Termoizolačná podložka pod vinylovú podlahu?

V rekonštruovanom dvojpodlažnom dome mám v pláne dať laminátovú podlahu (okrem kúpelne a zádveria tam je dlažba). V obývačko-kuchyni sa dalo dať aspoň 6cm polystyrénu pod poter, na chodbe a jednej izbe na prízemí to už možné nebolo, preto mám v pláne dať na celé prízemie ešte nejakú termoizolačnú podložku pod laminátovú podlahu (samozrejme nečakám od toho zázraky, ale lepšie ako nič). Kúrenie je samozrejme radiátormi. Čo som popozeral na nete najlepšie tepelné vlastnosti má DAPE AP5 http://www.dape.cz/izolace-typ-ap5 , podľa technického listu tepelný odpor 0,64. Ostatné podložky majú viditeľne menší. Ak niekto pozná niečo lepšie, budem rád, ak poradí. Na poschodie dám už obyčajnú podložku pod plávajúcu. Trocha som začal ale rozmýšľať aj nad vinylovou podlahou, ale moja otázka je - pod vinyl predpokladám, žiadne takéto podložky nemôžu ísť? Tam musí byť tvrdý podklad, je to tak?
Odpovedať
Profilova fotka
@johnny14 Dobrý deň. Pod vinylovú podlahu musí byť použitá podložka ktorá má zatažitelnosť (hustotu) 10ton/m2. Čo sa týka laminátovej podlahy keď použijete napr 12mm hrúbú podlahu tak tá Vám tiež čo to odizoluje.
Odpovedať
@mega_parket v technickom liste k dape AP5 tento údaj nevidím, ale myslím, si že žiadne takéto podložky nie sú stavané na veľkú záťaž. Tak nad vinylovou podlahou rozmýšľať nebudem (a tú by som si asi ani sám nepoložil, narozdiel od laminátovej) , a asi podložku s lepšími tepelnými parametrami nenájdem pod laminátku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?