Odpoveď na príspevok od pietttro:
Ahojte vsetci. Rad by som Vas poprosil o radu. M… @pietttro Možnosť je ešte samonivelák, tak cca 10 mm a na to tenký vinyl (do 5 mm). Otázne je, či ťa pustia do tej výšky dvere a iné zariadenie domu a aká bude životnosť takého riešenia. Ale podľa mňa tá dlažba pôjde ľahko dole. Pod ňou bude ešte vrstva poteru, takže el. kúrenie asi nepoškodíš, ak budeš opatrne odstraňovať tú dlažbu.Odpoveď na príspevok od pietttro:
Ahojte vsetci. Rad by som Vas poprosil o radu. M… @pietttro mna do toho nic, ale radsej by som za usetrene prachy isiel na dovolenku :-) Ked je ta podlaha funkcna ani by som sa jej nechytal, lebo raz zacnes s prerabkami a nikdy neskoncis, lebo kazdy zaciatok projektu znamena nepredvidatelne obstrukcie koli veku stavby. @chrobak7 podla coho sudis, ze tam bude este poter?Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@pietttro Možnosť je ešte samonivelák, tak cca 10… @chrobak7 tak zrovna ja by som sa na to, ze je tam poter nespoliehal. podla mna budu kable rovno v lepidle pod dlazbou.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@pietttro mna do toho nic, ale radsej by som za u… @rkorba no ja som byvalemu majitelovi volal a spominal mi ze tam je priestor ze to je tak 3 cm pod dlazbou...cize ako malo by to byt v tom lepidle alebo materiale co sa pozuil pod dlazbou....ja by som to asi nerubal uplne do hladka ale na hrubo len vybil, a rovno nato nove lepidlo a dlazbu...tym padom by tam mohol pribudnut niekolko mm do vysky ale to by nemal byt problem si myslim... Mozno mu zavolam znova a uistim sa ci to tak je ozaj tie 3 cm +....je pravda ze nikdy nevies. Napadlo ma to aj premalovat kedze su teraz tie farby na dlazby a obklady ale kto vie ci to dva tri natery podrzia...a ako to bude vyzerat.... Kazdopadne...zene sa to nepaci :D chce to prerobit...a poviem pravdu aj ja by som bol rad nech sa tam citime lepsie :) toto je tmave, zastarane....Odpoveď na príspevok od rapidek:
@chrobak7 tak zrovna ja by som sa na to, ze je ta… @rapidek jedno musim uznat....pan co mi to predal je inzinier, byvaly generalny riaditel podnikov...ta chata je na svoju dobu velmi kvalitne postavena...premyslena elektrika, vsetko betonove...ked som odstranoval zahony kde mal po obvode kovove ramy...netusil som ze ich zakopal 30 cm do zeme :D...mam pocit ze si na vsetkom dal ozaj zalezatOdpoveď na príspevok od pietttro:
@rapidek jedno musim uznat....pan co mi to predal… @pietttro ja by som na tvojom mieste tu dlazbu ani nemenilOdpoveď na príspevok od pietttro:
@rkorba no ja som byvalemu majitelovi volal a spo… @pietttro vysekaj jednu pod oknom ako testovaciu a rozhodnes sa sam ci ti to za to stoji.Odpoveď na príspevok od bibiana177:
vyrubat to a dat novu dlazbu s drevenym vzorom zn… @bibiana177 no prave ta imitacia dreva tam urobi svoje :) taketo tmava negustovna dlazba je sice kvalitna a funkcna...no vyzera to na pohlad tak ako vyzera. Vo februari a marci som skusal elektricke kurenie a krasne vyhrialo cele spodne poschodie... Neviem kto by to prisiel pozriet a ako by to pozrelOdpoveď na príspevok od pietttro:
@rapidek jedno musim uznat....pan co mi to predal… @pietttro Ešte mi napadlo, dať tam epoxidovú podlahu. Farbu nie, tá sa z tej dlažby ošúcha. Ale ten epoxid dvojzložkový v niekoľko mm vrstve by to všetko prekryl. Pokiaľ by nebol transparentný. https://liatepodlahy.art/?lang=sk&pag...Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@pietttro Ešte mi napadlo, dať tam epoxidovú podl… @chrobak7 - vyzera to fajn dakujem za inspriaciu. Musel by som ale zistit ako sa to chova v pripade ze sa to nahreje od dlazby...a ci to tu teplotu bude prenasat alebo skor izolovat.Odpoveď na príspevok od pietttro:
Ahojte vsetci. Rad by som Vas poprosil o radu. M… @pietttro ak si rozhodnutý búrať zober horák na lepenie ipy a dlažba ti odskoči. Brúskou by som to prerovnal prelial do roviny na to by som nalepil ditru heat duo a urobil 2 okruhy (ale nemusis). Duo má na sebe ako kročajovu tak i tepelnú izoláciu pri hrúbke 7,5mm. Tepelne ti to oddelí od podlahy t.j. 20% bude únik do podlahy a 80% ide do dlažby. Nábeh tam je veľmi rýchli podstate ohrievač len dlažbu a minimum podlahu - poter. Nemusíš sa báť nejakého extrémneho zvýšenia podlahy.Odpoveď na príspevok od dan8181:
@pietttro ak si rozhodnutý búrať zober horák na l… @dan8181 ahoj, ďakujem za odpoved. Ja ale nechcem hybat ani nic robit s elektrickým podlahovym kurenim...kable su v potere alebo pod nim ja sa chcem len zbavit kachlickek :)Odpoveď na príspevok od pietttro:
@dan8181 ahoj, ďakujem za odpoved. Ja ale nechcem… @pietttro tak kolegovi na chate odišli káble po 9 rokoch (jeden kábel v miestnosti a môže sekať ). A keďže majú 30rokov tak by som premýšľal aj o tejto alternatívne tie hnusné murphyho zákony položiš dlažbu a odíde drôt nebol by si prvý ani posledny. To nie je fólia na ktorej môžu vypadnúť 1-2-3 pole.Odpoveď na príspevok od pietttro:
Ahojte vsetci. Rad by som Vas poprosil o radu. M… @pietttro a keby sa nalepí nová dlažba na túto? Keď je pevná, tak by to nemusel byť nejaký problém. Ani by to nemalo nejak ubrať na výhrevnosti.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@pietttro a keby sa nalepí nová dlažba na túto? K… @marsdm tak to problém je. Takto sa to nemôže urobit.Odpoveď na príspevok od dan8181:
@marsdm tak to problém je. Takto sa to nemôže uro… @dan8181 pri elektrickom kúrení už nemôže byť taká vrstva nad? Ja len preto, že keď sa uvažoval aj nivelák a vinyl, tak mi prišlo že nevadí spraviť hrubšiu vrstvu.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@dan8181 pri elektrickom kúrení už nemôže byť tak… @marsdm ano je to moznost a popravde mozno by som ju aj zvazoval, keby bola podlaha nizsie, ale s lepidlom a dlazbou to bude aj o 1.5 mm vyssie a nevyzeralo by to uz asi dobre, aj prahy by to presiahlo atd....co sa tyka vyhrevu mozno by to kusok ovplyvnilo ale malo by to ist normalne som sa docital Kazdopadne, vcera som volal s byvalim majitelom a potvrdil mi ze by to malo byt fajn a teda ze kabelaz by mala byt pod poterom resp lepidlomOdpoveď na príspevok od marsdm:
@dan8181 pri elektrickom kúrení už nemôže byť tak… @marsdm teoreticky ak by si to tak chcel robiť musel by si mať absolútne súdržný podklad, ktoreho povrch musíš obrusiť, natrieť adheznym mostikom, aj pri použití ultraflexu na flott bude dochadz k nerovnemu prehrievaniu jednotlivých vrstiev. Nedokážeš tepelné zjednotiť jednotlivé vrstvy. A každý materiál má inú rozťažnosť a to je hlavný problém pri nabehu. Následne musíš počítať s tým ,že podklad ti bude vytvárať akoby vyschnuté jezero ktoré má svoje už roztrhané dilatacie. Na tie by bolo treba použiť nejakú rohož a to je len o vytváraní si problémov a vrstiev. Ďalej nevieš ako je pôvodný podklad nalepený ( myslím i keď ma pevnosť ale styk pôvodného podkladu a dlažby môže byť podlepeny len z 50-60% dutiny v lepidle od hrebeňa takže vzduchové medzeri ti z časti bránia prestup tepla). Potom tu je otázka roztaznosti jednotlivých vrstiev. Áno po určitom čase sa teplota s časti zjednotí len ak vytvoriš 5 vrstiev je otázka koľko to potrvá ? Kde je umiestnení termostat ? Je v poteri? Sleduje nízku / vysokú teplotu. Alebo je to len priestorový a jednoducho je to zopnuté až po kým by sa to neprehrialo. Po 30r sa veľa zmenilo a prišlo sa na viacej nedostkou ktoré sa robia inak ako vtedy. Tak uvažovalo sa nad tým urobiť nie či to je správne respektíve. Ale kde je vôľa tam je cesta. Jedna vec je urobiť to a druhá či to je ekonomicke- praktické