Príprava podkladu vinyl click

Ahojte, budem pokladať v byte vinyl clickovy. Podlaha je vyrovnaná nivelacnou hmotou + na to pojde ešte podložka 1,5mm. Treba to ešte prebrusit? Alebo preprusenie platí len pre lepenu variantu? Co by sa stalo keby podlahu položím bez podložky?
Odpovedať
@dbl Akú podložku tam ideš dávať? Ako je rovný podklad?
Odpovedať
@chrobak7 podložku chcem použiť túto. https://www.obi.sk/krocajova-izolacia... Podlaha je na 2 miestach mierne hrbolata, ale to je len plocha cca 20x20cm takže to zarovnam. Ostatok vyzerá pekne, hladko. Jedná sa o plochu bytu 55m.
Odpovedať
Profilova fotka
@dbl nám pokladali click vinyl profici priamo od predajcu, robili 105 m2 aby sme tú montáž mali v záruke a nivelacka sa nebrusila. Bola pekná, hladká. Tretí rok bývame a všetko v poriadku, podlaha ako nová. Dávali sme ale podložku od quick step ako je aj podlaha rovnakej značky.
Odpovedať
@dbl OK, podložka dobrá, tú mám aj ja. Problém pri vinylových podlahách, na rozdiel od laminátových, je ten, že vinyl sa časom úplne prispôsobí podkladu. Takže, ak je v podklade priehlbina, tak tú bude po pár mesiacoch vidno aj na vinylovej podlahe. Laminátová je iná - tá bude pevná a rovná stále. Keby si dal pod vinyl zrnko piesku o veľkosti 1 mm, tak po položení vinylu ho budeš za chvíľu vidieť, kde to zrnko je. Preto pod vinyl je dobré dať tú podložku, ktorú si uviedol.
Odpovedať
@chrobak7 čo by sa vlastne stalo ak by podlaha nebola úplne rovná, nemyslím zabudny kamienok ale že by išla napr z kopca. Povolili (poškodili) by sa zaklikavacie systemy (zamky) z toho že to nie je rovné?
Odpovedať
@dbl Ak by boli nerovnosti väčšie, mohli by sa poškodiť tie spoje. Inak vinylová podlaha sa prispôsobí podkladu, takže za krátky čas by bolo vidno každú nerovnosť. Na rozdiel od vinylu, napr. laminátová podlaha dokáže prekryť menšie priehlbiny v podlahe, vinylová podlaha by tam klesla a bolo by tú priehlbinu vidno aj na vinyle.
Odpovedať
Profilova fotka
ak je nivelacka hladka, tak netreba nic prebrusovat, kedze tie minimalne nerovnosti pohdti podlozka, na ktoru sa bude vinylka pokladat
Odpovedať
Toto su najhoršie plochy, ostatok je pekný hladký... Asi bude najlepsie vybrusit tieto kúsky.
Odpovedať
@chrobak7 myslíte ze bude stačiť vybrusit len tie kúsky alebo to brusit celoplošne napriek tomu že ostatné plochy su rovné, hladké.
Odpovedať
My mame 6 rokov zaklikavaci celovinyl na podlozke, ktory sme ukladali priamo na cementovy poter (holobyt byt novostavba). Majstri vybrusili iba lokalne naozaj vyrazne nerovnosti. Do dnesneho dna uplne bez problemov. Z nasho vinylu ani nemam dojem, ze by dokazal nejako prekreslovat podklad... tie jednotlive dosky su dost pevne, tvrde (hoci nejde o kompozit, ale celovinyl). Viem si to predstavit pri lepenom vinyle, ktory je tensi, ohybny, a ide bez podlozky. Inak, u svokry polozili klikaci vinyl na uplne total krivu podlahu (akoze, stary dom a prehnuty plafon, oni su na poschodi), kde bol rozdiel v rovine taky, ze to clovek citil aj pocitovo, ked tadial isiel... no a na moje prekvapenie im ten vinyl furt drzi. Jedine clovek citi, ako mu to zapruzi pod chodidlami, ked cez to miesto ide, ale spoje drzia pokope... cize mne sa zda vinyl click fakt dost blbuvzdorny....
Odpovedať
@dbl To, čo si odfotil, je aj pre vinyl typu click nevhodné. To by chcelo buď prebrúsiť, alebo vyliať na to nivelačku, aby prekryla všetky tie hrby a ofrcky.
Odpovedať
@alabastrova plánujem to urobiť spôsobom ako vy, len tie hlavné nerovnosti vybrusit, myslím že to bude stačiť,uvidíme. Dúfam že to vydrží aspoň 15 rokov 😛
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 nivelacka tam bola vyliata ale asi 3 miesta tak praskli trochu tak sa to len tak zatrelo, + tie hrby a ostatne nerovnosti prebrusim a položím to... Uvidím výsledok... Každopádne ďakujem za rady
Odpovedať
@alabastrova Tak potom to nie je celovinyl, ale vinilový povrch na HDF doske: https://www.vinylfloor.cz/clanky/viny... Lebo celovinyl pod nohami nepruží.
Odpovedať
@chrobak7 Pravda, u svokrovcov to moze byt tak, ako pisete. Celovinyl bol vtedy vyrazne drhasi, asi by si ho nezvolili. My teda ale doma mame celovinyl Tarkett Starfloor click 50. Tento podkladu odpusil vela.
Odpovedať
@chrobak7 nakoniec som premeriaval izby vodováhou a zsitil som že jedna izba je spravená úplne zle, krivo hlavne popri stenách, ako keby to bolo spravené do koryta. Čo by ste odporučili? Vysekat celú izbu a zaliať na novo alebo naliať nivelacku na už spravenú izbu takže by to bolo teda v 2 vrstvách? Alebo vysekat len po okraji okolo 10cm? Na fotke je to 8,5mm rozdiel.
Odpovedať
@dbl toto sekanim nevyrovnas este lepsie- jednoznacne nivelak.
Odpovedať
@sousedekovci89 myslel som vysekat len možno 20cm do okola kde su vlastne najväčšie hrby... Keby sa vyliala celá izba na novo, tak by bola izba o 1cm vyššie ako chodba. Neviem ci by to bolo nejako vidno, bola by tam prechodova lišta.
Odpovedať
@dbl Vyliať nivelákom jednoznačne. Zisti, kde je najvyšší bod, tam bude tak 1-2 mm niveláku, zvyšok sa dorovná zaliatím.
Odpovedať
@chrobak7 v tomto prípade bude rozdiel medzi chodbou a izbou cca 10mm. Ked sa na to položí vinyl tak tam bude dobre dať skosenu prechodovu lištu však? Neviem či to nebude moc svietiť do očí... Ešte na to aj obložky s dverami som zvedavý ako to ukáže.
Odpovedať
@dbl a co uz teraz mas rozdiel 8-9 mm? Ci mas chodbu do roviny podla tej dolinky?
Odpovedať
@sousedekovci89 chodba je do roviny podľa tej "doliny".. Takže to bude cca 10mm na úrovňou chodby keď sa to na novo zaleje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?