Burat dom koli pozemku

ahoj ma niekto skusenosti s buranim stareho maleho domu len koli pozemku??co mozem taka sranda stat?
Odpovedať
Mna to vyslo 6000 eur
Odpovedať
@pluvko cena zavisi od podmienok - viete zo stareho domu nieco pouzit, alebo sa vsetko bude odvazat prec? Ak odvazat, tak ako daleko? Dom je tehlovy? Tak ponuknite tehly zdarma za rozobratie. Idealny stav: stresnu krytinu a steny pouzit na navazku pod platnu, pripadne pod pristupovu cestu a krov rozpilit a pouzit na kurenie. Na ostatne veci si zadovazte kontajner.
Odpovedať
@pluvko nas cca 7000€ a este sme utrzili za tehly asi 150€. V cene búračky boli 3 brigadnici a x kontajnerov s odvozom. Rozobratie domu,zbúranie a odvoz trval týždeň.
Odpovedať
@pluvko strechu a všetko spáliteľné (drevo, nábytok) a speňažiteľné (káble, plechy, rúry) by som daroval za rozobratie a odvoz sociálne slabším občanom. Ostať by mali len holé múry a podlahy. Spýtal by som sa na obecnom úrade, alebo u poľnohospodárov či lesníkov, kam môžem bezplatne vyviezť kamene na vyštetenie blatistej cesty, či zavezenie jamy. Takže jediný náklad by bol báger a vyklápač, ak tam nikde nie je zdravý železobetón...
Odpovedať
Môže ísť rozbitá škridla a stará tehla pod základovú dosku namiesto štrku? Aj mňa čaká búranie a stavba a rád by som všetko šupol pod dosku a hlinou z výkopu vyrovnal pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
@pluvko nás 1900 už aj s odnesením sutiny a vyrovnaním a to bol dom 10x11 m cca a s o nič sme sa nestarali :)
Odpovedať
nás stalo buranie stareho domu v rozmere 16x12 metrov 4000 Eur ale naštastie sme mali celý dom zo značkovej starej tehly ktorú si odniesli ludia inak by sme sa nedoplatili na odvoze sute.
Odpovedať
..zalezi to od toho ci len zburat, ci aj odviest a kam.. Mnohe veci by sa nemuseli odvazat, ale by si ich mohol efektivne vyuzit, ako tu uz zaznelo riesit, ze by stresna krytina isla pod platnu, nieco by ti to predsa len usetrilo. Mame kamarata, co dal zburat, zbavil sa vsetkeho a potom vsetko na novo kupoval a potom doslo na to, ze na niektorych veciach mohol usetrit keby bol vyuzil nieco zo stareho domu..
Odpovedať
Mna to stalo 2600 € dom mal na dlzku skoro 45 m. Skridla dole rucne, cez bazos si to ludia rozobrali na kurniky. Krov som predal palivo, ciastocne na stavbu (rozobrali si to sami) cca +300 €, bolo tam zelezo asi za +500 € ale aj odpad za takmer 500 €. Buranie bagrom 10 h po 30 €/hod. Stavebnu sut som nalozil a odviezol cez inzeraty na okoli pre navysovanie pozemkov (nabijanina, tehla, trocha betonu). Islo o 36 tatroviek za 2600 €. Ale ziskal som pozemok v takmer centre v zastavanej ulici, bez problemov s pripojkami.
Odpovedať
Profilova fotka
ja sa chcem spytat ako to funguje ked sa takto zbura dom a zostanu tam zaklady zo stareho ako sa potom pokracuje ked tam chce clovek stavat novy dom? Dakujem vam za odpved :)
Odpovedať
@macheda na starých domoch sa nerobili železobetónové základy, ale sa len do zeme poukladali kamene a na nich sa stavalo. Takže pri stavbe nového domu sa základy nanovo vykopú a betónujú, ako na zelenej lúke
Odpovedať
Profilova fotka
ale ten beton bude sa muset aj tak neak rozbit ten stary ci ako to je?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@macheda v domoch postavených v predvojnovom období sa betón nepoužíval vôbec. Ak je dom novší a je tam betón, poradí si s ním báger. Ak je tam ale zdravý železobetón, treba použiť donucovacie prostriedky ako vibroklin, či zbíjačka
Odpovedať
Profilova fotka
Niekedy je to lacnejšie si kúpiť takýto pozemok so starším domom, ktorý sa zbúra ako normálny pozemok. siete si obnovíš, niekedy sa ani nemusia ťahať na novo a predsa ti ostane nejaký ten materiál. Rátala by som každopádne možno raz toľko ako je tvoj približný odhad, aby ťa to neskôr nezaskočilo výslednou sumou, ktorá môže byť aj vyššia ale ani nemusí
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?