Lepenie plávajúcej podlahy

Dobrý deň mám otázku , možem lepiť plávajúci podlahu na anhydridove potery ? Je tam aj podlahové kúrenie . Jedna sa mi o lepší prenos tepla .
Odpovedať
Plavajuca podlaha sa nema lepit, prestup bude aj tak sa neboj.
Odpovedať
Profilova fotka
@datok Ako samotný názov napovedá, tak podlaha je "plávajúca", teda nikde nieje pevne spojená ani s podkladom a ani s bočnými stenami. A ešte otázka, ako by si si predstavoval reálne plávajúcu podlahu nalepiť? Pod plávajúcu podlahu sa dáva vyrovnávacia podložka, prípadne protihluková izolácia a pod ňu ešte parozábrana. Takže už len samotné lepenie by bolo nemožné. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
I napriek predoslym radam lepenie laminatovej plavajucej podlahy je bezne, problemom v tomto pripade bude skor podklad. Takze dodrzat vsetky podmienky pre anhydrid, opisal som ich na tomto fore niekolkokrat, pouzit vhodnu penetraciu a vhodne lepidlo a je to. Ako penetraciu i lepidlo by som odporucal pouzit polyuretan, napr. Eco Prim PU1K a Ultrabond P990 1K. Produktov od roznych vyrobcov je na trhu dost, pracu by som prenechal na odbornika.
Odpovedať
naco lepit plavacku???? kup celoosne lepenu podlahu. plavajuca sa vyraba prsto aby sa nelepila celoplosne.
Odpovedať
Profilova fotka
Mimochodom, ak nalepíte "plávačku" na dobre vyrovnaný podklad, výrazne predĺžite jej životnosť...
Odpovedať
@peterpb to uz si tam nalepim keramicku dlazbu rovno ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ale ja neobhajujem lepenie "plávačky", len sa snažím človeku, ktorý chce takto riešiť podlahu, poradiť. Nebude ani prvý, ani posledný... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpb Tak to by ma už len naozaj zaujímalo, ako nalepením plávajúcej podlahy predĺžim jej životnosť. :-.
Odpovedať
Profilova fotka
To som si naozaj nemyslel, že toto budem musieť vysvetľovať, ale budiž... Stabilita celoplošne nalepenej plávajúcej podlahy v zámku je ďaleko lepšia, takže sa nám takéto zámky budú rozchádzať výrazne neskôr.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpb Asi som pri pokládke mojej laminátovej podlahy niekde spravil chybu, lebo ani po 11-tich rokoch denno-denného používania sa nikde nerozchádza a dokonca ani nevŕzga. No hold - budem sa ešte musieť toho veľa učiť... ;-)
Odpovedať
@jamk1 plavajucu podlahu davaju dnes ludia bez nivelacie poteru alebo priprerabkach na nevyrovnani podklad s tym ze tam daju pol centimetra peny, tym sa to casom rozuteka, alebo tym co daju 6 popripade 7mm podlahu, ale ked je podklad dobry nevydim ziadni dovod plavajucu podlahu lepit vtedy staci 1mm folia a ziadny tepelny odpor pri podlahovom kureni tam nebude
Odpovedať
Profilova fotka
@qweasdyxc Mne to je jasné, že ak sa niejee poriadne spravený podklad, tak ani tá najkvalitnejšia podlaha nebude v poriadku. Môže si niekto kúpiť podlahu za 20.-€/m2 a ak odflákne podklad, tak mu bude vŕzgať a rozchádzať sa. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@datok Pokiaľ jediným dôvodom prečo chceš plávajúcu podlahu lepiť je zníženie tepelného odporu , tak je tento proces zbytočný - je lepšie použiť podložky s nízkym tepelným odporom a vysokou absorpciou krokového hluku . Výhody celoplošného lepenia sú v úplne iných parametroch . Niektoré tu už spomínal peterpb a ja k ním dodám ešte niektoré : - nepíšeš aký typ plávajúcej podlahy a akú hrúbku budeš mať . Pokiaľ je to náhodou 3, alebo 2 vrstvá drevená podlaha tak je celoplošné lepenie skoro nevyhnutné najmä z dôvodov možnosti budúcej renovácie / prebrúsenia a nanesenia novej povrchovej vrstvy / . Rovnako je možné celoplošným nalepením zväčšiť celkovú pokladanú plochu bez potreby dilatácie / samozrejme iba do určitej miery a vždy s ohľadom na členitosť priestoru / .
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska rozdiel medzi podlahou určenou na celoplošné lepenie a podlahou s možnosťou pokladania plávajúcim spôsobom je najmä v tej možnosti . Kým podlahu na celoplošné lepenie musíš iba nalepiť , tak podlahu pre plávajúcu pokládku môžeš nielen položiť ako plávajúcu ale aj celoplošne nalepiť . Je teda univerzálnejšia , samozrejme z toho dôvodu aj hrubšia a tým aj drahšia .
Odpovedať
Profilova fotka
@parkett_mann Ja musím zase odporovať tomuto tvrdeniu. Ak podlahu celoplošne nalepím, tak ju nemôžem nazvať plávajúca. Však už samotný názov plávajúca hovorí o tom, o aký druh podlahy sa jedná. Použijem úplne extrémny príklad - ak potopím loď - tiež o nej nemôžem tvrdiť, že je to ponorka, len preto, lebo je ponorená pod vodou. :-)
Odpovedať
...treba použiť kameninovú podložku (je dosť ťažká), aby mala čo najmenší tepelná odpor a nie všelijaké xps, atd....napr: podložka Balterio ComfortSound PRO.... http://parkettworld.sk/main.php?b=p&p...
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 Tak si to urobil dobre a klobúk dole. Fakt je, že ani jeden výrobca nezakazuje tento druh podlahy lepiť. Lepenie laminátu ani pre mňa príliš veľký význam nemá, v prípade drevených podláh by som ale už k lepeniu pristúpil.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpb Dobre, drevená podlaha je zase o niečom inom. Možno si videl, že v starých bytoch (u mňa v Bratislave panelák postavený v roku 1963) boli dubové parkety ukladané do asfaltového lôžka. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Téma bola plávajúca podlaha... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 Rozdiel je proces a stav . Podlaha umožňujúcu aj položenie plávajúcim spôsobom po položení plávajúcim spôsobom nazývame plávajúca podlaha . Podlahu umožňujúcu aj položenie plávajúcim spôsobom po nalepení o podklad nazývame celoplošne lepenou podlahou . Podlahu určenú na celoplošné lepenie po položení plávajúcim spôsobom nazývame ..... v lepšom prípade omyl . Nepojazdné auto dlhodobo stojace v garáži nenazývame interiérovým doplnkom garáže ale .... nepotrebnou vecou ;-) .
Odpovedať
Ďakujem za rady ako nalepiť a či ju možem nalepiť . A na tie zbytočnosti že prečo ju chcem lepiť a podobne názory ako od jamk1 a atlaska som sa nepýtal . Chcel som vedieť či ju možem lepiť a ako ju mám nalepiť . Ešte raz ďakujem parkett_mann a peterpb .
Odpovedať
@parkett_mann a co sa tyka drevenej podlahy na click cca 15mm hruba, staci ju dat len na klik alebo ju mozem aj zlepit v oboch spojoch? su nejake pre a proti? :) dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Klikový systém drevených plávajúcich podláh sa nedoporučuje lepiť pokiaľ s tým nemáte dostatok skúseností . Môže totiž nastať situácia , že do spoja nanesiete neprimerané množstvo lepidla a tak tento spoj pri uzatváraní poškodíte , alebo vôbez správne neuzatvoríte . Pokiaľ si napriek tomuto riziku trúfnete na lepenie v tom prípade určite použite na lepenie vhodné lepidlo so správnou viskozitou . Dodávateľ drevenej podlahy by Vám mal presne doporučiť správnu variantu . Neviem aké dôvody máte k tomu , že chcete lepiť klikový spoj ale určite lepšia varianta pri drevených klikových parketách je ich celoplošné nalepenie o podklad. Pokiaľ je dôvodom na lepenie klikového spoja jeho spevnenie z dôvodu pokládky na nerovný podklad , tak zvážte ďalší postup a určite hľadajte spôsob ako podklad vyrovnať . Tak ako som písal v predchádzajúcom príspevku celoplošné lepenie drevených podláh o podklad umožní ich následnú renováciu = brúsenie a novú povrchovú úpravu . Pri plávajúcom spôsobe a najmä pri podlahách položených na nerovnom podklade hrozí pri brúsení a tlaku , ktorý brúsny stroj vyvíja na podlahu poškodenie spojov podlahových dielcov a následné znehodnotenie podlahy .
Odpovedať
Profilova fotka
@datok Mám plávajúcu podlahu na anhydrite - samozrejme nenalepenú... A v pohode. 8-)
Odpovedať
@parkett_mann on chce lepit celoplosne laminat - to je blbost. vyhoden peniaze aj za laminat aj za lepidlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska asi si sa nejako stratila v clankoch diskusie. On chce lepit velkoplosne drevene parkety - to nie je blbost , ani vyhodene peniaze za podlahovinu a lepidlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@parkett_mann Môžeš mi prosím Ťa Ty jasnovidec povedať, ako si prišiel na to, že chce lepiť velokoplošné drevené parkety, keď jeho otázka znela - citujem "Dobrý deň mám otázku , možem lepiť plávajúci podlahu na anhydridove potery ? Je tam aj podlahové kúrenie . Jedna sa mi o lepší prenos tepla" To aby z tohoto človek usúdil, že sa jedná o drevené veľkoplošné parkety musí mať buď neskutočnú predstavivosť, alebo veľa slopať... :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Celoplosne lepenie laminatovych podlach sa pouziva v specifickych pripadoch. V takych pripadoch to urcite nie je blbost a uz vobec to nie su vyhodene peniaze. Mnohi zakaznici pozaduju ulozit laminatovepodlahy na schody, podesty, male plochy, kde by bez podlepenia dochadzalo k posuvu celej podlahy. Taktiez v dvernych otvoroch pri pouziti samolepiacich podlahovych profilov je vhodne podlahu podlepit. Samozrejme je nevyhnutne pouzit spravne elasticke lepidlo, aby podlaha mohla prirodzene pracovat / napucat a zosychat / pri zmenach klimatickych podmienok v byte / zmena teploty a vlhkosti ovzdusia / .
Odpovedať
Profilova fotka
@parkett_mann Ty musíš byť naozaj PRO UMELEC, ak porovnávaš lepenie laminátovej podlahy celoplošne v miestnosti s lepením kúska laminátu na schodovú stupnicu. :-p Ak sú tu všetci takí odborníci, ako Ty - tak s pánom Bohom... ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 Alebo citat diskusiu. Konkretne na tuto otazku sa ma pytal johnyfli1 a jemu mala byt adresovana. Pardon moja chyba omylom som neadresoval svoju odpoved jemu . Pokial to niekoho zmiatlo ospravedlnujem sa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?