Ako rozložiť pozemok

Zdravím máme pozemok na ktorom chceme stavať 2 takže pozemok rozdelujeme kde ten čo bude stavať vzadu ( možno ani nebude ) bude mať 3 m príjazdovú cestu . Len tento týžden sa to ide vykolíkovať tak chcem si byt istý či sme sa rozhodli správne . Na južnej strane sa nachádza 2 podlažný dom ako je na obrazku zakreslené a na severnej strane je pozemok na ktorom sa neplánuje stavať . Čiže správna volba bude mat pozemok na severnej strane a prijazdová cesta na juznej strane ? Dom je zakreslený len tak nahodne ( takže berte s rezervou ) Ďakujem za vaše názory :)
Odpovedať
Profilova fotka
@verbatix zisti si na stavebnom, ci staci 3 m pristupova cesta, ci uz to mas zistene?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak ti pristupova cesta staci, teda ani nie skor tebe ale stavebnemu uradu, tak si myslim, ze by to mohlo byt aj celkom fajn
Odpovedať
@verbatix prve kroky nech smeruju na urad ci povolia zmenu uzemneho. U nas co sme hladali pozemok tak uz take nepovoluju ze dom za domom a neschvalia pristupovu cestu. Pokial nemas prustupovu cestu stavebne povolenie nedostanes. A tiez ci 3 m stacia. Tiez si zisti odstupove vzdialenosti od hranici pozemku. Ked su pozemky hned vedla seba tak musis mat 2 a 3 metre odstup v inych pripadoch aj viac. Neviem ako sa berie ked tam je pristupova cesta. 12.5 m je dost uzky pozemok. Ale urcite by som dom tlacila co najviac na sever.
Odpovedať
Keď ja budem stavať v predu , musim zistovať či bude stačiť pozemku vzadu 3 m prístupová cesta ? ( na ktorom sa bude stavať možno o 5 rokov najskor a ak vobec niekedy ) . Ano pozemok je uzky ale myslim si ze tam dokazeme nieco vymysliet preto rátam v odstupy 1 m a 3,5 metra . Uvidíme ako sa vyjadrí stavebny úrad .
Odpovedať
Profilova fotka
Priklanam sa co pisali hore. Ak ti to povolia tak cestu by som dal na sever.
Odpovedať
@verbatix ked nebude stavat ten tvoj kamarat alebo kto to je tak mozno bude chciet predat ten zadny pozemok. A moze sa stat ze bude nepredajny kvoli uzkemu pristupu. Jasne ze teba to nemusi zaujimat ale asi mu ani umyselne nechces uskodit. Na odstup 1 m by som sa nedpoliehala. Vyhláška č. 532/2002 Z. z. § 6 Odstupy stavieb (1) Vzájomné odstupy stavieb musia spĺňať požiadavky urbanistické, architektonické, životného prostredia, hygienické, veterinárne, ochrany povrchových a podzemných vôd, ochrany pamiatok, požiarnej bezpečnosti, civilnej ochrany, požiadavky na denné osvetlenie a preslnenie a na zachovanie pohody bývania. Odstupy musia umožňovať údržbu stavieb a užívanie priestorov medzi stavbami na technické alebo iné vybavenie územia a činnosti, ktoré súvisia s funkčným využívaním územia. (2) Stavbu možno umiestniť na hranici pozemku, len ak jej umiestnením nebude trvalo obmedzené užívanie susedného pozemku na určený účel. (3) Ak rodinné domy vytvárajú medzi sebou voľný priestor, vzdialenosť medzi nimi nesmie byť menšia ako 7 m. Vzdialenosť rodinných domov od spoločných hraníc pozemkov nesmie byť menšia ako 2 m. (4) V stiesnených územných podmienkach možno vzdialenosť medzi rodinnými domami znížiť až na 4 m, ak v žiadnej z protiľahlých častí stien nie sú okná obytných miestností; v týchto prípadoch sa nevyžaduje dodržanie vzdialeností od spoločných hraníc pozemkov podľa odseku 3. (5) Iné riešenia vzdialeností rodinných domov, ako sú ustanovené v odsekoch 3 a 4, možno určiť iba na podklade výpočtov a meraní preukazujúcich splnenie požiadaviek na vzájomné vzdialenosti podľa odseku 1 alebo podľa územného plánu zóny. (6) Vzdialenosť priečelí budov, v ktorých sú okná obytných miestností, musí byť najmenej 3 m od okraja pozemnej komunikácie; táto požiadavka neplatí pre budovy umiestňované v stavebných medzerách radovej zástavby. (7) Vzájomné odstupy a vzdialenosti treba merať na najkratších spojniciach medzi vonkajšími povrchmi obvodových stien, ďalej od hraníc pozemkov a okrajov pozemnej komunikácie. Vystupujúca časť stavby sa zohľadňuje, ak vystupuje viac ako 1,50 m od steny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?