Aký je postup pri rozšírení zastavanej plochy o 25m?

Využil niekdo z vas moznost rozsirit zastavanu plochu o 25m2? Aký je postup? Dakujem :-)
Odpovedať
Ak neprekročíš povolenú zastavanosť pozemku, tak možno postačí dodatočne pred kolaudáciou zmena PD a žiadosť zmena stavby pred dokončením. Ale na toto ti podľa zvyklostí konkrétneho SU poradí projektant, prípadne pracovník SU.
Odpovedať
my pozemok este len kupujeme.a je na nom maly starý dom ktory chceme prerobit ale aj zvacsit o tych 25m2.tak nevieme ci bude stacit len oznamovacia povinnost alebo tavebne povolenie.ja sa v tom vobec neviem zorientovat a uz teraz mam s toho hlavu ako melon :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katkasofi46 ak pristavujes potrebujes stav.povolenie. Ale zasa....je mnoho rekonštrukcii kde sa čo to zvacsi po tichucku ;). Nemá sa to,ale robí sa to :).
Odpovedať
@pripad001 zastavana plocha a nadvorie je pisana 192 m2 dom ma 65 m2 a potom dalsia parcela je zahrada. Tak kolko mozeme zastavat? Tych 192 alebo 65. Uz som mozno na smiech ale kazdy mi tvrdi nieco a nevyznam sa v tom.
Odpovedať
@katkasofi46 zastavané plochy a nádvoria 195 neznamená, že môžeš 195 zastavať. :-) Existuje nejaký regulatív pre uvedenú lokalitu (územnoplánovacia informácia) a to je na stavebnom úrade. Napríklad RD môže byť postavený na 30%....40% ... 15% pozemku. Choď na stavebný úrad a popýtaj sa, hlavy tam neodhrýzajú. Ak chceš rekonštruovať aj na to potrebuješ nejakú ohlášku. Ak chceš pristavovať tak potrebuješ stavebné povolenie. Máš tam susedov a ak ťa tí nabonzujú, že staviaš na čierno schytáš ešte zbytočne pokutu. Sadni si s nejakým projektantom, daj si prípadne spraviť riadny projekt na to čo chceš urobiť zažiadaj o stavebné povolenie a skôr ako začnete prerábať ho máš pod pozuchou. 2-3 mesiace. Ak by si chcela stavať povedzme len záhradný domček do rozlohy 25m2 tam stačí ohlásenie drobnej stavby. Ale aj na to potrebuješ odobrenie mestom čo ti vystavia tak najskôr za 1 mesiac.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?