Smer kladenia plávajúcej podlahy - rady a tipy

Profilova fotka
Viete mi poradiť, akym smerom ukladať pl.podlahu?
Odpovedať
Profilova fotka
Aby ste si to vedeli predstaviť
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od matejb96:

@matejb96 IMO je to záležitosť vkusu.. Pásy ti predĺžia miestnosť, preto by som položil paralelne s dverami (na "výkrese" vodorovne). Poprípade sa riaď dole uvedeným postupom (sudca bude skôr manželka, bez urážky ,)

kúpme vzorky podlahových dosiek, ktoré chceme dať do našej miestnosti (najlepšie aspoň dve dosky). Položme ich v miestnosti pozdĺž steny aj kolmo na stenu a kontrolujeme, kedy sa vytvorí lepší vizuálny efekt. Položené vzorky sledujme v rôznych denných dobách. Vďaka tomu budeme vedieť, ako položiť podlahové dosky vo vzťahu k oknu v danej miestnosti.

https://www.merkurymarket.sk/tipy-pro...

Odpovedať

@matejb96 obecne plati, ze v smere dopadajucich lucov slnka cez okno, ale v tvojom pripade by som siel v smere od okna k dveram (zvislo) lebo budes mat dva vyklenky s jednoduchsim zarezavanim (aj meranim). A ak nemas, kup si toto: https://www.siko.sk/rezacka-wolfcraft... Inak ako tak pozeram, ta podlozka je strasny carach... Ved to su platne ktore treba lepit zo 4 stran... Hodil by som ju rovno do kosa...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od minoo:

@matejb96 obecne plati, ze v smere dopadajucich l…
@minoo nepodceňuj ho - poradí si aj so zložitejším zarezávaním (a meraním)..
Odpovedať

@matejb96 veru daj si poradiť, @minoo vie o čom píše. oveľa lepšie vyzerá pozdlžne ukladanie v smere okno-dvere, než priečne. a začneš z tej strany, aby sa ti dobre skladali zámky-kliky na parketových lištách, t.j, na spodnú kladieš vrchnú, nie aby si musel podtláčať.. čím skončíš, odrezkom začneš, takže je to bezodpadové kladenie. pri dverách daj pozor, aby si mal spáru aspoň 25cm od kraja. Ak by bola spára blízko prahu, môže sa ti rozchádzať. Tam by si mal začínať dlhšou, uvidíš, ako ti to výjde.
Odpovedať

Viete mi poradiť, akym smerom ukladať pl.podlahu?
@matejb96 .. ak si vyberieš na základe rád.. daj vedieť😀😀.. skrz dve okná v miestnosti...koľko ľudí, toľko chutí.. ja by som určite nešiel kolmo na dvere...
Odpovedať
Profilova fotka

@minoo no najdlhšie luce slnka dopadaju cez okno po pravej strane dverí. Okno oproti dverí je východ, takže tam veľmi nesvieti.
Odpovedať
Profilova fotka

@minoo no najdlhšie luce slnka dopadaju cez okno…
@matejb96 je teda rozhodnuté (3:1 za paralelné uloženie s dverami 😀)
Odpovedať

@minoo no najdlhšie luce slnka dopadaju cez okno…
@matejb96 musis si to rozmysliet podla celeho domu... Ja ked som robil podlahy v dakej domacnosti, tak som sa rozhodoval (cudzim som nerobil, tak to bolo vzdy na mne) podla celkoveho dojmu a ako kde mi mali vyjst prechody. Nerobil som jednoizbak, kde by som mohol zarucit, ze k dveram nikdy nepojdem kolmo, pretoze som nerobil cigancinu, ze by som otacal smer ulozenia ... Takze ak kladies cely dom jednu podlahu, nevyhnes sa tomu, ze ti niekde bude svetlo dopadat inak... A prechod cez dvere robievam bez prahu, 2-3 mm pasik silikonu v odtieni podlahy - lahsie je ukladat dosku po doske na ciaru (prechod) ako dobre vypocitat vzdialenosti a dobre zacat aj skoncit aby ti neostal uzky kus, ked musis pocitat s vybezkami pod okno a do dveri, nehovoriac o tom, ze zamerat si presne pozdlzny rez v o vyklenku je pre prvokladaca tazsie... Lebo budes to robit prvykrat podla mna Este som zabudol - nezabudni spoj podlah miestnosti (ci uz ho spravis tenky rovny na silikon, alebo das listu) umiestnit pod zatvorene dvere...
Odpovedať
Profilova fotka

@matejb96 musis si to rozmysliet podla celeho dom…
@minoo fuuha 😀 tak dom je tak riešený, ze z chodby kde bude dlažba, pojde do 3 isieb plavačka a do kúpeľne tiež dlažba. Takže keby to ukončím pre prechode z dlazby na plavacku? Zarovno vonkajska zarubne izby?
Odpovedať

@minoo fuuha 😀 tak dom je tak riešený, ze z chodb…
@matejb96 dlazba este nie je? spoj je idealne mat tam kde budu zavesene dvere... nvm ako mas dvere, ale vacsinou sa otvaraju do miestnosti, takze podlahu izby koncis vnutri izby a dlazbou zachadzas do izby... Nvm to inak vysvetlit. Inak ja by som zacinal dlazbou az potom robil podlahu...
Odpovedať
Profilova fotka

@minoo fuuha 😀 tak dom je tak riešený, ze z chodb…
@matejb96 spoj dlažba-parkety/prechodová lišta má byť pod zavretým dverami. Inak povedané - ak zavrieš dvere, vidíš buď parkety alebo dlažbu a za dverami naopak.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@matejb96 spoj dlažba-parkety/prechodová lišta má…
No jasné, už rozumiem. 👌👌 Díki za rady chlapi.
Odpovedať
Profilova fotka
A má niekto z vas oblozkove zarubne? 🤭 Neviem nájsť na nete tie miery, ako vychádzajú dvere
Odpovedať

A má niekto z vas oblozkove zarubne? 🤭 Neviem náj…
@matejb96 ak myslis prechodovu listu pod dverami , tak ta je rovnobezna so stenou na ktorej su osadena dvere. pouzival som 3cm siroke hlinikove profily s nabehovou hranou, nalepene obojstrannou paskou
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@matejb96 ak myslis prechodovu listu pod dverami …
@rapidek takže plávajúcu podlahu by som mal ukončiť zarovno vnutra zarubne izby
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
A je to 4 hodiny roboty cca 20m² ....smee ukladania ako padajú lúče slnka.
Odpovedať
Profilova fotka
Menej odpadu
Odpovedať

Menej odpadu
@matejb96 pekne pekne, ale aj tak nechapem, preco si nedal najprv dlazbu v tej chodbe... Mal by si moznost hrubkou podlozky 1-3mm pod plavacku dorovnat vysku...
Odpovedať
Profilova fotka

A je to 4 hodiny roboty cca 20m² ....smee ukladan…
@matejb96 parkety si rezal flexou? :) Podlaha ide rýchlo, len lišty trvajú večnosť.. (ideálne nastrelovačka)
Odpovedať
Profilova fotka

@matejb96 parkety si rezal flexou? :) Podlaha ide…
@gadefox nie 😂 tou rezačkou, len pozdĺžne rezy sa trošku ťažšie robili
Odpovedať
Profilova fotka

@matejb96 pekne pekne, ale aj tak nechapem, preco…
@minoo to se pak doladí 😂
Odpovedať
Profilova fotka
A do kuchyne odporucate položiť dlažbu? Alebo vinyl? 🤔
Odpovedať
Profilova fotka

A do kuchyne odporucate položiť dlažbu? Alebo vin…
@matejb96 záleží aká dlažba - leské bývajú nasiakavé a musíš ich penetrovať drahou špeciálnou "vodičkou". Raz cez noc nám z KU ostrova kvaplo trochu odšťavených jabĺk na zem a urobil sa tmavší flak. Našťastie to nie je vidieť, bo dlažba je od výroby trolinku béžová s jemnými flakmi, ale ja ten flak viem rozoznať ,) S klasickou matnou dlažbou nebýva problém (v dolnej izbe je ten istý vzor ako v KU, len nie je leštený). S vinylom nemám skúsenosti, ale minule som pozeral v OBI a niektoré sú pekné..
Odpovedať
Profilova fotka

@matejb96 záleží aká dlažba - leské bývajú nasiak…
@gadefox takže matná dlazba by bola ok?
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox takže matná dlazba by bola ok?
@matejb96 záleží aj od výrobcu - mám z Polska, možno sú menej kvalitné? Kamarát má leštenú snehovo bielu a keď mu nacenili nejakú zázračnú vodičku, ktorou to má pravideľne natierať, skoro dostal infarkt. Preto sme pre istotu vybrali mierne béžovu. Leštením sa vraj vytvoria na povrchu mikroskopické póry, ktoré sú nasiakavé - ten chem. prípravok by mal ucpať tieto póry a nezmeniť farbu. Matná sa neleští, tak tento problém by nemal vzniknúť. Tak som to pochopil pred rokmi a taká je aj skúsenosť.. ale nerobil som experimenty, že som naschvál kvapkal na dlažbu jablkovú šťavu (je sama o sebe dosť agresívna).
Odpovedať

@matejb96 záleží aká dlažba - leské bývajú nasiak…
@gadefox ta teoria nasiakovasti mi pride divna. Ak lestenej dlazbe neuskodi posypova sol (domaca empiricka skusenost) co by jej tak mohlo? U rodicov mame aj lesklu aj pololesk aj matnu. Nic podobne sa nedeje. Akurat na leskej mozu byt casom take mikroskopicke pisance, potom zalezi od toho ako na nu dopada slnko ci to je alebo nie je vidiet. Doma ja mam matnu, ale taku zlu, ze uz by som si ju nikdy nedal (pozmyvat ju bez smuh je umenie aj ked robis co mozes a staci slnko a vidno na nej kazde zrnko prachu).
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@gadefox ta teoria nasiakovasti mi pride divna. A…
@sousedekovci89 posypová soľ je bezfarebná, nie? Prečítaj si niečo o nasiakavosti a impregnácii leštenej dlažby, popr. nalej jablkovú šťavu na všetky tri typy, ktoré máte a potom sa ozvi.
Odpovedať

@sousedekovci89 posypová soľ je bezfarebná, nie? …
@gadefox no ale wc prostriedky farebne su a okolo wc u nasich mi neraz kvaplo a v pohode. Akurat to treba utriet hned. Ked som si farebnu kvapku nevsimol aj na matnej tej co mam doma a trochu prischla zazrala farebne sa aj do matnej.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@gadefox no ale wc prostriedky farebne su a okolo…
@sousedekovci89 no veď to - treba to hneď utrieť. A keď to neutrieš, zostane flak.. btw. nikoho neodradzujem od leštenej dlažby - dal by som ju znova (do obývačky) - len tá kuchyňa je citlivá a tam sa nehodí z praktického hľadiska..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?