Ako mám urobiť podlahy?

Dobrý deň. Chcem rekonštruovať podlahy. Teraz mám palubovku a pod ňou zrejme škváru. Palubovka a škvára pojdu preč. Môžem to urobiť tak, že vyrovnám povrch, natiahnem rozvody úk, položím polystyrén 10cm eps a zalejem betonom? vyrovnám a potom by šla plávajúca... Ďakujem za vaše odpovede :-)
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/blog/kanvo...
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/blog/kanvo...
Odpovedať
@kanvor dakujem za odpoved, náhodou máme rovnaké m2... 940€ je pre mna vela za podlahu. Snažím sa riešiť veci nízkorozpočtovo, ale efektívne. Mohlo by to byť takto? 1.) hydroizolácia (fólia) 2.) rozvod úk 3.) eps 4.) betón 5cm 5.) plávajúca Ďakujem)))
Odpovedať
@miskoajanka tiež sa snažím lacno. Co lacnejšie vymyslis? Po skvare ti ostane diera. Lacnejšie už len piesok, bez nosneho betonu, bez hydroizol., bez termoizolacie. Tak ako pises si to neviem technicky predstavit.
Odpovedať
1. Nosna vrstva (podklad,beton + hydroizolacia) 2. Izolacna vrstva (EPS, liapor, styrenbeton..) 3. Roznasacia vrstva (poter, OSB,..) 4. Podlaha (laminat, parkety, lino..)
Odpovedať
Profilova fotka
@miskoajanka Tu nejde o šetrenie (940 € je Vám veľa), ale o to, či to bude dobré, alebo nie. Polystyrénu sa dnes dáva do podláh novostavieb až 20 cm. Na polystyrén by mal ísť rozvod UK a ten by sa mal zaliať cca 4 - 5 cm betónom. Ak by ste dali nad rozvod UK polystyrén, asi by Vám to nekúrilo do podlahy, ale do zeme, nemyslíte....? Na toto treba majstra, toto sa nedá robiť cez internet... 8-)
Odpovedať
@leonardom ale to nebude podlahové, ale radiátory...
Odpovedať
Profilova fotka
@miskoajanka ... - ste ma doplietli... :-D Veď cez podlahu sa púšťajú aj rozvody teplej a studenej H2O, čo ste nenapísali... :-D Ale na ostatnom trvám... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@miskoajanka ak ten betón urobíte dobre (dal by som tam sieťovinu 20x20) tak to stačí aj únosnosťou aj izolačne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?