Veľkoformátová dlažba namiesto poteru

Jedná sa o rekonštrukciu, kde pod plávajúcou podlahou je aktuálne iba 5cm styrodur. Na plávajúcej podlahe sa v mieste zaťaženia vylamujú zámky a vrzgá a znehodnocuje sa. Vzhľadom na to, že max. výška roznášacej vrsty je 2cm, uvažujem či by sa poter nedal nahradiť veľkoformátovou dlažbou (120x60cm) a na to potom plávajúca podlaha alebo v kuchyni by to ostalo ako finálna vrstva. Splní to účel? že sa nebude ničiť a vrzgať plávajúca podlaha?
Odpovedať
@stanno hento co chces urobit je blbost. A 120x60cm neni velkoformatova dlazba. Toto je velkoformatova dlazba:
Odpovedať
@originalx to uz bude lacnejsie odliat ocelnez henten format:)
Odpovedať
@dusantt chcel som to dat na zastenu do kuchyne a strelil mi cenu 400€/m2 bez dph, to si 5x lacnejsie kupim v taliansku. Slovac uz nevie co ma pytat, vsetci sa chcu hned ukazovat v GLEckach a X5kach.
Odpovedať
@stanno ked ti praskaju zamky na plavacke, bude ti praskat aj velkorofmatova dlazba, len to penazenku viac zaboli. Nepozeral si po vlaknocementovych doskach ako podklad? Akoze neviem ci je to to spravne riesenie pre teba, ale asi na ohyb unesu viac ako dlazba a pouzivaju sa aj ako podklady pre podlahy
Odpovedať
@originalx Cena, že dovidenia. Ale nájdu sa aj takí, čo mu to kúpia, to si buď istý.
Odpovedať
@edberg hovoril, ze designeri to beru, ved tym nezalezi na cene ako mne.
Odpovedať
@originalx V takom prípade hej. To potom oni ani ku kšeftu takých ľudí bežných jak sme my ani len nepotrebujú, keď sa nájdu takí, čo na to nekukajú a berú len podľa vzhľadu a nie ceny.
Odpovedať
@zita19 vlaknocementove dosky som pozeral, ale hrubka je cca 2,5 cm a keďže podklad nie je uplne rovny (preliačený styrodur), tak neviem ako to vyrovnať.
Odpovedať
@stanno ale vlaknocementove dosky ti budu prenasat zatazenie na velku plochu, tie preliaceniny v styrodure im vadit nebudu. Pri najhorsom k zvysku interieru porobis prechodove listy a odrezes z dvier. Na 2 cm nebudes mat ani poter dostatocne unosny, jedine, ze by si daval beton so sklenenými vláknami a to uz je na hranici experimentu... Alebo vyhadz ten styrodur, daj tensi. 5 cm styrodur to zas az taka prudka izolacia nebude, ked das 3 cm, tak to ani nezbadas na tepelnej pohode a ani penazenku to moc nezaboli.
Odpovedať
@zita19 Styrodur by som aj vyhadzal, ale je prilepeny a drži jak hovado.. 😞 Popozerám na tie vlaknocementove dosky. Skúsiš mi dať konkrétny typ alebo link do SS?
Odpovedať
@stanno musis sa spytat uja Googla, ja len viem, ze take existuja ale nikdy som sa s nimi nezaoberala
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?