Dlažba na podlahové kúrenie suchou cestou

Pozdravujem vás, Momentálne sme ukončili pokládku podlahového kúrenia suchou cestou. V chodbe a kúpeľni chceme položiť dlažbu. Na čo všetko si dať pozor, aké lepidlo použiť... Ak máte skúsenosti, podeľte sa... Ďakujem za rady...
Odpovedať
Profilova fotka
@vebi34 dosť nezvyklá kombinácia, miešať suché a mokré procesy. Vôbec ma nanapadá ako sa to dá urobiť ako píše "Lídl " funkčne. Aspoň flísovú fóliu prilepiť na podložky ÚK a na flís lepiť dlažbu, ale odskúšané to nemám
Odpovedať
@vebi34 pokladka kurenia suchou cestou? Myslite celu podlahu napr. Fermacell?
Odpovedať
@profistavbari áno, komplet bol fermacell. V miestnostiach dáme plávajúcu podlahu.
Odpovedať
@jan45 ďakujem za názor. Čiže vhodnejšie by bolo použiť miesto dlažby iný pochôdzny materiál? V kúpeľni sme chceli natrieť podlahu a steny v sprchovacím kúte pod obklad a dlažbu tou gumou, neviem teraz si spomenúť, ako sa volá 😀
Odpovedať
@vebi34 hydroizolácia😉
Odpovedať
@vebi34 nieje problem lepit na fermacell dlazbu len je potrebne pouzit kvalitne lepidlo a penetraciu. Davali ste komplet skladbu? Vyrovnavaci podsyp Izolacia Kurenie Fermacell ?
Odpovedať
@vebi34
Odpovedať
@profistavbari áno, komplet
Odpovedať
@vebi34 potom sa nemusite bat lepit dlazbu. Samozrejme kvalitne lepidlo a dobre spravena podlaha(nechodit po poystyrene ked sa realizule komplet podlaha fermacell.
Odpovedať
@profistavbari Aký typ by bol najvhodnejší penetrák a lepidlo?
Odpovedať
@vebi34 pouzivali sme tento penetrak https://www.woodcote.sk/stavebniny/pe... Je to skutocne najlepsie riesenie ale ich flexi lepidlo sa mi uz nepacilo... Je potrebne pouzit flexi.lepidlo.
Odpovedať
@profistavbari Ďakujem. Dáme teda penetrák Fermacell a flexi lepidlo sikabond. Mohlo by byť?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vebi34 nemusite pouzivat taketo lepidla. Mozte kludne pouzit flexi. Cementove. Rozhodnutie je na vas.
Odpovedať
Len si dajte záležať, aby malo lepidlo triedu S1, lebo flexi lepidlo je na Slovensku skoro každé lepidlo s triedou aspoň C2T, ale skutočnosť je iná. Bohužiaľ slovenské normy neriešia, čo máte napísané na papieri. Čiže pri tom si dajte pozor.
Odpovedať
@tomasuli ďakujeme
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ahoj mam podobnu otazku, mam suchu podlahu ale so sadrovlaknitych dosiek. https://urobsisam.zoznam.sk/navody/re... Zlozenie:Suchy podsyp,na tom polystyren 200s, a na tom 2 vrtvy sadrovlaknitych dosiek. Ked dam dobry penetrak a c2t s1 lepidlo tak ozaj sa nemusin obavat dat dlazbu ?
Odpovedať
@xixan pokiaľ je podlaha dobre spravená tak nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@xixan este ti tam chyba hydroizolacia, napr. pouzivam Mapegum WPS. S pouzitim flexilepidla Mapei alebo Knauf (C2TES1)tiez ziadny problem, sam to mam doma v tomto zlozeni v kupelni/WC so suchym systemom. Na lepidle urcite nesetrit, cena musi byt aspon 10e za miesok 🙂.
Odpovedať
@mgx hydroizolácia sa nedáva na penové sklo. Samé penové sklo v hrúbke 30cm je hydroizolácia.
Odpovedať
@xixan my tak máme, zatiaľ nie je žiaden problém
Odpovedať
@mgx kam hydroizloacia? Pod posypom ma hydroizoaciu + foliu. A samozrejme v kupelke chcem dat hydroizolaciu aj na tie sadrovlaknite dosky pod dlazbu. Ale inde staci len penetrak a na to dlazba nie?
Odpovedať
Profilova fotka
na sadrovlaknite dosky pod dlazbu. Ja mam suchu podlahu len wc/kupelna/chodbicka, tak som dal vsade, lebo 10kg Mapegumu WPS stalo dokopy nic oproti cene celej srandy. Zaroven hydroizolacia dobre chyta na dosku a potom zasa lepidlo na Mapegum, nedochadza k odskerovaniu a podobnym problemom. Ale v beznej miestnosti to nutne nie je samozrejme.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?