Uloženie podlahy - smer

Ahojte....v akom smere klásť podlahu? 1. Po dĺžke bungalovu 2. Kolmo na dĺžku Náčrt síce divný, ale pôdorys je vystihnuty....tie vlnky v obv. stene sú okná 🤭 Ďakujem za rady
Odpovedať
Ako sa Vám páči.
Odpovedať
@terry25 po sirke domu. Pravidlo je kolmo k oknam ked dopada svetlo tak by malo po dlzke parkety. Vacsinu okien mas tak. My mame Lko a sme si vybrali obyvacku s najvacsou sklenenou plochou za smer kladenia aj ked je jedina tak otocena. Pri malych izbach sa to strati.
Odpovedať
@terry25 kedysi sa to riešilo preto, že zámky neboli kvalitné a keď sa dala podlaha kolmo na okná tak bolo menej zámkov vidieť (lebo ich fakt bolo vidieť). Dnes keď sú škáry často priznané tak niekedy človek chce aby vynikli. Tým chcem povedať, že je to čisto na vás ako sa vám to páči. Ako to dobre vychádza, treba myslieť aj na dilatacie. Napríklad v tej obývačke by sa to pýtalo rozdeliť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. 2
Odpovedať
@terry25 napriek všetkému by som sa chcel spýtať, že aká podlaha to bude a svetové strany by ma zaujimali.
Odpovedať
@tomasuli takto krivo ... slnko je cely den v kuchyni a obyvacke
Odpovedať
@terry25 a podlaha bude laminátová? Či vinyl?
Odpovedať
@terry25 Tak je to správne! Takto si máš uložiť podlahu !!! 🙂
Odpovedať
myslim si, ze je to uz uplne jedno, hlavne je, aby sa vam to pacilo. mozno este aby vam dobre vyhcadzala. ale tie podlahy su uz uplne inde ako kedysi, takze je to skor cisto len o vkuse
Odpovedať
@petersd to nie je ulozenie, to je orientacia domu na svetove strany 😄
Odpovedať
@kremlinka napriek moderným materiálom dokáže aj v tejto dobe zle položená podlaha spraviť veľké starosti. Je to hlavne preto, lebo sme v ekologickej a energeticky efektívnej dobe, kde chceme na juhu veľké presklenné plochy( francúzske okná, HST portály atď...) a tie vedia narobiť problémy. @parkettmann by nám o tomto vedel veľa narozprávať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?