Drevene stupne na schodisko - ako uchytit

Zdravim, mame starsie betonove schodisko s nalepenym kobercom. Mam nachystane dubove 27mm dosky, z ktorych vyrezem jednotlive stupne. Ten koberec pojde prec, odbrusi sa lepidlo, z predu pojde tapeta, otazka znie, ako uchytit to drevo na beton: 1. epoxid 2. montazne lepidlo 3. zostalo mi PU lepidlo z parkiet. Tiez, treba ten beton nejak pripravit (hlbkova penetracia, ...)?
Odpovedať
Profilova fotka
Nesmie sa podklad drolit .. musi byt pevny a akotak rovny. Lepit mozes na mamut alebo penu. Ja som mal super vybetonovane akurat rovina niekde trosku uchadzala v milimetroch tak som navrtal diery do stupnou v rohoch tak 10x10cm od okrajov a dal skrutky. Tie som povolovanim a dotahovanim dal do roviny... polozil stupen na skusku ci netancuje a nalepil penou na lepenie tehal. Drzi vyborne uz par rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
@josif2 c) je správne.
Odpovedať
@eagleowl c ako PU lepidlo? To si viem predstavit, takze predpokladam ze na to este hodit hlbkovu penetraciu predpisanu vyrobcom lepidla (ktora mi tiez zostala po parketach 😉 )
Odpovedať
@wolodymyr vyrovnavat netreba, to schodisko je ok, teraz je na nom nalepeny koberec, a funguje. Pena na tehly mi nenapadla, dalsia moznost...
Odpovedať
Profilova fotka
@josif2 je to PU lepidlo k lepeniu dreva na betón....čo lepšie by mohlo byť. Postup podľa výrobcu lepidla (teda ak je treba penetráci- tak použiť).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?