Dat kompozitnu podlahu aj pod vstavane skrine?

Zdravim borci. Idem pokladat kompozitnu podlahu od Eggeru GreenTec Dub Monfort. Otazka ci ju dat aj na miesto kde budu vstavane skrine a kuvhynska linka? (Pod kuchynskou linkou ju vyrobca nedoporucuje) Preto ma napadlo ci to neplati aj pre vstavane skrine. Vdaka za kazdu radu a odpoved
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@trojliter za mna by som dal podlahu vsade. jednak to lepsie vyzera a skrina sa lepsie udrzuje, jedina nevyhoda je, ze vznikne hrbol, ale to uz dnesne robo vysavace hravo prejdu. ku kuchyni - imho dalsia urban legend. neviem co moze byt zle na tom, ze kuchynove korpusy stoja/visia nad podlahou. vsade kde som ja kuchynu robil, podlaha je. Ale ak chce niekto usetrit par m2 tiez je to cesta, len potom musi robit presne dorezy. A slovom presne znamena ze na milimeter, inak to vyzera ako u ciganov.
Odpovedať
Pod vstavane skrine by som dala to bez debaty, lepsie to ukaze a ozaj ta udrzba bude lepsia. Pod kuchynu aj nam znamy vravel, ze je lepsie nedavat, ale my sme dali a teda problem nejaky osobne som zatial nespozorovala.
Odpovedať
Skor ide o to, ze pod KL by sa mali robit vyrezy na nohy, aby stala na poteri, nie na podlahe. Inak je blbost nedat tam podlahu podla mna.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, úplne najsprávnejší spôsob je podlahu nedávať pod kuchynskú linku a ak je vstavaná skriňa položená na podlahe, tak ani pod ňu. Sami predávame aj kompozitnú podlahu Egger GreenTec Dub Monfort, ktorú idete pokladať, a zo skúseností našich montážnikov je najlepšie riešenie nasledovné: pri kuchynskej linke: buď po nožičky, pričom nie je pravda, že tie dorezy vidieť - predsa vám ich zakryjú soklové lišty linky, ak ich máte, ale podlaha bude môcť dilatovať. Ak niektorý z našich zákazníkov trvá na položení podlahy pod kuchynskú linku, nožičky vykružujeme tak, aby linka stála na podklade a nie na podlahe. Toto platí pri položení "plávaním" - teda zaklikaním, kedy podlaha má určitú vôlu a potrebu k rozťažnosti. Ak na ňu položíte ťažkú linku, jej schopnosť rozťažnosti prakticky eliminujete v danom mieste. pri vstavanej skrini: rovnaký princíp - ak je na podlahe vysoká váha, bráni jej v rozťažnosti. Ak budete mať skriňu upevnenú o stenu a podlaha bude môcť dilatovať, prečo nie. My na toto upozorňujeme všetkých zákazníkov vopred a väčšina montáží od nás je spôsobmi uvedenými vyššie. Nejde tu ani tak o ušetrené m2 (hoci aj tie potešia 🙂 ), ako skôr o to mať to správne. Prvé roky môže byť podlaha v poriadku a zastavenú dilatáciu si nevšimnete, problém môže nastať neskôr. Samozrejme, je to individuálne a závisí od viacerých faktorov ako podmienky, nemusí to nastať vôbec. Avšak už sme riešili podobnú reklamáciu podlahy položenej inak, ako my odporúčame, a museli sme ju zamietnuť. Údaje k montáži ku kuchynskej linke sú uvedené aj vo vkládkovom liste.
Odpovedať
@solidway a stále sme sa nedozvedeli dôvod, prečo to pod skrine nedávať? Aj pod posteľ na nožičkách z masívneho dubu (ktorá je mimochodom ťažšia ako nejaká vstavaná skriňa z drevotriesky...) treba vykruzit diery do podlahy? Za mňa podlaha všade. Argument roztažnosti by u mňa neuspel a firma, čo by zamietla takúto reklamáciu, že je podlaha pod KL alebo vstavanou skriňou, by išla k súdu... Sám výrobca píše, "vďaka pevnému jadru a integrovanej podložke je vhodná aj na nerovné povrchy a priestorovo stála aj na veľkých plochách." Takže žiadna/minimálna roztažnosť.
Odpovedať
@solidway a mimochodom, reklamáciu ste mali uznať, nakoľko egger neprikazuje také uloženie, ale len odporúča. "VSTAVANÉ KUCHYNE/VSTAVANÉ SKRINE Odporúča sa vstavané kuchyne a vstavané skrine pred pokládkou zmontovať a laminátovú podlahu položiť len tesne za soklovú kryciu lištu." Dilatačné profily musia byť vždy: PLÁNOVANIE DILATAČNÝCH PROFILOV Na základe materiálom podmienených pohybových vlastností podlahových prvkov sa pri/v nasledujúcich veľkostiach plochy/ plošných rozsahoch musia vždy namontovať dilatačné profily: - prechody dverami - prechody - nepravouhlé priestory - dĺžka samotného priestoru a/alebo šírka samotného priestoru viac ako 10m
Odpovedať
@megdesign toto je pre laminat, nevies ako je to s kompozitom?
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Dobrý deň aj vám, prikladáme priamo návod na pokládku k Egger GreenTec, čo je podlaha, ktorú @trojliter plánuje položiť - http://www.egger-home.sk/download/Nav... Odporúčame stranu číslo 6, v spodnej časti: "Kuchynské linky/vstavané skrine Nepokladajte podlahy EGGER Comfort a EGGER Design GreenTec pod kuchynské linky ani pod pevne ukotvené skrine resp. ťažké vstavané skrine (v takom prípade je podlaha na jednej strane pevne uchytená). Odporúča sa položiť podlahu EGGER Comfort resp. EGGER Design GreenTec len s malým presahom za soklovú lištu, aby sa podlaha dala kedykoľvek vybrať." Naši montážnici položili už stotisíce metrov štvorcových podláh, a tak hovoríme najmä zo skúsenosti, konkrétne EGGER to má takto vyšpecifikované aj v návode na pokládku. K súdom a neuznaní reklamácie - nie je lepšie položiť to tak, ako píše výrobca, a zbytočne sa vyhnúť problémom?
Odpovedať
Profilova fotka
no ja si neviem predstavit, ze by sme nedali podlahu normalne vsade a niektore miesta vynechali.
Odpovedať
@solidway píše sa tam "odporúča sa" nie "musí sa"...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign to už je asi o slovíčkach, ale v celej predošlej vete sa píše Nepokladajte podlahy EGGER Comfort a EGGER Design GreenTec pod kuchynské linky ani pod pevne ukotvené skrine resp. ťažké vstavané skrine odporúčanie sa vzťahuje k tomu, ako to spraviť, to, ako to nepokladať, hovorí práve táto veta pred ním 🙂
Odpovedať
Nam tiez dodavatel a aj montaznici hovorili, ze pod kuchynsku linku to nemame davat. Bud vyrezat otvory na nozicky alebo vynechat uplne. My budeme vynechavat komplet, bude to za listami, takze to viditelne tak ci tak nebude a aspon sa nieco usetri. Rovnako to planujeme davat (teda nedavat) aj pod ostrovom. Co sa tyka skrine tak tam som sa este nezamyslal. Zalezi od toho ci bude nieco na podlahe polozene alebo nie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jamur ako poriešiš príklad akvárium? Tiež vynecháš? Ako budeš udržovať ten poter v skrini? Či dole budeš skladovať vzduch? Je to hlúposť. Ak podľa technického listu nepotrebuje tá podlaha dilatáciu do 10m, kľudne môže ísť aj pod kuchynskú linku, aj pod vstavané skrine.
Odpovedať
Toto prvý krát počujem a nepoznám nikoho kto by to tak mal. To akože keď mám masívny dubový stôl, tak mám vyrezať podlahu pod nožičkami? A už nikdy ho nemôžem dať na iné miesto, pretože tam budem mať diery? To isté pri dubovej posteli mám spraviť? Alebo pri veľkom gauči? Je ,,X,, vecí, ktoré sú oveľa ťažšie ako kuchyňa, alebo skriňa. To rovno môžete v predajni povedať tým ľuďom, že záruka na to neexistuje, keď zamietate také reklamácie, alebo že na tú podlahu si nemôžu nič dať, len sa môžu na ňu dívať.
Odpovedať
@megdesign skrinu som este neriesil takze neviem, ale nevidim v tom problem. pod kuchynskou linkou tiez nevidim problem vynechat, naco by tam vobec mala byt. aj tak je to zakryte soklami. ked to odporucaju montazne firmy aj importer neviem preco by som to mal robit inak. samozrejme nikto nikomu nebrani si to tam dat alebo kupit iny typ podlahy.
Odpovedať
@jamur napríklad kôli prašnosti? V skrini, keď budeš dole dávať a vyberať veci, nebudeš oterom šúchať po poteri? Či tam nebudeš skladovať nič? Je to somarina. Kuchynskú linku keď budeš náhodou o 10-20 rokov meniť a aj dispozične, budeš meniť aj podlahu?
Odpovedať
@solidway áno presne tak, je to o slovickach, lebo ak niekto napíše, že to neodporúča, a ja to tak spravím, pri súde by som vyhral ja. Ak niekto napíše, že to zakazuje a ja to tak spravím, pri súde by vyhral ten, čo to zakazuje.
Odpovedať
@trojliter to isté.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem si predstaviť nedať pod vstavanu skriňu podlahu, či by som tam ako mala dať na holý betón igelit ? V skrini, kde sú veci na oblečenie 🤦‍♀️ my máme vinyl click tiež neodporúčali pod skriňu ale dala som, niesom blázon
Odpovedať
samozrejme, ze by som si nenechal v skrini dole poter. bud tam necham tu podlahu alebo tam bude skrina priamo so zabudovanou podlahou. @megdesing ano ak budem o 20 rokov menit kuchynu aj dispozicne tak zmenim aj podlahu, minimalne tam doplnim to co bude chybat.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamur dovol aby som sa zasmial. O 20 rokov: - bud vyrobca uz neexistuje - dekor uz nezozenies (to je na 99%) - ak ho aj zozenies, ma uplne inu farbu (a sarzu) jedine co mozes kupit do zasoby a skladovat. Alebo kupit novu podlahu (realnejsie)...
Odpovedať
@jamur takto. Neviem, či si už niekedy v živote videl vstavanú skriňu... Dole je lišta, po ktorej chodia kolieska... Tá lišta teda bude podľa teba nalepená na poteri, nie na kompozitnej podlahe, áno? Ako vyriešiš výškový rozdiel kolajnica (5-8-15mm podľa typu) a kompozit (5,1-6,5mm podľa typu) Ako tu podlahu ukončíš pri tej lište? Je to proste blbosť. Lišta musí stáť na podlahe a ver mi, tie posuvné dvere (nedaj Boh, keď tam dáš zrkadlá) majú omnoho väčšiu váhu, ako vnútorný korpus skrine...
Odpovedať
@megdesign kolajnicka by musela byt na podlahe, to by som samozrejme na poter nedaval. nad vahou dveri som sa prilis nezamyslal, ale tie co mam doma bez zrkadla su celkom lahke, naopak so zrkadlom uz maju poriadnu vahu. Toto ako argument beriem a ako som v uvode spominal, nad skrinou som sa este prilis nezamyslal. @mgx preto som pisal, ze za 20 rokov by som zmenil aj podlahu
Odpovedať
Profilova fotka
@jamur radu si dostal, evanielium nesirim. Ak veris predajcovi podlahy tak v poriadku. Spytaj sa montera vstavanych skrin, ze kolko ich montoval na poter. Podla mna spocita na prstoch ruk, ale vsak mozes byt vynimka, bez nich by neexistovali pravidla. A ked uz, pozri si fotky z katalogu vstavanych skrin, vsetky su na podlahe 🙂.
Odpovedať
@mgx jasne, aj my mame doma na podlahe aj rodicia aj bratia. len nikto z nas nema kompozit 🙂 do domu budem kompozit pokladat niekedy po vianociach tak este chvilu casu mam na rozhodnutie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od solidway:

@megdesign Dobrý deň aj vám, prikladáme priamo …
@solidway Dobrý den prajem planujem pokladať kompozitnu podlahu Parador SPC a tak isto si lámem hlavu či dať podlahu aj pod linku a pod vstavané skrine alebo nie viete mi prosím poradiť ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od donvaler:

@solidway Dobrý den prajem planujem pokladať komp…
@donvaler A čítal si celú diskusiu? Alebo ti to všetci majú ešte raz napísať?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@donvaler A čítal si celú diskusiu? Alebo ti to v…
@chrobak7 ja sa pýtam na konkrétny druh kompozitnej podlahy
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sandria:

Neviem si predstaviť nedať pod vstavanu skriňu po…
@sandria majú aj tak že pod kuchynskou linkou majú zvyšné kúsky gumy, PVC alebo len tu podložku pod laminát. A za soklom nevidno že tam nieje podlaha..výhoda je v tom že keby sa dačo vydulo, niekde zatieklo okolo linky, dá sa ľahko vymeniť pár líšt a netreba dvíhať/dávať preč celú linku.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od donvaler:

@solidway Dobrý den prajem planujem pokladať komp…
@donvaler Dobrý deň, pod kuchynskú linku odporúčame minimálne vykrúžiť nožičky, tj. aby linka nestála na podlahe a neblokovala dilatáciu. Prípadne položiť len po linku a prekryť soklovými lištami. Hovoríme o pokládke plávajúcim spôsobom, pri lepení je podlaha pevne spojená a nerozťahuje sa, tam môže byť aj linka položená.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?