Podlaha do každej izby zvlášť verzus v kuse bez prahov

prosim o radu, na podlahove kurenie chceme pokladat podlahovu krytinu, aku, to tiez este nevieme, kvoli financiam asi laminat, ale ide mi skor o to, ci je lepsie robit pokladku v kazdej izbe zvlast na prizemi alebo je lepsie z dlhodobejsieho hladiska jednotlive izby predelovat listami, aby sa v pripade poskodenia podlahy nemuseli menit klikackove podlahy na celom poschodi? aku krytinu by ste radili na podlahove kurenie? lepeny laminat (myslim spoje) alebo klikaci? budem vdacna za kazdu radu
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@jankakitty Z praktického hľadiska a aj z pohladu dilatácií je isto lepšie, ak budú jednotlivé miestnosti oddelené. Ak by v niektorých miestnostiach bola dlažba, môže byť za predpokladu dodržania určitých zásad položená v jednom kuse. Čo sa týka lepeného laminátu, neviem, či sa vôbec ešte predáva. Za posledné 2 roky som sa s lepeným laminátom nestretol.
Odpovedať
Plavajuca podlaha musia mat dilatacnu sparu medzi dvoma miestnostami. To je sucastou zarucnych podmienok a montaze. Teoreticky by Vam mohli zamietnut aj pripadnu reklamaciu ak by povyduvalo podlahu. Nad tym ani nerozmyslajte ze to polozite bez dilatacie.
Odpovedať
Profilova fotka
@oscipovsky nemusí mať dilatáciu. Majú myslím iba limitáciu v dĺžke myslím 8m po ktorej by tá dilatácia prísť mala. Obývací priestor s chodbou máme položený v kuse, naväzuje i na izby, tam sme ale dilatovali. Sú tam dvere, tak lišta nevadí ;-)
Odpovedať
po 8 metroch ano ale ak je to jedna miestnost, medzi izbami sa dilatacia doporucuje,koly tomu ze plavajuca podlaha "plava" medzi stenami a v tej casti medzi dverami mozu nastat problemy.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska nemáme to jednu miestnosť. Obývacia časť rôzne členená naväzuje na chodbu (široký dverný otvor) a tá je tiež členená. NO problem.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame polozenu v kuse chodbu a zvysok prednej casti domu, nie je tam ani jedna dilatacia ( vid foto) dokonca aj do spajze je to dane vkuse ( otvor nalavo) .. Zadne miestnosti uz potom maju.. a su oddelene.. ale do chodby a spajze podlaha plynule prechadza. Zatial bez problemov :-)
Odpovedať
No to co som povedal bolo stanovisko znameho, ktory je obchodny riaditel jedneho z najvacsich obchodnikov s plavajucimi podlahami na SVK. Ide aj o to, ze v dvoch izbach moze byt rozna teplota a tym aj roztaznost (napr. tmavsia chodba a presvetlena izba). Ta roztaznost nie je velmi velka ale aj male zmeny narusaju strukturu materialu, vela zalezi aj od zlozenia spominanej struktury a ako je riesenie prenos sil.
Odpovedať
my sme dali cely dom v jednom kuse bez predelu. jedine kde mame listu je zo zadveria na chodbu lebo mame dlazbu a potom napaja plavacka. a v kupelke sme oddelili plavacku od ostatnej plavacky v pripade ak by sa v kupelke ponicila plavacka aby sme ju mohli lahko vymenit.
Odpovedať
My ideme mať prahy takže laminát budem spájať pod nimi s medzerou na diletáciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dzusolm prahy?? ved to sa uz dnes nedava.. nemyslel si prechodove listy , ako prahy? to mame aj my :) ale prahy klasicke uz si malokto dava..
Odpovedať
@katrin21 Myslel som prahy nie lišty. Možno si dáva málokto ale ja budem patriť medzi nich. Bolo mi to odporučené výrobcom. Je to na každom ako sa rozhodne.... ja som sa rozhodol takto.
Odpovedať
@dzusolm vidis v prahoch daku vyhodu oproti listam?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dzusolm ved v poriadku :) len som myslela, ze si sa pomylil.. ale mam otázku ako mima... v com vidis vyhody? ako ti to bolo zdovodnene?
Odpovedať
@mima1 ja mám interiérové dvere komplet s tesnením po obvode. Myslím že tie prahy určite lepšie zvukovo odizolujú jednotlivé miestnosti ako lišty a podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
@dzusolm ja mám lišty, rodičia prahy... nevidím rozdiel v zvukovej izolácii ;-) . Pri vysávaní u rodičov idem vysávač rozmlátiť na každom prahu čo sa zabudnem s rozbehnutým vysávačom :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@dzusolm hmm... no tak mna to nepresvedcilo... ked si dvere dobre odrezane, tak ani dole nemusi byt fuga zbytocna, ani pri lište...
Odpovedať
@jankazb Stáva sa :) ale to si už bude musieť žienka nejak poradiť s týmto problémom.
Odpovedať
Profilova fotka
@dzusolm jasne že si poradí ;-) , vysáva,nerieši... Potom ale nemaj nervy ak budú riadne prahy ohŕkané :-D :-D :-D
Odpovedať
@katrin21 pri prahoch sa dvere opierajú o prah zboku pri lištách zhora. Takže tam musí byť trošku vôla aby ti to nezachytávalo tú lištu. Ale to sú detaily. Prahy si myslím isto lepšie izolujú i keď sú už nie tak trendy.
Odpovedať
@jankazb Tak tomu ver že budem mať :)
Odpovedať
My mame presne ten pripad ako na foto od katrin21 - chodba + obyvaci priestor a mame problem. Pri vyhotovovani bytu sme zadali, ze ak je to technologicky mozne, tak to chceme bez listy. Po 2 rokoch byvania sa nam podlaha na tomto mieste ,,zdula". Takze nas caka asi reklamacia.
Odpovedať
Profilova fotka
A co tak prievan pod zatvorenymi dvermi, nevydava to pri prechodovych listach vselijake kvilenie? Prah by mal byt v tesnejsom kontakte s dverami (ako pise @dzusolm).
Odpovedať
@mima1 v kúpelke máte ozaj plávajúcu?nevadí jej časté pokropenie vodou? to sa nevyhneš v kúpeľke
Odpovedať
@duzu zatial je to take ze nebyvame cize neviem posudit. no v byte mame tiez plavacku a je stale v pohode aj po rokoch co tam je. ani naznak niecoho ze by napucala alebo tak. ked sa v byte sprchujem tak stupnem mokrou nohou alebo kvapem ale tak zas hned to aj utriem. cize voda tam nestoji nikdy. v dome sme ju oddelili ze v pripade ked po case dako napucala alebo ja neviem aby sa dala lahko vybrat a dat dlazba
Odpovedať
prečo ste nedali hned dlažbu?iné je to v ostatných miestnostiach ,ale v kúpeľke je často para a vysoká vlhkosť napučí plávajúcu a vyduje, alebo je tu niekto kto to má OK?
Odpovedať
@mima1 @duzu existujú aj špeciálne laminátové podlahy vhodné aj do kúpeľne, napr. Quick Step Lagune
Odpovedať
@niki74 ja viem mame quick step v celom dome. chcela som tu lagune lebo na foto sa mi velmi pacila ale v skutocnosti sa nam nehodil ani jeden odtien a nechcela som potom velmi ani miesat podlahy farebne
Odpovedať
@mima1 jasné, ked sa nehodí, tak to netreba siliť. :-)
Odpovedať
@niki74 aká je praktická výhoda takej plávačky oproti dlažbe? výmena poškodenej časti je problematická jedna i druhá a ked sme pri podlahách ktorá je najvhodnejšia ku kuchynskej linke?dlažba i plávajúca sa ľahko poškodia napr pri páde riadu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
dobry den, chcela by som sa spytat aky mate nazor na to, ze by v kazdej miestnosti bola laminatova podlaha inej farby. mali sme vsade (spalna, obyvacka, pracovna) rovnake tmave podlahy - tmavo hnede mangona odtien, ale vytopilo nas a musime podlahy vyhodit okrem pracovne, tam sa voda nedostala. sucasne chceme prerabat aj kuchynu, ktora je malicka tak ideme prepojit s obyvackou a chcem tam jednoliatu laminatovu bleducku podlahu taku bielo sedu ( chcem bielu linku a mame sedohnedy obyvackovy nabytok). Problem ale je to, ze do spalne sa taka ista podlaha vobec nehodi, taka bleda. Tam mame nabytok tmavo hnedy s vanilkovymi doplnkami a tiez roldor je vanilkovej farby. V pracovni osava zatial tmava podlaha. Myslite, ze by to tak mohlo byt, ze v kazdej bude ina podlaha? Kazda izba ma iny charakter. dakujem za rady
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?