Podložka pod vinylovu podlahu?

Mame kúpenú vinylovu podlahu 4,2mm hrubú na clik do celého domu. A mam dilemu ci ma ist pod ňu nejaká ta podložka alebo nie. V obchode mi povedali ze ak mam rovný nivelizacny poter tak netreba dávať nič iba porozabranu fóliu. Nebude to potom hlučne pri chôdzi ak nedám nejakú pe fóliu ktorá by tu chôdzu zjemňovala? Ake mate skúsenosti? Vďaka za radu.
Odpovedať
@martin444 ešte napíš či bude podlahové kúrenie?
Odpovedať
@marta2610 Ano mam podlahové kúrenie.
Odpovedať
@martin444 Ja mám vinyl podlahu a dával som podložku pod vinylovku Selitbloc 1,5 mm: https://www.hornbach.sk/shop/Izolacna... Z akého dôvodu nechceš dať podložku? Z finančného? Chceš ušetriť? Chápem, že je to celkom slušná pálka tá podložka. Aj keď sa ti zdá, že máš rovnú podlahu, nebude rovná. Na dlažbe budeš vidieť každú nerovnosť. Neviem, čo to spraví, ak to nedáš. Podlaha bude položená aj tak. Ale ak si povieš, že si ju mohla dať, bude už neskoro. Ja som radšej investoval do tej podložky. Ak sa rozhodneš pre podložku, nedávaj takú, ktorá je pre laminátovú podlahu. Tá je mäkšia a môže robiť šarapatu pri vinylovej podlahe. Podložka pod vinyl je tvrdšia, radšej neľutuj tie peniaze a daj si ju tam.
Odpovedať
Pri podlahovom kureni podlozku? Zbytocne zvyseny tepelny odpor, bude musiet ist teplejsia voda do systemu. Samonivelizacna hmota, dokladne prebrusit kazdu nerovnost, vinyl kopiruje doslova vsetko. Nalepit celou plochou, ziadna podlozka ...
Odpovedať
My sme nechceli dávať podložku,kúsok vinylu sme položili a museli sme ho poskladať späť,lebo to bolo hrozne,nedalo sa cezeň chodiť a kúpili sme taku dierkovanu podložku na podlahové kúrenie
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_vt pise, ze ma clickovy vinyl, my mame tiez a bez podlozky. Ale poter mame nivelovany. Ak mas podlahovku podlozka bude vytvarat vacsi rep. odpor.
Odpovedať
@rebecca363 Tiez mam vyliati nivelak, takze by to malo byt rovné...skôr ma trápi ci nahodou to nebude pri chôdze hlučne.
Odpovedať
@martin444 Vinyl nie je pri chôdzi hlučný na rozdiel o laminátu. Ak máš nivelák, tak môžeš aj bez podložky. Ale argumenty, ktoré tu uvádzajú, že bude väčší tepelný odpor, sú neopodstatnené. Ja mám podložku a tých 1,5 mm teda veľký odpor nekladie. Podlaha je teplá. To sa v pohode prehreje. Pri vinyle 5 mm tá podložka je takmer nič. Nepoznám nikoho, kto by mal podložku a by tvrdil, že má studenú podlahu.
Odpovedať
@martin444 kuk na stránku opodlahach,vinyl má lepší nábeh tepla ako laminát,či?
Odpovedať
@chrobak7 nikto nepisal, ze s podlozkou bude podlaha studena .. piseme o tepelnom odpore, ktory bude ,ci sa nam to paci alebo nie, vacsi. Nie velky, ale vacsi.
Odpovedať
@rebecca363 ahoj.chcem sa spytat ci ste spokojny s vinylovou podlahou a ak sa mozem spytat aku mate snacku.tiez by sme chceli vinyl tak prezistujem.dik :-)
Odpovedať
@chrobak7 a si spokojny s vinylovou podlahou? aku mate znacku? my tiez rozmyslame o vinyleyale citali sme ,ze ta dokaze pracovat a ze ludom vznikaju spary,je to blud ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nakoniec som ju položil rovno na poter a je to v pohode bez problémov :)
Odpovedať
@zuzanapi11 Máme quick step, 5 mm click systém. Sme absolútne spokojní, podlaha je super aj na bosé nohy. Neviem či podlaha pracuje, ale žiadne špáry nevznikajú, ten click systém drží. Je to položené na plávajúco, takže akékoľvek prípadne zmeny rozmeru z dôvodu zmeny teploty sú asi kompenzované na celú plochu.
Odpovedať
@chrobak7 dakujem za info.a odtien.by si si este pamatal?
Odpovedať
@zuzanapi11 Jasné, že si pamätám - je to Dub prírodný, odtieň 40039.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanapi11 ahoj. Ano sme spokojni, mame Quickstep livyn
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@martin444 ahoj prosím Ťa, ako sa časom osvedčil ten klik vinyl bez podložky? Čo sa hlučnosti týka. Tiež nechcem ist zbytočne do dalšej izolácie od podlahovky. Vopred Diky za odpoveď
Odpovedať
@lukasppp Ja som tiez nechcel davat podlozku pod vinyl robili sme na konci roka ale prehovorili ma a som rad ze som ju kupil. Musi to byt hlucne bez podlozky lebo ja mam asi 2-3 miesta kde nebol poter asi rovny a je tam aj podlozka ale ked clovek po tom prejde tak je tam take vrzganie. Tak urcite odporucam do toho investovat a co sa jedna vykurovania tak nema to ziaden vplyv ten odpor je minimalny.
Odpovedať
Hlučnosť nieje žiadna. Je to úplne v pohode bez podložky. Ta podlaha sa prispôsobí podkladu, takze musíte mat úplne rovný a cisty poter. Na jednom miestecku mi asi ostala špina, alebo malinky kamienok pod podlahou a hneď je tam vidieť maly kopček. Takze ked bez podložky, tak treba poter mat dokonalý. Ja som používal brúsny papier vysávač a aj vlhkú handru :)
Odpovedať
Ahojte.Budem riešit Suche podlahove kurenie , zvazujem Lithotherm ,zaujímalo by ma ci ma niekto na tom lepeny vinyl, ten by som si chcel dat.Pri mokrom mi je jasne ze sa spravi rovny poter.Tu sa vsak poter nedava a do roviny sa bude sypat ten kremikovy popripade iny material ktory bude pod podlahovkou, takze si nie som uplne isty ako by som to tam nalepil aby to bolo v pohode.Je este aj ten klik system vinylu, ale ten ma velmi nelaka.takze pravdepodobne by asi bola vhodna nejaka podlozka,ako pisete?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@alfica problem u dierkovanych podloziek je, ze ide iba o marketingovy tah pre laikov, kedze prave vzduch je najlepsi izolant a preto pri podlahovom kureni sa treba vyvarovat vzduchovych bublin, preto je u podlozik pre podlahove kurenie najlepsie ak su hutne, len pre info - najlepsi vodic tepla je diamant, alebo zlato, len su trochu tvrde na podlozku, ale ako marketing sa pouziva aspon to, ze zvacsa su zafarbene na zlato
Odpovedať
@chrobak7 vinylova podlaha ma tu vlastnost, ze sa cez nu skopiruju vsetky nerovnosti, napriklad staci male zrnko piesku a po pol roku si budete mysliet, ze pod podlahou je suter, preto sa dava nivelizacna podlaha, aby bola co najrovnejsia, ale stale je riziko, ze nejake smietky ostanu, preto pod vinyl staci tenka podlozka, hoci len 1mm, ktora zabezpeci, ze aj malicke spinky sa v nej skryju, tekna a zaroven plosne tuha je dolezita preto, lebo vynilove podlahy maju tenke kliky a tie by sa mohli lamat, ak by podlozka bola makka a zaroven je dobre ak ma podlozka protismykovy povrch, aby sa po nej podlaha nesmykala, ale aby k nej pevne prilnula, ona sa neprilepi, ale ani sa nepohne, vid hornbach, alebo obi - selitbloc s tusim grip technologiou a fakt staci 1mm
Odpovedať
@martin444 https://www.selit.com/news/selitbloc-...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?