Môžem pokladať vinylovú podlahu priamo na dlažbu?

Chcem sa opýtať či môžem položiť vinylovu podlahu priamo na keramickú dlažbu. Nebude časom vidno špáry čo sú na keramickej dlažbe? Alebo existuje nejaká podložka ktorá by tie špáry zrovnala? Ďakujem
Odpovedať
@juri777 ak je lepena tak urcite bude. Ak je na nejakom nosici klick system tak zavisi od jej prevedenia
Odpovedať
@juri777 Nemôžeš. Pri 5 mm vinyle klikacom bude vidno špáry, 2 mm lepený bude úplne kopírovať podklad. Pri to m2 mm to budeš vidieť hneď, čo bolo pod tým, teda každú nerovnosť, pri 5 mm po nejakom čase, keď si sadne. Podklad treba vyrovnať, pri 2 mm to musí byť absolútne rovné a hladké.
Odpovedať
Nivelačka. A divím sa, že sa ešte stále nájde niekto, kto naletel na ten lacný trik s "vinylovou" podlahou...
Odpovedať
@arcticcode podľa teba je vinylova podlaha zla voľba?
Odpovedať
Ďakujem Vám za odpovede. Ja som si aj myslel že to bude vidno. A na tú starú dlažbu môžem rovno vyliať nyvelacku? Či ju treba najskôr obrusit (zdrsnit)?
Odpovedať
@juri777 vinyl nie je o nic horsia alebo lepsia volba ako laminat. A ani drevene vrstvene podlahy nemusia byt nic mimoriadne lepsie, lebo toho dreva je tam par mm. Lepeny vinyl je presne to iste ako to co poznas ako linoleum, spravne pomenovanie PVC krytna v rolkach, len je nastrihany na formaty. Klikaci vinyl a laminatka sa lisia len vrchnou vrstvou. Vinylova podlaha ma naslapnu vrstvu z modifikovaneho PVC, laminat z laminovaneho papiera. Jedno aj druhe od spodu az po vrch zmes roznych syntetickych materialov a drevenej stiepky. Vrstvena podlaha je to iste, akurat navrchu je tenucka drevena dyha... Takze dost dobre nechapem reci, ktore vinyl precenuju alebo podcenuju.... Podlaha ako hociktora ina urcena pre siroke pouzitie v relativne slusnej kvalite za relativne dostupnu cenu. Nic viac, nic menej. Tie skutocne kvalitne podlahy, tie su cenami uplne inde.
Odpovedať
@juri777 pouzijes adhezny mostik pod nivelacku
Odpovedať
@juri777 Jasne je to plastovy hnoj.
Odpovedať
@zita19 No ale vinyl pokial je to napodobenina dreva tak je na prvy pohlad aj dotyk jasne ze je to napodobenina. S drevom sa to neda porovnat.
Odpovedať
@xaxaxaxa ako je to vec nazoru. Jasne, ze drevo je drevo, ale zas neocakavajme od 1,5 mm dyhy nalepenej na drevotrieske nejake zazraky... Ano, je to skutocne drevo, ale v stopovom mnozstve... :-S Kolkokrat len nejala lacna dyha, ktora je namorena do vhodneho odtiena aby sa tvarila mimoriadne uslachtilo, chemicky osetrena aby vydrzala aspon co to...Pohladovo sice mozno fajn, na dotyk tiez, ale...
Odpovedať
@zita19 "Kolkokrat len nejala lacna dyha, ktora je namorena do vhodneho odtiena aby sa tvarila mimoriadne uslachtilo, chemicky osetrena aby vydrzala aspon co to...Pohladovo sice mozno fajn, na dotyk tiez, ale... " Ale co? lacna dyha to je nejaky nezmysel. Dyha sa vyraba z najkvalitnejsieho a zdaleka najdrahsieho dreva bez vad. Neviem co by sa malo na dyhe chemicky osetrovat. Pri podlahach sa nelepi na drevotriesku ale na menej kvalitne drevo (ihlicnate) alebo HDF. Kazdopadne nieco ine ako PVC (ano volaju to vinylova podlaha, lebo PVC ma zlu reputaciu z dovodu karcinogennosti vinylchloridu (ktory zvyklo v minujlosti PVC vypustat) a dioxinov ktore vznikaju pri spalovani. Ale je to to iste.
Odpovedať
@xaxaxaxa Predpokladám, že aj taniere a príbory máš z dreva. Však snáď by si nejedol s nejakými studenými kovmi. 8-( :-D :-D A tiež by som bol zvedvý, koľko ľudí už pomrelo z tých ftalátov a dioxínov, čo vypúšťajú vinylové podlahy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 Zo striebra.
Odpovedať
@xaxaxaxa a lepene samozrejme kostnym glejom, napustane bio kokosovym aby bola zdravsia... A strieborne pribory nie su ta najzdravsia alternativa...
Odpovedať
@juri777 Ja by som tieš dala nivelačku a tieš tam ide aj ta podložka,či pod vynylovu podlahu sa nedava,ako pod plavačku neviem,lebo ju nemam a mam len plavačku a tam sme to davli.
Odpovedať
@petka456 dáva sa aj pod vinyl, teda pod ten click system. Pod lepený samozrejme nie. Treba hľadať podlozku špeciálne pod vinyl.
Odpovedať
Vinyl podľa mňa nie je nič iné ako narezané linoleum s nálepkou... a aké haló je okolo toho a jaké ceny to stoji... neverím, že keď na vinyle máš stoličku, na ktorej raňajkuješ, že za mesiac nemáš vytlačené nohy zo stoličky... neverím.
Odpovedať
@juri777 mozes pouzit podlahu vinylovu podlahu znacky Coretec, je na klik a poklada sa aj na dlazbu. 100% vodoodolna s dozivotnou zarukou, 400m2 bez dilatacie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@eduardgein da sa pouzit aj na parkety?
Odpovedať
@olri ano
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?