Dočasné schodisko: Ako ho skrášliť lacno?

Ahojte, vopred sa opsravedlňujem ak tu takáto téma už je, no mne sa ju nepodarilo nájsť, preto som založil túto. Aktuálne dokončujeme dom, a sme v štádiu, kedy nám už na schodisko momentálne nezvyšia peniaze. Hľadám možnosti ako ich aspoň troška vizuálne skrášliť a sfunkčniť, aby sme nemuseli chodiť po surovom špinavom betóne. Schody samozrejme nie sú dokonalé, a k horným sa murovala aj priečka, takže 10cm od konca je kváder. Mojim cieľom je to spraviť čo najlacnejšie, keďže sa jedná o dočasné riešenie, dajme tomu na 2-3 roky. Možnosti ktoré mi poradilo okolie: 1. Natrieť farbou na beton, a dať nášlapné koberce 2. Potiahnúť komplet schodisko dočasným kobercom 3. Natiahnúť klasické lepidlo + rohové lišty + farba Alebo čo by ste mi odporúčili vy ? Ak máte aj nejakú fotku možno práve z vášho domu, bude vdačný za každú radu. Pekný deň. Fotka ilustračná ale veľmi podobná práve môjmu schodisku.
Odpovedať
nalepit gumolit a hrany, podstupnice natriet
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mascarp0ne:

Ahojte, vopred sa opsravedlňujem ak tu takáto tém…
@mascarp0ne nápad č.1 sa mi pozdava najviac Ja keď som riešila schodisko tak som si planovala kupiť v OBI najlacnejšiu jaseňovú škárovku 18mm a predné čelá z najlacnejsej nabielo namaĺovanej smrekivej/borovicovej škárovky Celé toto aj s farbou som si narátala niečo okolo 400 euro Skuste si preratat ci tie nátery betonu, flexilepidlá na vyrovnanie, koberceky Vas nevyjdu skoro rovnako draho
Odpovedať

@mascarp0ne https://urobsisam.zoznam.sk/navody/ud...
Odpovedať

@mascarp0ne mal si si vypytat od jeziska mobil, aby si si mohol odfotit svoje schodisko a nemusel sem davat to moje. Kazdopadne, nevymyslaj a nijako to nenatieraj a uz vobec nie neoliepaj... pred finalnou upravou to budes musiet pracne odstranovat - brusit.
Odpovedať

@mascarp0ne .. kúp pohľadobo peknú a lacnú plávačku a oblož to ňou. V hornbachu drevené tenké hrany na silikon a máš vybavené. Čielka daj jemne tmavšiu plávačku, nech to nie je úplne jednoliate a tých pár rokov to vydrží. Akurát bacha, čo som robil na 2-3 roky... mám FURT🫣🤷‍♂️, ešteže to nie je niečo také okaté...
Odpovedať
Za mňa prvá možnosť, a vôbec by som si na tom nedal záležať, aby ma to donútilo ozaj o tie dva tri roky sa k tomu vrátiť a dokončiť to poriadne.
Odpovedať
vdaka za reakcie, asi to natrem farbou, len musim zohnat farbu, ktora do buducna nebude robit problem lepit dalsie veci na nu, aby som ju nemusel brusit...Vela majstrov co som sa rozpraval mi odporucali aj epoxidovy alebo polyuretanovy penetracny nater...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?