Dlažba lesklá/tmavá

Ahojte všetci, Prosím Vás tí, ktorí máte bielu lesklú dlažbu, ste s ňou spokojní? Ide o miestnosti vstupná chodba, obývačka +jedáleň a kuchyňa. Pre s proti, lebo sa neviem rozhodnúť. Ďakujem za každú radu 😉
Odpovedať
ak je uplne bez vzoru, tak ani biela ani tmava nie je idealna, vsetko tam vidiet. Aspon nejaky vzor by to chcelo - napr. mramorovanie, alebo nejake flaky, aby sa pripadne špinky stratili...My mame leskly gres, taky bezovy, ale je to akoby mramor, takze velakrat neviem, ci je tam necistota alebo je to vzor😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gklin:

ak je uplne bez vzoru, tak ani biela ani tmava ni…
@gklin ja som sa pomýlila v názve, ale myslela som lesklá/matná 😊 a mate na porovnanie aj matnu dlažbu? Ze ktorá je lepšia?
Odpovedať
Na lesklej je každe poškodenie škrabanec vidieť hlavne oproti oknám. Keď ešte nie je dokončená stavba kamienky alebo top je Sdk skrutka tá ju vie neskutočne poskodit. V prípade použitia epoxidu treba riadne zaistiť až použitie prepaskovania. Čo sa týka "silikonu" v prípade soklikov tak klasické majú podobný lesk. V prípade bielej škarovky tá je matna, väčšinou biela akoby bola hrubšie mletá tak by som šiel do vyšších rád ideálne mimo cementovky. Samozrejme treba počítať veľmi malým protismykom. Každú šmuhu je vidieť pri umývaní. Matná nie je taká správny výraz hmm honosna, pri správnom rozmere môže ten správny dojem. Ľahko sa udržuje, má protišmyk, prípadne poškodenie nie je viditeľné. Pri rezani nezanecháva vylupany okraj. Poprípade stredná cesta lappato. Je to kombinácia oboch. V prípade bielych škár ňu som riešil určite epoxid, podľa rozmeru treba dodržať dilatacie a tie sa riešia horšie dizajnovo ale sú aj na to riešenia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dan8181:

Na lesklej je každe poškodenie škrabanec vidieť h…
@dan8181 ďakujem za stručnú a nápomocnú odpoveď 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kantruskal:

@gklin ja som sa pomýlila v názve, ale myslela so…
@kantruskal matnu nemame🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Mam bielu matnu v kuchyni. Výber robil manžel. Vypadá luxusne, ale špáry drhnem na kolenách 2-3 x ročne. Možno parný čistič by vyriešil, ale nebudem ho kupovať pre 1miestnost. Za mňa nikdy viac biela a vlastne nikdy viac dlažba 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?