Názor na túto vinylovú podlahu z Merkury?

Ahojte. Riešim podlahy do novostavby a do celého domu okrem kúpelne chcem dať vinyl. Ide o drevodom s podlahovým kúrením. Čo si myslíte o tejto podlahe? Hlavne či sú dostatočné parametre, poprípade má niekto skúsenosť? Ďakujem krásne, link nižšie: https://www.merkurymarket.sk/vrobok/v...
Odpovedať
Chces kúpiť jednu z tých najlacnejších a zároveň chces potvrdiť, že aká je skvelá, dlhotrvácna, nezničiteľná? Pozri koľko stojí m² značkovej. Aj viac než 3 násobok. Nikto ti tu nenapíše, že ju má 10 rokov a bez problémov. A mimochodom, aj drahé podlahové krytiny, značkové a dočítaš sa tu na ne nelichotivé, užívateľské skúsenosti. Ja som dakedy kúpil drahe laminátové podlahy do obývačky a spálne, lebo sa nám páčil dekor. Do detských obyčajne lacné. A vieš aký je po rokoch výsledok? Tie drahé boli po rokoch v horšom stave ako tie v detskej. Začali hrany napučnievať. Zničia sa, strhneš, kúpiš druhé. Alebo môžeš uveriť marketingu a ísť do značkového vinylu, za 3 násobnu cenu. Vieš, že aj Dacia auto najazdí aj cez 500 000km? A s menším, lacnejším servisom, než Mercedes, BMW, Audi.
Odpovedať
@frantisekca Plný súhlas s príspevkom ! Doplním ešte, že úplne bežne sa stáva, že aj u osvedčeného výrobku, či značky sa z času na čas vyskytnú série (šarže?), ktoré sú ale akostným podpriemerom, nepodarkom.
Odpovedať
@majoslav1996 click system na 4 milimetroch sa vylame ak nemáte dokonale rovný podklad.
Odpovedať
Profilova fotka
@majoslav1996 treba mať úplne rovný podklad na túto podlahu, to je základ.
Odpovedať
Profilova fotka
@majoslav1996 Je to podlaha s PVC a nie mineralnym jadrom . Zistite si koeficient rozmerovej stability , to vela napovie .
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekca „Vieš, že aj Dacia auto najazdí aj cez 500 000km? A s menším, lacnejším servisom, než Mercedes, BMW, Audi.“ To ste trafili, aj v tom, že ísť do Chorvátska na dovolenku dlhé hodiny v Dacii a BMW je rozdiel v komforte. A potom je to o tom, čo sme ochotní zaplatiť za komfort a kvalitu 🙂
Odpovedať
@solidway Neviem aká tragédia je v aute stráviť niekoľko hodín. Chorvátsko je ešte relatívne blízko. Bežné jazdím aj vyše 20 hodín (v kuse) a aj v Dacii (Duster 1.3). Úplne normálne, celkom tiché a dovezie do cieľa rovnako. Komfort? No iste, nemá odvetrávané sedačky... Ale napríklad také BMW 530d čo máme v koži, zas nemá ani ohrev a tiež to odvetrávanie... Takže tragédia. Nik ho nechce brať, okrem mladíkov na firme. Ale už je to starý čerep.
Odpovedať
Otvorím tému s vinylom a čítam porovnanie áut a cestu do chorvátska. Ľudia ste v pohode? Lieky neboli k dispozícii?
Odpovedať
Profilova fotka
@marcos33 Akurát sa na to dívam, že či zle vidím alebo sa niekde stala chyba
Odpovedať
@majoslav1996 Jednoducho povedané, je to lacnejšia varianta vinylovej podlahy, má tenšiu ochrannú laminátovú vrstvu (nášlapná vrstva je 0,3 mm) a je určená do menej namáhaných miestností (stupeň 31). To ale neznamená, že sa nedá použiť v celom byte či dome. Len sa potom nemôžeš čudovať, ak na viac namáhaných miestach bude vidno po niekoľkých rokoch opotrebenie. Pre porovnanie: - tu máš podlahy s nášlapnou vrstvou 0,3 mm, ktoré majú záťažový stupeň 31 a 32. https://www.floorwood.sk/podlahy/viny... - a tu máš podlahy s nášlapnou vrstvou 0,55 mm a majú záťažový stupeň 34 a 42. https://www.floorwood.sk/podlahy/viny... Aj v jednej aj v druhej skupine sú aj lacnejšie, aj drahšie. Cena nie je všetko, ale treba pozerať parametre. Takže čakať od takmer najlacnejšej podlahy, že bude odolná, a tak kvalitná, ako tá za 60 €, nemôžeš. Ale použiť ju môžeš.
Odpovedať
Nejaké zázraky nečakaj. Do Merkury sa oplatí ísť si kúpiť šrobky keď chceš zavesiť obraz na stenu, prípadne drevo keď robíš búdu pre psa, ale nič čo by malo byť pekné alebo trvácne tam nečakaj. Na druhej strane - keď si kúpiš povedzme 3x drahšiu podlahu v normálnom obchode tak neviem, či ti aj vydrží 3x dlhšie. Povedal by som že aj hej, ale závisí to aj od toho že ako to nainštaluješ, aký máš povrch, ako sa o ňu budeš starať, atď. Ja som presúval gauč a poškrabal som drahú vinylovú podlahu hneď deň na to ako som ju položil. 🙂))
Odpovedať
@petiar nebud zly, ci je priekupnik mercurymarket, alebo siko, je celkom jedno nie? ja som v merkury nakupil veci s ktorymi som spokojny, akurat nemozes chciet napr. pri dlazbe za 10eur/m2 aby bola rektifikovana...
Odpovedať
Článok sa načítava...
a este take pocudovanie sa aby sa rozbehol flame: preco ludia tak prahnu po narezanom linoleu? linoleum treba kupovat v celku to je hlavna vyhoda proti laminatovym podlaham a drevenym parketam - minimum spojov.
Odpovedať
@petiar s merkury to nie je az tak tragicke ako pises. Urcite tam maju aj ciste shity aj celkom slusne veci. My napr. Mame doma laminatku z merkury v zlave po 5,50 a kym nas nevytopilo bola uplne v pohode. Teraz ma na najkritickejsich miestach trochu odute spoje, ale to vzhladom na to ako to u nas vyzeralo by mala kazda podlaha (nie vodeodolna). Takze MM da sa, vo vseobecnosti netreba ist po najlacnejsich veciach a neni to potom uplna tragedia.
Odpovedať
@rapidek Pretože to nie je narezané linoleum. Pretože poriadna 1cm hrubá podlaha (vinyl na HDF) s perfektne sediacimi klikacími spojmi je úplne niečo iné ako linoleum. Ale to v MM nekúpiš. 🙂 My máme Parador a pokladal som to sám a ani pri jednom kuse sa mi nestalo, že by čosi nesedelo - radosť s tým pracovať. Plus perfektné príslušenstvo, plus perfektná podpora od predajcu cez telefón alebo e-mail, pred kúpou zaslané vzorky, atď. A to ani nebola žiadna drahá exkluzívna podlaha, cca 30€ za m2.
Odpovedať
@sousedekovci89 Nedávno som čosi robil, nepamätám si presne čo, ale nejaká banalita, pretože som sa náramne čudoval, že som pri tom utrhol asi 2 z 10 skrutiek, čo som si kúpil v MM. Nič by sa nestalo, odvtedy už kupujem v OBI, ale neskôr som si uvedomil, že mi na skrutkách z MM držia horné skrinky v kuchyni... 😄 Zatiaľ držia, ale taniere už ukladám omnoho opatrnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako píše @petiar, pri podlahe pokladanej plávaním zohráva rolu aj kvalita pokládky a kvalita kliku. Menej pevný klik sa môže prejaviť skôr ako kvalitné klikové riešenie. K Paradoru - palec hore za vkus, majú jedny z najkrajších dekorov na trhu..
Odpovedať
A aký máte názor na túto? https://www.merkurymarket.sk/vrobok/v...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?