Bungalov na svahu

Ako ste prosim vas riesili postavenie bungalova na svahovom pozemku?
Odpovedať
Vybagroval som svah do roviny
Odpovedať
@zuzka318 bungalov nie je vhodný na svahový pozemku. Samozrejme otázka je, o aký veľký svah ide?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@ricir a robili ste aj pivnicu? Pivnicu moc nechceme pod domom.. My zvazujeme urobit terasovite vyrovnanie
Odpovedať
@zuzka318 pivnicu som nechcel. Chcel som dom na rovine. Sice prednu stranu domu mam vyssie o meter ale to preto lebo som mal amene velke ako auto čiže nižšie sa ist nedalo. Ale to budem navážať zeminou aby som mal rovinu kolo domu
Odpovedať
pivnica je podla mna super riesenim v takomto pripade a da sa ozaj vyuzit rozne, cize ked uz tak do tejto varianty by som ja osobne isla, tak s pivnicou :-) ale mensie zlo je podla mna najst iny pozemok, usetrili by ste tym nie male peniaze ;-)
Odpovedať
Ako bolo pisane zalezi na sklone.ak nie je moc velky tak zrovnat,ak je velky pyta sa pivnica resp garaz a nemusis potom riesit zahradny domcek a pod.Ono ked mas na zimu pozpratavat vsetky haraburdy zo zahrady,bike,muskaty a pod. velky odkladaci priestor je na nezaplatenie.
Odpovedať
@zuzka318 my máme tiež svah, i keď nie nejaký extrémny. Ale keby som stavala ešte raz, určite by som to dala do roviny a radšej na konci pozemku urobiť múrik. Už sme sa s tým dosť nababrali a hlavne sme najskôr postavili a potom riešili ostatné - drevený domček, záhradu.... Stále to veľa času a samozrejme aj sa to predraží. Takže v konečnom dôsledku pokiaľ nechceš vyslovene niečo iné tak sa skôr oplatí to dať do roviny.
Odpovedať
Dom sa da postavit aj vo svahu. Staci ist pozriet do Spanej Doliny alebo Kremnice. Nasilu vyrovnavat pozemok, obzvlast s vacsim sklonom, nie je vôbec lacna zalezitost, lebo co sa osetri na základoch to potom sa musi investovat do riesenia oporných murov a dobre postaveny oporny mur, ktory o 10 rokov nebude treba sanovat je riadna diera do penazenky. Myslim, ze stavat bungalov na svahu je znasilnovanie terenu, stavby a aj to vyzera strasne ked sa jeden sused v ulici zakope na uroven ulice, dalsi si urobi navazku na uroven zadneho dvora... A kolko problemov to vsetkym prinasa... pocnuc opornými murmi nie prave najvyssej estetickej urovne, ktory po zvysok zivota musi sused obdivovat, potom voda stekajuca zo svahov vie narobit riadnu paseku, o tom, ze susedovi niekto tieni a zaroven mu zvrchu cumi do taniera a problémami pri rieseni vjazdu do dvora to zdaleka nekonci... Ked mate svah, dajte si spravit individualny projekt, ktory z daného miesta vytazi maximum. Pozri sa sem, ako sa da sa svah vyuzit v prospech stavby. A takých stavieb je viac, zial este stale primalo http://www.modrastrecha.sk/blog/juraj...
Odpovedať
spravil som polovične podpivničený bungalov,
Odpovedať
U mna bolo prevysenie 11m na 65m cca. Mame garaz pod polkou domu. Pozri moj fotoalbum. Riesit sa da vsetko, ide o financie. Vzhladom na to ze som mal pozemok zdarma, ten kopec takmer preplatil cenu pozemku niekde inde, u mna boli ale obrovskym problemom skaly.. Ale vyhlad je skvely a potopy ma netrapia :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?