Prepojenie dlažby a plávajúcej podlahy medzi dverami

ahojte chcem sa spýtať ako ste riešili prepojenie podlahy a dlažby medzi dvermi poprípade foto :)
Odpovedať
Profilova fotka
Prechodova lista...
Odpovedať
@madein1974 to mi je jasne, lenže nemame ešte dvere a neviem pokadial dať podlahu a pokadial dať dlažbu
Odpovedať
majstri vedia, kam osadiť lištu, ak vieš, aké dvere budú
Odpovedať
@petinka1761 prechod treba umiestnit pod dverne kridlo, to hadam vies kde bude, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
Prechod pod dvere. Cize ak budu klasicke dvere so zarubnou, prechod bude za rovno vnutornej hrany steny v miestnosti do ktorej sa budu dvere otvarat.
Odpovedať
@madein1974 ano pochopila som to dakujem :)
Odpovedať
Neviem ci sa to da aj s plavackou, my mame drevo a nechceli sme ziadne prechodove listy.
Odpovedať
@kreola pokiaľ je všetko v rovine presný rez a žiadne štrbiny tak lištu nepotrebuješ, dáva sa hlavne preto aby zakryla nedostatky spoju prechodu
Odpovedať
@duzu ja to chapem :-), ved my to mame ako na fotke :-). @petinka1761 chcela vediet, ako riesit prepojenie dlazby a podlahy :-)
Odpovedať
ide o to že ked sa zavru dvere tak aby nahodou sa nestalo to že bude trčať podlaha alebo dlažba z druhej izby
Odpovedať
@kreola mala si výborných majstrov gratulujem , ja musím mať lištu, lebo nemám len rovné rezy, ale i s rôznymi uhlami prechodu pred krbom @petinka1761 prechod musí byť presne pod dverami, no i tak ho vidieť ked sú stále otvorené, u mňa takmer všetke
Odpovedať
Profilova fotka
@petinka1761 Obkladac by mal vediet, pokial ma klast dlazbu v zavislosti od smeru otvarania dveri. Aspon si to teda ja takto pamatam, ako to bolo v nasom pripade.
Odpovedať
Článok sa načítava...
robime si podlahy a dlažby sami :)
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu v prípade spoja plávajúcej podlahy a dlažby je vhodné vytvoriť dilatáciu ...tak že spoj bez špáry nie je správne riešenie.
Odpovedať
@eagleowl presne tak .. spoj na fotke vyssie je sice pekny, no zo "stavebneho" (alebo ako to nazvať :D ) hladiska je to blbost ..
Odpovedať
@petinka1761 to ti ale uz presne povedia dverari, ako treba pripravit podlahu ak sa dvere otvaraju dnu, alebo von. My sme tomu vsetko prisposobili, pri dverách, ktore sa otvaraju von je dlazba zarovno vonkajsieho okraja otvoru, a pri dverách ktore sa otvaraju dovnútra zase naopak :-)
Odpovedať
@milan_vt A dovod preco je to blbost? Robili nam to podlahari, ktori to takto uz robia roky a maju dobre skusenosti. Dilatacia je vytvorena a vyplnena tmelom.
Odpovedať
@eagleowl ak je to na malom úseku len z jednej strany nebude môcť podlaha plávať? @kreola vydula sa ti preto podlaha? aký tam máš tmel ktorý nestvrdol a je stále pružný?
Odpovedať
@duzu nam sa nic nevydulo. A podlahu mame nalepenu rovno na potere :-), nie je plavajuca. Tmel neviem, davali podlahari.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_vt spoj na obrázku je ak sa nemýlim nejaký (predpokladám trvalo pružný) tmel....to je v poriadku....naviac sa jedná o drevenú podlahu, ktorá je predpokladám lepená celoplošne....to je zase v poriadku.
Odpovedať
@kreola tak tá ozaj nepláva
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu zadávateľka sa pýta na "plávajúcu podlahu"....nie na podlahu na obr. a naviac ak som teda správne pochopil ty doporučuješ spoj plávajúca podlaha - dlažba celkom na tvrdo bez medzery. Do toho by som mal obavu ísť....záležalo by aj od rozmerov miestnosti....myslím však že to nie je doporučený postup. Spoj by mal byť podľa mňa buď prechodová lišta alebo pružný tmel.... Netvrdím že spoj na tvrdo musí skončiť problémom....ale to záleží od zmien vlhkosti.... samotnej podlahy a pod....teda aj od faktorov, ktoré nie sú presne predvídateľné....preto je lepší pružný spoj.
Odpovedať
@kreola ospravedlnujem sa, nevsimol som si ze to je lepene drevo a na mobile som nevidel ani ten tmel tam .. myslel som ze to je plavajuca podlaha surovo opreta o dlazbu :D
Odpovedať
my mame prechodove list, plavacku mame v izbach a na chodbe mame dlazbu. nechal sa taky mensi pasik, do neho sa nasadila lista. easy
Odpovedať
išlo mi hlavne aj o to že pokadial dať podlahu a pokadial dlažbu, že ked sa zatvoria dvere aby sa nestalo že dlažba bude pretrčať do chodby
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?