Laminát na podlahové kúrenie: Ako správne položiť?

Profilova fotka
Zdravim vas, chcel by wom dávať laminatovu podlahu do spalne na teplovodné podlahové kúrenie. Poradite mi, ako postupovať? Čo nakúpiť? Podlahu mám, aj tú penu s výrezmi pod podlahu. Ide tam ešte nejaká folia pod tú penu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matejb96:

Zdravim vas, chcel by wom dávať laminatovu podlah…
@matejb96 tam kde si kupoval podlahu, by mali mat vsetko co treba pouzit, aby si nestratil zaruku... Je ro rozne... Ja napr. mam dobre skusenosti s touto podlozkou (dobre sa s nou robi) a netreba okrem nej nic: https://domat-interiery.sk/podlozka-p...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od minoo:

@matejb96 tam kde si kupoval podlahu, by mali mat…
@minoo ja som kupoval túto, ale neviem či este aj pod ňu má ísť niečo alebo nie, nato som sa zabudol opýtať 😀 A tak žiadam tu o rady
Odpovedať

@matejb96 tam kde si kupoval podlahu, by mali mat…
@minoo suhlasim, tato je najlepsia. Z hladiska technickeho, komfortu (zvuk podlahy po polozeni) a aj z hladiska montaze.
Odpovedať

@minoo ja som kupoval túto, ale neviem či este a…
@matejb96 toto som uz videl, asi je tam idea, ze aby to neizolovalo tak su tam tie medzery. V tych medzerach je vzduch, ktory je pomerne dobry tepelny izolat, co je v konecnom dosledku vtipne. Kazdopadne riesit izolaciu na 1-2mm je blbost, takze "izolovat" to nebude nic. Ked sa da plavacka na penu tak potom to duni a je to take ako spred 20 rokov ked sa kedysi davala na mirelon. Ked ju das na tu add pur2 (a mas dobry podklad) tak mas pocit ako keby si siel po lepenej podlahe.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od igor256:

@matejb96 toto som uz videl, asi je tam idea, ze …
@igor256 noo mam cementovy poter, tak teraz neviem co mám dať, ked to uz mam kúpené 🤭 Mám kúpiť tu co dával aj minoo?
Odpovedať

@igor256 noo mam cementovy poter, tak teraz nevie…
@matejb96 ked das tu co mas tak to nebude zle.. Sice hovoria, ze by medzi poter a podlahu mala ist parozabrana aby neplesnela podlaha. (z poteru sa moze este odparit mensie mnozstvo vlhkosti) Teda ak chces pouzit tu svoju tak by asi bolo dobre dat este parozabranu. Ak sa da vymenit tak by som ju vymenil.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od igor256:

@matejb96 ked das tu co mas tak to nebude zle.. S…
@igor256 poterom uz bolo kurene, a je rok vyliaty, tak bohvie ci tam bude ešte nejaká vlhkosť
Odpovedať
Ak na poter das podlahu bez parozabrany, vacsinou nepocitaj s nejakou zarukou... Clovece ja neviem preco sa skoro vzdy pytas az ked si uz v polke roboty 😁 skus vratit podlozku, alebo k nej dokup parozabranu...
Odpovedať
Profilova fotka

Ak na poter das podlahu bez parozabrany, vacsinou…
@minoo dobre, takže kupim parozabranu , a dalej už môžem dať tu moju penu a podlahu . Noo prečo, ? 😂 To by som aj ja rád vedel
Odpovedať
Profilova fotka

@minoo dobre, takže kupim parozabranu , a dalej …
@matejb96 len aby mi prešlo aj teplo cez tu parozabranu
Odpovedať

@matejb96 len aby mi prešlo aj teplo cez tu paroz…
@matejb96 parozabrana ma 0.1mm... keby dokazala zadrzat teplo tak ju pouzivaju na raketoplany :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?