Bývanie na "rohu" - rožný pozemok

ahojte pls byva niekto z vas v RD, ktory je na rohu? ma to nejake "extra" nevyhody? volili by ste znova takyto pozemok, ak by ste mali na vyber? dakujem za info :)
Odpovedať
@blue_moon my nie,ale sused, velmi dobry kamarat, ale my sme mala ulica, navyse slepa, takze tu chodi minimum aut, na peso kto chodi vsetkyych pozname, ak su vonku pristavime sa pokecame. Ak je rusnejsia ulica da sa investovat do pekneho plotu a z vnutra pozemku sa da urobit pekna vysadba /nie tuje :-D / Ak je to dobra lokalita a cena brala by som.
Odpovedať
@blue_moon ahoj, moji rodicia maju rozny pozemok, ale oni nemali velmi na vyber, bol to posledny v danej lokalite. Nevyhody - drahsie oplotenie, vyhody - o jedneho suseda menej :), lepsi vyhlad, mozno aj viac slnka, zalezi od polohy, klud, ak je to niekde na konci ulice My sme akurat v procese kupy pozemku a preferovali sme rozny, kedze moj manzel je kutil, aby neotravoval susedov hlukom a pod, ale nakoniec sme sa aj tak rozhodli pre iny.. (rozloha, cena...)
Odpovedať
Profilova fotka
my byvame presne na konci ulice.... a vyhody - nevyhody? presne tie, ktore spomenula blacklady ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my staviame na rohovom pozemku. Pozemok je v kľudnej lokalite. Takže žiadne zvýšené okukovanie nehrozí. Oplotenie bude určite drahšie-zatiaľ jedna nevýhoda. Kde chcete kupovať aj podľa toho sa treba rozhodnúť.
Odpovedať
chceme kupovat v BA - zahorska bystrica, cast vlkovky. zatial je v lokalite klud - "nasa" ulica je posledna. casom vsak pribudne dalsia vystavba. sice nie velmi rozsiahla, ale bude. nevieme sa rozhodnut :( architekt nam rozny odporuca, ale mne sa to zda celkom nelogicke... o suseda menej, ale zasa ruch okolo... aj ked maly, ale predsa asi zvyseny ako ked mas jedneho suseda z jednej strany a jedneho suseda z druhej strany. a IS su pripravene presne na opacnom konci pozemku - netusim, ake narocne je doviest ich na druhu stranu...
Odpovedať
@blue_moon - je to vec pohladu, vyhoda je ze nemas jedneho suseda a nevyhoda ze musis dat viac penazi na plot.
Odpovedať
Rd dom na rohu je siroky pojem. Zalezi,ake je okoli, naprotivna ulica,domy a pod. Ak je roh na tichom mieste, tak je to vyhoda,ale ak vam maju auta rachotit z dvoch stran, je to horor!
Odpovedať
no ved to je ten problem... teraz je tam viac-menej ticho a klud, ale v buducnosti to bude urcite rusnejsie, lebo je lokalite je naplanovana aj dalsia zastavba, ktora sa prepoji s ulicou, ktora je uz vybudovana... ci to bude o rok...o dva...o desat nikto nevie. zatial je to iba urbanisticka studia s neistym terminom realizacie. je vsak dost pravdepodobne, ze sa skor-ci neskor realizovat urcite bude - lokalita je lukrativna a ked sa nejakemu developerovi podari vysporiadat pozemky, zacne sa s realizaciou. takze zatial mam asi toto: - o suseda menej - vsetci chodia okolo, moze byt zvyseny ruch - drahsi plot - mozno viac slnka a lepsi vyhlad - mozno problem s vyjazdom z pozemku (ten nas je rozny a na zakrute)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Obnovujem temu. Rozmyslame o rohovom pozemku. Ti, co takto byvate, vybrali by ste si zase rozny pozemok, alebo skor v zastavbe? Je tazke odhlucnit stranu z cesty (malo frekventovanej)? Este ine vyhody, nevyhody?
Odpovedať
no. my sme museli oplotiť CELÝ náš pozemok, lebo náš sused sa vyjadril, že on ploty nepotrebuje, takže nikde nemáš zaručené , že medzi dvomi domami bude plot lacnejší .a rohový pozemok ? prečo nie, ale záleží na umiestnení , presne ako písali predtým, ak je to tichá časť dediny alebo mesta, tak je to asi lepšie ako mať z každej strany susedov, nie? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem sa nazor, budu tade prechadzat auta asi k dalsim cca 15tim pozemkom. Rozhodujeme sa medzi roznym a v zastavbe, tak hladame vsetky pre a proti :-)
Odpovedať
aj my bývame na "rohu".....má to dve nevýhody : dlhé oplotenie a kooooopa snehu na odhadzovanie v zimu :-D inak proti rožnýmn pozemkom nič nemám, bývajú pekné veľké, slnečné, až na výnimky...;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 10 rokoch
Dobrý deň, Chcela by som sa spýtať. Ideme kolaudovat dom. Oplotenie okolo pozemku mame hotové. Mame drevene oplotenie. Dom mame na rohu Križovatky. Dnes nám na obecnom urade povedali ze plot musí byť priehľadný ze mam dat drevene oplotenie dole. Inak neskolaudujeme. Je na tom stavaný zákon.? Ďakujem
Odpovedať
@katka0910 Bohužiaľ áno, majú právo to požadovať, ak je to verejnom záujme a ovplyvňuje to viditeľnosť v križovatke, je to podložené aj zákonom.
Odpovedať
@ascedant môžu požadovať 5 metrov z jednej a 5 metrov z druhej strany aby sme dali preč?
Odpovedať
Teoreticky môžu, neviem ako vyzerá križovatka na rohu vášho pozemku, toto by bolo rozumnejšie prediskutovať s dopravným inžinierom.
Odpovedať
@ascedant cesta patrí obci a tu robia sami hajzli.
Odpovedať
co hovori projekt na oplotenie, projekt vjazdu od dopravneho inziniera?
Odpovedať
@katka0910 plot bol na ohlášku alebo v stavebnom povolení? Tak muselo byť určené ako bude vyzerať a keď to schválili, tak by to nemalo byť rozporované.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?