Príprava podlahovky postup prace,(platna,podlahovka,poter)

chcem sa spytat, mam zakrytí dom (omietky stierky voda, kúrenie radiátory elektrina... už sú ako prídavok sú aj radiátory) ide o to, ze dom je asi 1,5m nad terénom /novostavba bungalov izolovane/ .Čo mam dat na plátnu stačí fólia ako na fóliovník hrubá (prelepovanie ševu),na boky 1polistiren potom syst. doska rúrky (podlahového kúrenia) znova fólia/alebo nemusí ist už fólia/ anhydrid poter, fólia pod plavačku a plavačka.. prosím poraďte co mam dávať na tu platňu? . (niekto radi fóliu pod sadrokartón ta rozbabranú/ tekutú lepenku, obyč.lepenku, alebo stačí ta fólia. pripadne postup prac keď idem dat podlahovku len do obývačky ,kúpelne, predsieň. ostatne izby len radiátory. ďakujem za rady dám to robyť firme no niečo chcem aj sam..spraviť
Odpovedať
na platnu ide hydroizolacia ( ja som dal dvojitu), na to moze ist obycajny igelit aby podlahovy eps neragoval s hydroizolaciou, dalej samotny podlahovy eps ( ja som dal 2 x 10 cm 150s ), na ten parozabranna folia a rurky. Alebo na prvu vrstvu eps date systemovu dosku, ja som ju nedaval lebo bola priserne draha a ked som videl aka to je kvalita, tak som sa na tom dobre pobavil. No a nakoniec poter, ja som anhydrid nedaval...
Odpovedať
@01mirek hydroizolácia (zvyčajne tá čo ju máš pod stenami a priečkami, treba ju napojiť aby tvorila kompaktnú plochu pod celým domom a bránila prieniku radónu, pary a vody) na to tepelná izolácia (netreba oddeľovať foliou, nič nebude degradovať ani reagovať) a ne to fólia (zabráni pretečeniu poteru do izolácie ), potom systémové dosky ak ti ich nanútia, podlahovka a poter.
Odpovedať
Profilova fotka
Na systemovu dosku uz folia neide. Neviem co mal v rukach danifedor no co sme mali my tak bola kvalitna, pevna. A pokial sa dobre pamatam nebola ani moc draha.
Odpovedať
Profilova fotka
Podlahové kúrenie je možné urobiť viacerými spôsobmi. 1. Použitie systémovej dosky - vrsty (hdroizolácia, EPS 100S, systémová doska, poter) - po okrajoch dilatácia s fóliou a prekryť dosku nech nepodtečie. Výhody - po podlahovke sá dá pezproblémov chodiť aj pred zaliatím. 2. Použitie dosky tacker Polystyrénové dosky s nalepenou parotesnou textilnou fóiou. - vrsty (hydroizolácia, EPS 100S, tacker, poter) - spoje sa páskujú, okraje ako pri sys. doske. 3. Použitie iba EPS a parotesnej fólie. Najlacnejšia verzia. vrstvy (hydroizolácia, EPS 100 S, fólia, poter) 4. Použitie suchého systému podl.vykurovania. (vrstvy ako system. doska, použitie keď nie je možnosť zalievať poterom)
Odpovedať
tak dam .ipu( lepenku) nahrejem zaizolujem spodok cely dom ( najperv som chel davat tekutu lepenku v jednej vrstve) potom dam dosku .rurky, foliu ( aby poter nezasiel pod dosku) a nato anhydrid. Dik kazdemu za nazor a radu.
Odpovedať
@01mirek ak das na rurky foliu a foliu zatries znizis si vykurovaci vykon
Odpovedať
tak ze dat foliu len na tu dosku a as tak potom . rurky. . ( ja som to pochipol tak ,ze folija ide na rurky preto aby poter nezatiekol pod polistiren(dosku ak tak) a nenadvyhol ju .. viem ze pred nanasanim poteru sa musi zatazit rurka vodov. tym padom . poter krasne obali rurku no a bude to OKô.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?