Oplati sa priplatit za vinyl oproti laminatu?

Zdravim, Citam rozne fore kde ludia riesia ci vinyl alebo laminatovu podlahu a nejak sa mi zda ze nikde sa neriesi cena... Jasne, nechcem najlacnejsiu a staviam pre seba, tak chcem aby to bolo dobre.... Ale ozaj sa oplati priplatit si za lepsie vlastnosti vinylu? Lebo ono ja to ratam na rozdiel pomaly v tisicoch eur, co nie je zanedbatelna suma. Rozumiem, ze ten vinyl ma zrejme lepsie vlastnosti, ale ozaj az tak, ze by sa to malo takto odrazat na cene?
Odpovedať
aby som doplnil, hovorim o click systeme pri jednom aj druhom type podlahy, nie lepeny vinyl
Odpovedať
Profilova fotka
@yahooo Dobrý deň, vinylové (kompozitné) podlahy majú iný komfort oproti laminátu, sú teplejšie a pohodlnejšie na chôdzu. Kvalitný laminát má odolnejší povrch, ale nie je tak pohodlný pri chôdzi na boso. SPC kompozit (inovácia starého vinylu) má 100% vodoodolnosť, čo je tiež výhoda - môžete ho použiť aj do miestností ako kúpeľňa alebo chodba, kde je predpoklad styku s vodou.
Odpovedať
@yahooo Dobrý deň, odporúčam ešte zvážiť otázku údržby. U rodičov mame vinyl, doma laminát. Za mňa určite jednoduchšie na údržbu laminát.
Odpovedať
Profilova fotka
@iwetkuska v com je jednoduchsia udrzba? neviem si predstavit, aky tam moze byt rozdiel a to mam skusenosti s obomi podlahami
Odpovedať
Profilova fotka
@iwetkuska ja mám skúsenosť opačnú. A komfort za mňa jednoznačne lepší. Pri aktuálne skúsenostiach by som vinyl dala aj do kúpeľne a kuchyne.
Odpovedať
Ja rozumiem že vynil má viac výhod, ale ozaj to stojí za tie peniaze? Nejak sa neviem dopátrať reálne o koľko zaplatím za vynil viac v rovnakej kvalitatívnej triede ako za laminát.
Odpovedať
Ja som dal vynil/kompozit. Je to odolne voci vode a to som hlavne chcel. Aby sa mi nestalo ze sa mi pes vysti na chodbe, ja vratim sa az po par hodinach a zrazu mozem hladat sposob ako to cele vymenit, lebo to napucalo. Ked niekto zacne hovorit o vodeodolnom laminate, tak to je ten laminat odolny voci vode len nejaky cas. Je to marketing. Skor ci neskor (podla mna) napuci. Najlepsie je si kupit vzorku a vyskusat natom vodu. Rovnako som si ja kupil vynil a skusal odolnost voci poskriabaniu. Mam velkeho stareho psa a nepotrebujem to mat hned znicene. Este mi napada ze vynil ma nizsi tepelny odpor, co sa celkom hodi. Ale zeby to bolo hodne vsetkych tych penazi? To neviem. Mozno dat vynil to spolocnych casti a laniat do izieb. Aj to sa zvykne robit.
Odpovedať
Profilova fotka
@posadstromzasaddom "Skor ci neskor (podla mna) napuci." Máte pravdu, laminát je vodoodolný len určitý čas, častokrát 24 alebo 48 hodín, keďže nosná doska je z prírodného materiálu - drevo nemôže byť z podstaty veci vodeodolné. A dobrá voľba s vinylom (y)
Odpovedať
Profilova fotka
@yahooo to je ťažké porovnať, pri množstve dostupných značiek, kolekcií a produktov. Iba majte na pamäti, že aj trieda záťaže sa líši pre lamináty a pre vinylové podlahy. Inými slovami - aj rovnaký parameter triedy záťaže pravdepodobne znamená inú odolnosť. Obecne sa dá povedať, že laminát je odolnejší voči škrabancom ako vinyl.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od solidway:

@yahooo to je ťažké porovnať, pri množstve dostup…
@solidway dobrý deň, chcem sa spýtať ako je to s max.teplotou v podlahovke, na ktorej je vinyl ,click systém. Vinylky sú väčšinou použiteľné aj na podlahové vykurovanie ale pri jednej, ktorú vyberáme, píšu že max.teplota 27 °C. Majú iné druhy aj väčšiu odolnosť? A čo sa stane ak bude pri tejto čo vyberáme v podlahovke 35-40°C? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

@solidway dobrý deň, chcem sa spýtať ako je to s …
@tabitka337 Je rozdiel teplota vody a teplota povrchu. Je to ok. A teraz nebudete spávať: keď zasvieti slnko, teplota podlahy je 45°C. Samozrejme, aj to je ok, lebo to trvá pár hodín a hlavne podlaha bude dilatovana po obvode.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yahooo:

Zdravim, Citam rozne fore kde ludia riesia ci vi…
@yahooo Vinyl ti určite vydrží dlhšie, takže cenový rozdiel tam z dlhodobého hľadiska nieje. Mal som vinylovu plavajucu podlahu z Bauhausu za 25e/m2 (teraz stojí 30) a po piatich rokoch a dvoch detoch stále vyzerala ako nová. Potopa bola niekoľkokrát, nič sa jej nestalo. Ak by sa aj stalo tak poškodenú parketu vyrezem nožom a dam novú. Nevyhoda je, ze je to predsa len umelina, moze to pri treni vytvárať staticky elektrický náboj - co sa mi aj stávalo v papuciach a svetri. V takom prípade to môže ionizovat vzduch co vraj nemusí byť dlhodobo zdravé
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od liero:

@yahooo Vinyl ti určite vydrží dlhšie, takže ceno…
@liero on už má isto kúpené, je to minuloročná téma, to som sa tu ja teraz pripojila 😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

@liero on už má isto kúpené, je to minuloročná té…
@tabitka337 presne tak, nakupene mam, zalozene ale zatial nie.. kazdopadne pre pokojny spanok uz nepotrebujem pocut negativu vinylu :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od yahooo:

@tabitka337 presne tak, nakupene mam, zalozene al…
@yahooo Urcite budete spokojny. Jediny laminat, ktory sa podla mna vyrovna priemernemu vinylu su tie high end laminatove podlahy napriklad od quickstep (cca 40eur/m). Ak by sa niekto este rozhodoval medzi laminatom a vinylom, mam jeden tip. Ja som teraz daval kompozit od Parador(v akcii za 30eur, plus usetril som za podlozku ktoru pri tejto podlahe netreba) a neviem si vynachvalit. Ma to vsetky vyhody vinylu, ale je to pevnejsie, odolnejsie proti poskrabaniu a na dotyk je to ako high end laminat. Kedze to nejde na podlozku, ale priamo na betonovu stierku, je to aj tichsie. Zvuk sa menej odraza. Aj profesionalny podlahar povedal, ze to su jedny z najlepsich podlah.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?