Ako vyriešime vydržanie pozemku?

Mame pozemok so starym domom,kde sme byvali 40 rokov a teraz ten pozemok sa ma napisat na deti,ale pozemok nie je vysporiadany. Vsetci,ktori sa nachadzaju ako vlastnici,tak dostali ine pozemky a babka dostala tento,kde aj stoji dom. Teraz,ked to chceme vysporiadat a zbierame podpisy, mame ich 15, tak jeden to nechce podpisat. Da sa pouzit pravo vydrzania uzivania min. 10 rokov alebo ked podpisala vacsina,tak potrebujeme aj jeho?? dakujem
Odpovedať
ja mam taku skusenost, ze som musela mat vsetky podpisy a ak nezili vlastnici, tak ich detí. Musis sa s nim dohodnut, bud na nejakej financnej rozumnej cene za tu jeho cast, alebo vymenou za inu cast pozemku, popripade ak nema svoje vybavené, tak zase mu podpis ty. Je to velmi komplikovane, prave teraz dotahujem podobnu vec. Mohol by to napadnut, ale ak ich rodina dostala tiez pozemok a vysporiadali si to s vasim suhlasom, tak je to neseriozne od neho
Odpovedať
vydrzanie po 10 rokoch v podstate uz neexistuje - robili sa podvody tak to zrusili. ano - podpisy potrebujete od vsetkych - budte radi ze tam nemate nezvestnych alebo slovensky pozemkovy fond. no a stym poslednym bud sa dohodnut - pripadne od neho odkupit. ak ani tak nie tak jedine sudne - bud realna delba /jeho podiel sa mu vycleni niekde na tom pozemku - tak aby k tomu mal pristup/ alebo sud navrhne cenu a on to bude musiet predat.
Odpovedať
Suhlas s malydom, vydrzanie je mozne iba vtedy ak v dobrej viere uzivate pozemok a starate sa o to, v domneni, ze ide o Vas pozemok a samozrejme nie su ziadny dalsi vlastnici. Najlepsia cesta bude nieco vyclenit a dat to tomu co to nechce - pokial nie je pako tak potom to preda lebo taka parcela bude asi nepredajna, pripadne bude chciet robit problemy a zneprijemnovat zivot, ale taky clovek je obycajny chudak.
Odpovedať
Potrebujete dve veci. 1. Suhlas vlastníkov, že nemajú vyhrady k vzniku vlastnického práva. 2. Súhlas obce. Ak to budete mat tak musite ist za notárom, aby Vám spísal notársku zápisnicu, ktorú odovzdáte na Spravu katastra. Prosím Vás a žiadne odkupovanie, vydržanie je dobromyselne...potom Vám to kataster nezapíše. S tým jedným vlastnikom, sa poradte s notárom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?