Praskliny po nivelácii - čo s nimi? | Stavby

Dobrý deň, hľadám príčinu týchto prasklín a možnú nápravu ak je potreba. Nivelacia je v byte rozloha 62m²,diletacie,povysavane ako cukrík,napenetrovane originál penetrakom k nivelacii. Nivelacia Den Braven S300. Bez podlahového kúrenia.Stary vyzretý cementovy poter 30 rokov. Nivelacia hrúbka miestami 2.5 CM no priemer 1cm. Vylievala sa v jednom kuse. Nevetralo sa 4 dní. Počasie bolo do 24 stupňov. Teraz po 2 týždňoch od vyliata vidno praskliny ako môžte vidieť na videu. Podlaha pôjde lepeny vinil samozrejme az po skúške vlhkomerom.Ciary kreslené na zistenie pripadneho rozširovania.Pri hladani som musel chodiť po štyroch tenké ako vlas. Na fotke je najhoršie miesto kde sú aj najhrubšie praskliny. Miesto neje duté ani sa nedá odlupit( keď vezmem nato škrabak jasné že pôjde ) ďakujem za normálne odpovede čo s tým..
Odpovedať
Okna boli zatienene? Spravny pomer vody? Neprasklo na hrubsich miestach nivelaku? Pokial to neodskocilo, zalial by som sirsie skary a kladol pvc.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

Okna boli zatienene? Spravny pomer vody? Nepraskl…
@rkorba okná neboli zatienené počas týchto dní bolo vonku Max 24 stupňov a pod mrakom aby sa predišlo rýchlemu schnutiu nárokom takto sa lialo nebolo horúco .Ukázalo sa to teraz ako vyšli teploty. Samozrejme pomer vody ako uvádza výrobca. Prasklo to na miestach kde išiel pol centimetra ale aj kde 2.5. Na fotke sú najširšie škary všetky iné sú voľne okom ťažko badateľné,po kolenacky som chodil po byte a hľadal
Odpovedať
Profilova fotka
@pipo97 stenovu dilatacnu pasku si predpokladam nepouzil, lebo tvar trhlin od stlpa na foto cislo 2 tomu nasvedcuje....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@pipo97 stenovu dilatacnu pasku si predpokladam n…
@mgx po priblížení fotiek je možné vidieť diletacne pásky..určite by som základné veci nevynechal. Áno jedine čo tak starý poter nebol prebruseny no nedrolil sa,nebol popraskaný, starý vyzretý poter... Po druhé lialo sa to v jednom kuse veľká plocha??? Trebalo predelit diletackami aj izby ??
Odpovedať
Profilova fotka
@pipo97 prepac, z fotky to vidno velmi nebolo, preto sa radsej pytam :) z mojho pohladu, s pouzitim DB S300 je to este dobry vysledok. Su to len vlasocnicove praskliny, pri tejto konfiguracii by "mozno" praskla aj nivelacia z opacneho cenoveho spektra (Murexin. Weber, Knauf, PCI). Osobne mam antipatiu voci koncernu s lastovickou (kejsix si z toho uz robi srandu), lebo okrem Mamutu je to holandsky lowcost. Osobne by som s tym nerobil nic, praskliny maximalne pretrel tmelom a pokladal. Ak do buducnosti, cez koridor mala ist dilatacia....Dalsie praskliny v miestnosti idu skor na vrub "kvalite" pouziteho materialu, nie nekvalite instalacie. Samozrejme, mozes si zavolat technika DB, ale vysledok je dopredu jasny= my nemame ziadny problem, nedodrzali ste TL a pa-pa.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@pipo97 prepac, z fotky to vidno velmi nebolo, pr…
@mgx schvalne som sem len nazrel, ci tu budes sirit anti-denbraven osvetu a nesklamal si
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan pracujem na sebe, uz nie som na nich alergicky ako pred rokmi. Chvalit ich nebudem, nie je totiz za co.
Odpovedať
2x som robil s DB nivelackou a 2x tragedia :-( Vratane ich penetraku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?