Odpoveď na príspevok od pepe99:
ahojte, planujem trochu prerobit jeden byt, v kt… @pepe99 osobne si myslím, že je to blbosť. bez urážky.Odpoveď na príspevok od zicher:
@pepe99 osobne si myslím, že je to blbosť. bez ur… @zicher v pohode, preco ale? mas nejaku lepsiu alternativu okrem nivelaku?Odpoveď na príspevok od pepe99:
@zicher v pohode, preco ale? mas nejaku lepsiu al… @pepe99 Lepšia alternatíva od niveláku? A prečo? Pravdupovediac každá alternatíva je lepšia od piesku. Ale ked sa bojíš toho, že tá dlažba je príliš hladká a nebude na nej držať nivelák, tak vyrábajú niečo, čo sa volá adhézny mostík. Paradoxne je to látka, ktorá obsahuje tvoj piesok. Je to piesok s duvilaxom. Tým natrieš dlažbu, zaschne a razom je z hladkej dlažby drsná, na ktorej bude všetko dobre držať. Ale vysypať tam piesok, ktorý je pohyblivý, ktorý ti môže spôsobiť problémy v klikoch podlahovky, v prípade vibrácií presúvať, nie je najlepší nápad. Tak preto. Osobne som toho názoru, že nie sme takí bohatí, aby sme si mohli dovoliť kašľať na kvalitné zaužívané a odporúčané stavebné procesy a potom museli prerábať odfušovanú lacnú robotu. Pýtal si sa prečo, tak som odpovedal.. Je to môj osobný názor, názorov môže byť viac.Odpoveď na príspevok od pepe99:
@zicher v pohode, preco ale? mas nejaku lepsiu al… @pepe99 ešte mi napadlo, môžeš tam vysypať piesok, ale musíš ho prekryť napríklad 0SB doskami, na ktoré už môžeš pokladať klikovú podlahu.. Pokiaľ tam máš takú medzeru. Ale rovno na piesok by som klkovú neukladal. OSB doska prenesie plošný tlak, ale kliková podlaha nie, tá je príliš pružná a môže sa stať, že ten piesok sa pri chodení poposúva a vznikne prepad pod klikovou podlahou a utrhne sa ti klik zámka na lamele. Začne sa ti podlaha rozchádzať.Odpoveď na príspevok od zicher:
@pepe99 ešte mi napadlo, môžeš tam vysypať piesok… @zicher no medzeru prave uz nemam, vchodove dvere su 5mm od aktualnej podlahy. ale kazdopadne dik za nazor, aj som si myslel ze to bude blbost, ked to nikto nepouziva 😀 ja som zazil chlapika akoze profi majster, co pokladal laminatovu podlahu a na nerovnosti daval karton. skusim teda naaplikovat ten mostik+nivelak lokalne aspon na nejake 2 najkritickejsie miestaOdpoveď na príspevok od pepe99:
@zicher no medzeru prave uz nemam, vchodove dvere… @pepe99 ak tam nechceš dávať nivelák a miesta, ktoré treba vyrovnať nie sú veľmi veľké, pokojne tam natiahni a zarovnaj obyčajný kleber. Ten ti chytí aj na hladkej dlažbe. Ale kontroluj si to dlhou latou, aby si nevyrobil kopce. To môžeš urobiť s pokojnou dušou. Lacnejšie riešenie asi neexistuje.Odpoveď na príspevok od pepe99:
ahojte, planujem trochu prerobit jeden byt, v kt… @pepe99 ma podklad dat adhezny mostik Manzel s krstnym otcom dlhou latou zistovali kde su jamy, a tie miesta presne zakreslili ceruzkou, aby pri natahovani vedeli pokial je hranica Spoje na hranici po zaschnuti prebursovali brusnym kamenom do hladka, aby dlanou nebolo cítiť hrboľ