Zateplenie podlahy XPS+OSB

Ahojte, na starsom RD mame zapustene prizemie. Po strhnuti gumy je tam stary poter v celkom dobrom stave. Rad by som zaizoloval podlahu suchou cestou. Vyska stropu dovoli 5-6cm. Planujem pouzit 2cm podlahovy styrodur a na to OSB dosku (chodba, technicka a spajza) a Rigidur dosky do obyvacky a kuchyne. Osb dosky planujem pouzit s pero drazkou o hrubke bud 2x12mm alebo 1x 22. Pero drazku zabezpecit klincami. Bude to dostatocne pevna naslapna vrstva pre laminatovu plavajucu podlahu? Resp mozem na to lepit dlazbu? Ak ano, aky skarovaci tmel pouzit? Ake a v ktorych vrstvach pouzit izolacne folie? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
takze. Na OSB dlazbu lepit nemozes, Doporucujem nahradit OSB dosku fermacellom alebo CETRIS doskou. Je pevnejsia, tvrdsia a menej pruzi. Skusmo som na docasnom WC robil 2x OSB 12.5mm, je to makke. Ziadna sanca ze by na tom nejaka dlazba vydrzala (mozno na mamut docasne). Pri 2x CETRIS/FERMACELL 12.5mm je tvrdost niekde inde. PS: Neviem co si slubujes od 2cm styroduru, to je parodia na zateplenie. Normalne sa to robi tak, ze sa stary poter vybura, vykope sa hlbsia diera, poriadne sa to zaizoluje (15cm minimum) a potom novy poter+atd.
Odpovedať
Profilova fotka
Urob skusobny vrt do poteru tym zistis jeho hrubku mozno to je iba slaba mazanina a oplati sa to vybrat nasledne zaizolovat a poter aky ma byt
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?