Ako urobiť vhodný podklad pod laminnáovú podlahu pri obmedzenej výške podlahy

Ahojte, viem, že sa to tu už v niektorých príspevkoch riešilo, ale rád by som mal naozaj dobre urobený podklad, aj pri obmedzeniach ktoré mám. Dopredu upozorňujem, že rady typu:,, Ak to nevieš tak to nerob." , mi písať nemusíte, robím si doma sám všetko čo sa dá si urobiť sám. Kľudne mi môžete napísať aj na mail: krizan.rasto@gmail.com. A teraz K problému,kúpil som rodinný dom a mám nad garážou obývačku s jedálňou, problém je, že tam mám starú korkovú podlahu,ktorá sa už celá hýbe a ani nie je pekná. Chcel by tam dať plávačku, ale keďže ten korok už nedrží pokope a posúva sa,jednoznačne musí ísť von. Problém vsak je, že vyska korku je iba 2cm. Vybrat ho a dat tam iba plávačku s tou tenkou podložkou, tahalo by mi od garáže chlad. Dal by som tam dvojku polystyrén, ale viac nemôžem, aby mi nevznikol medzi chodbou a touto izbou veľký schod. S hod do centimetra vyriešim šikmou prechodovou lištou. Lenže nie som si istý či stačí, keď dám na polystyren nivelacku? Prípadne v akej hrúbke by mala ísť aby neprestala? Alebo má niekto skúsenosti so tým, že bude dostatočne držať a neprehýbat sa plávačka ak ju položím priamo na PS? Alebo je možnosť dať tam ešte nejakú inú izoláciu,ktorá je pevnejšia? Rozmýšľal som aj, či tam nedám podlahové elektricke kúrenie, no neviem ani aký to má odber a to sa musí tiež dať do poteru a ja tam nemám na poter výškovo miesto. Strop v garáži je miako. Ak mi viete poradiť ako dať na podlahu aspoň niečo aby nebola úplne studená a pritom to nebude 100 PS, veľmi mi pomôžete. Bojím sa položiť plávačku len na PS aby sa časom neprehybala, a neviem či nivelačka bude dosť pevná aby nepraskla keď bude len na PS. Ďakujem za odpovede a kľudne keď mi viete poradiť, môžte aj na mail písať. Miestnosť má rozmery cca 8 x 4 metre.
Odpovedať
Profilova fotka
na korok tenšiu plávačku, kúrenie infra vonku(mimo podlahy)
Odpovedať
@jan45 len myslíš, že plávačka nebude sa kaziť tým, že korok nedrží pevne pokope? Mám tam aj radiátory na stenách.
Odpovedať
Na PS plavacku urcite nie, nebude to pevny podklad, nechal by som ten korok, osb dosku- skor 22 nez 18, a plavajucu na to.
Odpovedať
@dent Myslíš dať OSB namiesto korku ano? Ved keby bol ten korok pevný a neposúvali by sa kocky ako tetris, tak by som to položil na neho... Alebo ma ešte napadlo, keby som nejako ten korok nejako pekne pospájal,aby sa nehýbal, šlo by to potom položiť aj naň. Len čo by som ho k tej zemi prilepil?
Odpovedať
Myslel som osb polozit na korok, nemusis to lepit, nemyslim si ze by sa spojene osb dosky pero/drazka pohli.
Odpovedať
@dent Len keď dám na korok OSB a ešte plávačku tak už mám 3cm schod, pretože korok a podlaha v chodbe sú V rovine... To by už asi nevyzeralo dobre...
Odpovedať
čo si nepozrieš niekde na stránke dodávateľa el. podlahového kúrenia (tzv. infra fólie) skladbu podlahy pre montáž suchým systémom? nemusí to ísť do poteru.
Odpovedať
@rostapn a co alternativa v garazi zateplit strop, hore korok vyhodit, znivelovat a polozit plavacku do roviny s chodbou?
Odpovedať
@marek_norway To by bolo najlepsie riesenie... aj som, to tak chcel... lenze garazova brana ma nepusti... garaz je nizsia a brana je len par centi od stopu... :-/
Odpovedať
@worker_falcon dakujem pozriem sa na to... ked by nemuseli ist do poteru, je to celkom dobry napad...
Odpovedať
@rostapn existuje aj rolovacia brana do strany, takisto izolacie s hrubkou 1-2cm, ja by som urcite riesil radsej strop ako podlahu...inak mal som roky detsku izbu nad garazou, podlaha bola betonova deka, poter bez izolacie a podlahova krytina nalakovany bukas a ani pri otvorenej garazovej brane som chlad necitil, garaz bola temperovana stupackami na mozno 10-12°C...
Odpovedať
@rostapn pozri aj izolaciu aluthermo, ma cca 1cm, mozno by to stalo za zvazenie (nedavno som cital porovnanie 1cm alutherma s 10cm fukanou celulozou a 10cm kamennou vlnou, izolacie sa pouzili na 3 identicke drevene zahradne domceky - podlaha, steny, strop a aluthermo dopadlo len o malicko horsie ako zvysne izolacie 10x tak hrube...test aj recenzia je z norska, mozem dat link ak by bol zaujem)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marek_norway Dakujem pekne za pomoc, za zvazenie to urcite stoji, ak mas link, kludne daj, ak nie ja si to skusim pohladat... kazdopadne si to pozriem...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?