Vydutý vinyl QUICK-STEP

Dobrý deň chcel by som sa poradiť aký je váš názor na moju situáciu s podlahou. Na niektorých miestach (kuchyňa, obývačky, jedáleň,chodba do izieb) som spozoroval, vyduté lamely na podlahe. V izbách problém zatiaľ nevidno, okrem spálne v nich nie je žiadny nábytok. Podlaha je značky QUICK-STEP LIVYN BALANCE CLICK BACL40039 , na podložke QUICK-STEP SUNHEAT. Vydutie nie je paradoxne pri spojoch medzi lamelami, ale od spojov do stredu. Ak rukou pritlačím na stred lamely, tak cítim aj vidím ako sa dá lamela zatlačiť, pri krajoch je to OK. Vydutie je odhadom od 1 mm do 3 mm. Najviac to cítim, keď prejdem po daných miestach, pretože to je počuť ako lamela peruje.Podlaha je položená v novostavbe, pred pokládkou bol vyliaty cementový nivelak. Vlhkosť poteru a nivelaku bola ideálna, nepamätám si to číslo, ale podlahári to merali na viacerých miestach a všetko bolo OK. Dilatácie po obvode medzi podlahou a stenou sú tiež OK, pretože už sme dali dole lišty a všetko je oddilatované ešte viac ako požaduje Quick step. Podlahu neprekurujem, mám nízko energetický dom, teplota vody v teplovodnej podlahovke je max 27-28 stupňov. Na foto vidno ako to vyzerá na celej ploche v kuchyňo-jedalňo-obývacke a časti chodby. Podlahari netušia kde môže byť problém, navrhli že podlahu treba zaťažiť a všetko sadne, čo však nefunguje. Zaťažil som na pár dní podlahu v kuchynskej časti, najprv sa zdalo, že problém vyriešený, ale v priebehu dňa sa vinyl opäť vydul do pôvodného stavu. Nenapadá vás niečo, čo môže spôsobovať tie vyduté miesta a ako to opraviť?
Odpovedať
@janulik8789 daj dole bočnú lištu a pozri aká je medzera pri stene , isto tam už nie je, podlaha sa už nemá kam "odplávať" a preto ju vyduje, na akej je to dlžke v kuse?pri väčšej dlžke musí byť väčšia medzera na 4m mám 1,5 cm no na väčšej i 2,5 od okraja
Odpovedať
@duzu Píše, že lišty má už dole. @janulik8789 Nie je na podlahe umiestnené niečo ťažké, čo by znemožňovalo pohyby podlahy?
Odpovedať
@milanpl v tom veľkom priestore mám klasicky kuchynskú linku, sedačku, kreslo, stôl a konferenčný stolík. Okolo kuchynskej linky sme už urobili dilatáciu popod sokel linky a prerezali vinyl. Očakávanie bolo, že v kuchyni, kde to je najhoršie sa po odilatovaní podlaha vyrovná, nestalo sa. A dokonca aj po zaťažení sa podlaha na chvíľu vyrovná a v priebehu pár hodín sa opäť zvlní.
Odpovedať
@janulik8789 tak je niekde prilepená alebo o niečo zadrelo a drží,je rovný a hladký povrch poteru?jedine rozobrať a znovu ukladať prekontrolovať drážky a ihned skontrolovať celý rad či ide posunúť, alebo je nekvalitná podlaha nesprávne drážky, nedrží v drážke
Odpovedať
@duzu podklad je rovný bez nejakých nedostatkov keďže bol nivelovany. Časť sme rozobrali a uložili nanovo, ale nič sa nezmenilo. Nevyrovnali sa ani v tej časti, kde to bolo rozložené.
Odpovedať
Keďže je to lvt podlaha, musí mať častejšie dilatáciu, nestačí jej len po obvode. To je taký neduh lvt podláh, preto veľa firiem prešlo na SPC, aj keď kročajový hluk bude vyšší. A to vlnenie je jej špecifický charakter. V malých miestnostiach do 16m2 a kde nesvieti veľa slnka problém nebude robiť. Pýtajte sa predajcu, čo Vám podlahu predával a pokladačov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?