Budovanie ranča / farmy

Ahojte, viete mi prosím niekto poradiť, aký typ pozemku je vhodný na založenie farmy, ranča. Nešlo by o žiadne tehlové budovy, chcela by som na pozemku postaviť menší drevený bufet a drevené príbytky pre zvieratá. Niekde píšu, že na ornej pôde je možné takéto niečo zriadiť ... ak máte niekto s týmto skúsenosť a dáte mi vedieť, tak budem vďačná...
Odpovedať
Profilova fotka
pozemok " súkromný, alebo v nájme!, ak nerobíte trvalú zástavbu nikto sa nepýta, či sa na pôde orie alebo pasie. (Ak nechcete eurofondy, ale tie sa dali dostť aj na parkovisko)
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze ak nepojde o betonove stavby, tak si myslim, ze to moze byt kludne zriadene aj na ornici, ale mozno fakt zalezi aj od toho, ci budete ziadat aj o nejake dotacie alebo nie
Odpovedať
Profilova fotka
Ten bufet s najväčšou pravdepodobnosťou bude vyžadovať SP. Bude potrebovať schválenie hygienikom tým pádom vodu, energie kanalizáciu, WC a to je pevné spojenie so zemou. Aj keď na Kocmunde v Bratislave nad Račou dlhé roky fungoval "Včelín " v maringotke kde varili, točili pivo a ..... Mám priateľov, ktorí si budujú takéto ranče dosť partizánsky a vychádza im to. V presťahovanej a dostavanej drevenici už pomaly bývali, keď začali robiť SP. Ohrady, jazdiareň, stajne pre kravy a kone, spevnené prašné cesty, jazierko ale aj zakopané prefabrikované pivnice a iné. Možno dodatočne dávali dáku ohlášku. Ale kde nie je žalobcu nie je ani sudcu.
Odpovedať
@kuriatkocervene dosť podstatné je, či je to intravilán, alebo extravilán. ohlásenia drobných stavieb pre drobné stavby (plus prípadné vyňatie z pôdneho fondu, ak je to extravilán a nad 15m2) stavebné povolenie pre všetko mimo drobných stavieb. a ak na pozemku nemáš ešte hlavnú stavbu, tak dovi dopo (budeš potrebovať stavebné povolenie aj na kadibúdku).
Odpovedať
@kosto13 Preco radite v temach, o ktorych nemate vobec ponatie??? Odpoved, ci moze zriadit bufet sa dozvie na prislusnom RUVZ na odbore Hygiena potravin. Ake pevne spojenie so zemou ma pojazdny stanok s langosmi, kebabom, zmrzlinou? Ake maju vydane SP? Ziadne. Dokonca nemusia mat ani pripojku na pitnu vodu. Jedina podmienka je blizkost WC pre zakaznikov (tusim 70m), moze to byt toi toika dokonca bez moznosti umyt ruky!!! Ako je toi toi spojena so zemou? Ake SP? Nezmysly. Hygiena pri uvadzani tychto prevadzkarni do prevadzky (a nasledne kontroly uz z veterinarnej spravy) skumaju UPLNE INE poziadavky, nez sa mylne domnievate. Tam sa riesi HACCP, spravne vykonavanie vyrobnej a prevadzkovej praxe, bezinfekcnost vyrobne a x dalsich veci, co tu nebudem rozoberat. DOKONCA hygienu pri spustani prevadzkarne VOBEC nezaujima, ako su priestory vedene v katastri na liste vlastnictva! Cast manzelkynej vyroby funguje v priestoroch vedenych ako KOTOLNA a hygienu to absolutne nezaujimalo, pokial priestory splnali pozadovane parametre pre vyrobnu potravin...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?