Búranie starého domu v BA

Ahojte. Kupujeme pozemok so starým 100 ročným rodinným domom v Rusovciach. Je to klasický vidiecky dom so sedlovou strechou, prízemie a podkrovie-povala, zastavaná plocha okolo 120 m2, postavený z kombinácie pálenej a nepálenej tehly. Máte aktuálne skúsenosti s búraním domu a odvozom a likvidáciou odpadu v Bratislave a okolí? Viete poradiť firmu na búracie práce, príp. či ste to zvládli svojpomocne a akú cenu mám čakať? Pozemok je už sám o sebe drahý a ešte k tomu tieto sprievodné náklady, chceli by sme ich znížiť čo najviac sa dá. Poraďte prosím.
Odpovedať
@laguardia samozrejme da sa svojpomocne keď sú ludia ktorí to vedia.
Odpovedať
Ahoj. Legálne búranie cez firmu je v BA dosť drahé. My sme búrali malú prístavbu a terasu a cena bola 6000 eur. Známy búral mini domček 7x5m a cena 11 000 eur. Tvoj celkom veľký dom...no asi dosť. Možnože Ti tu niekto dá kontakt na lacnejší variant.... @laguardia
Odpovedať
Profilova fotka
bager 30 eur na hodinu, kontajner 140 EUR za 7 m3 stavebny odpad.... vypocet je vcelku jednoduchy....moj odhad je tak 2 dni po 10 hodin a 10 kontajnerov by malo stacit, podla pristupu z cesty. A samozrejme tam budes musiet byt a organizovat to. Pozri si v povoleni, ake doklady Ti je treba o spracovani odpadu, a potom podla toho, ci treba robit nejaku separaciu alebo ci ju za Teba urobi firma, ktora doda kontajnery a ten odpad vezme (skus marot.sk, ale v BA su aspon 3 take firmy). A je to vobec mozne burat? V Rusovciach su niektore taketo domy v pamiatkovo chranenej oblasti.... plus pocitaj s tym, ze budete musiet robit archeologicky prieskum pri kopani zakladov, v Rusovciach je stare rimske osidlenie. Ale to by ste mali mat uvedene v stavebnom resp buracom povoleni.
Odpovedať
@lukino55555 @mariaroha dakujem za odpovede, ano aj ja tipujem že s firmou asi dosť.. @margarita ahoj dakujem za zorientovanie. O tých veciach čo spomínaš viem, aj o archeologickom prieskume, že bude nutný, ale neviem kolko to stojí. Búrať to bude možné, zatial je stanovisko že nie komplet, ale pamiatkari sa vyjadrili, že ako doložíme zlý stavebno technický a statický stav stavby posudkom, mali by to dovoliť. A potom vystavať to treba v podobnom duchu, so zachovaním uličného vzhľadu. Búracie povolenie zatiaľ nemám, je to pre mňa hudba budúcnosti, kedže pozemok len plánujeme kúpiť, najprv treba získať to súhlasné stanovisko. Ale zaujímajú ma náklady, aké budú s pozemkom spojené a búranie bude značná položka. Aj ked podľa tvojich výpočtov to neznie až tak hrozivo.Prístup na pozemok je dobrý, z menšej cesty. No uvidíme, ľudia radia dať niekomu tehly a škridlu za odvoz, ale nájde sa niekto, čo by to chcel? Uff, ešte sme len na samom začiatku a už je kopa otázok a problémov v dohľade.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, viete mi prosím odporučiť firmu na búranie starého domu v Bratislave? Uvítam hlavne referencie na základe konkrétnej skúsenosti, prípadne nejaké typy, ako sa čo najlacnejšie zbaviť starého domu. :-) Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?