Ukladanie laminátu: Ako správne zmerať a rozrezať dosky

Dobry den, potreboval by som poradit ohladom dlzky/usporiadania jednotlivych dielov laminatovej podlahy pri kladeni. Dlzka izby je 370 cm, jeden list podlahy ma dlzku 130 cm. Otazka znie ake dlzky mam zvolit, lebo mi to moc na postupne kladenie nevychadza. Ked som ako prvy rad zvolil: 40, 130, 130, 70 a nasledovne ako druhy: 80, 130, 130, 30 tak ten posledny kusok je uz dost kratky. Spravne tomu chapem, ze to mozem poukladat aj rovnomerne ako na obr. 6 v prilohe, len budem mat vacsi odpad, kedze ten nespotrebujem do dalsieho radu? Dakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pouzivatel996:

Dobry den, potreboval by som poradit ohladom dlzk…
@pouzivatel996 ako sa komu páči. Tak isto aj špáry buď rovnomerne alebo na preskačku. Čiže keby rovnomerne, tak kľudne začať 65 -130-130-45, druhý rad 130-130-110 atď. Alebo začať 55-130-130-55, druhý rad 120-130-120 aby to bolo symetricky. Keď to bude na preskačku tak začína sa odpadmi a tie sa môžu aj skrátiť ako treba, aby neboli malé kúsky na konci. Pokiaľ by išlo o to mat čo najmenej odpadu, tak nerovnomerné ukladanie viac umožní využiť rôzne kusy.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od pouzivatel996:

Dobry den, potreboval by som poradit ohladom dlzk…
@pouzivatel996 55 cela cela 55 a vies to krasne rozpocitat na kusy a kupit presne. Stale lepsie mat 20cm naviac ako ked 10 chyba do celej rady. Osobne by som dal podla obr.6
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?