozemku co mu nepatri, tiez ma ciernu stavbu,ktoru mozete ziadat zburat. Na stav.urade vam mozu pomoct ako dalej.. Ked si ohradite svoj pozemok, tak sa asi zacnu ozyvat susedia, co sa nedostanu autom na svoj pozemok a zacne sa to riesit s clovekom, co si postavil plot na ceste a brani prechodu nielen majitelom pozemkov,ale aj hasicom, ci zachranke -to uz je vacsi pruser :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Tak mozno by som najskor zasiel za susedom a povedal mu, ci je ochotny svoj plot posunut, aby bola cesta prejazdna OK, aby si nebol ty ten zly. Normalne mu oznam, ze to zacinas riesit na stavebnom urade. Lebo ak je to tak ako pises ty, tak ty si v prave a nikto Ti nic nemoze povedat, ze sa snazis len svoj majetok ohradit. Kedy si kupil ten pozemok, poznas minuleho majitela? skontaktoval si ho a spytal sa ho na tu kanalizaciu?
Odpovedať
Profilova fotka
@argyro tiež nám časť pozemku zasahuje do cesty ale v žiadnom prípade ma nenapadlo, žeby som si ohradzoval až tam a obmedzil prechod ostatným - nechal som to jednoducho tak a plot som si spravil 1,5 od cesty (čiže cca 1,8m od hranice môjho pozemku) a dúfam, že to starosta v mene obce bude chcieť dať niekedy do poriadku. Ešte je otázka čo to je za cesta? Asfaltová alebo len polná vyjazdená cesta? Ak je cesta asfaltová tak to je stavba (aj keď neskolaudovaná), ktorá niekomu patrí a aj keď je na tvojom pozemku, tak tebe pravdepodobne nepatrí a nemôžeš si to oplotiť. Ak je cesta len poľná - že to v podstate ani nie je stavba, tak si to teoreticky oplotiť môžeš (ak ti to k niečomu pomôže a stojí ti to za to). Vždy sa treba na takýto problém aj z druhej strany. Predstav si, že si ten sused oproti, ktorý si tam v dobrej viere postavil plot (myslel, že to je hranica - zjavne nevymerané geodetom) a teraz mu ty povieš, že to nie je pozemok a že si plot musí posunúť - neviem či by som ťa mal v láske ako suseda keby si mi toto spravil...
Odpovedať
Profilova fotka
@puxo Veľmi pekne a hlavne rozumne si to napísal. Nie všetko sa dá riešiť "hrubou silou" :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?