Zobytnenie povale na podkrovie- odstranenie spodnych kliestin

Je mozne odstranit tieto spodne kliestiny ? ...a cim ich potom nahradit ? Praca s drevom mi nerobi problem, len taketo nieco som este nerobil.
Odpovedať
Ano , ked je stojatá stolica , klieštiny u spodu nie su potrebné..f
Odpovedať
@daralbajda Prečo tam potom sú, keď ich netreba? Že by mali nadbytok dreva a nevedeli, čo s ním?
Odpovedať
@gervero možno...jedine ze by bol krytina veľmi ťažká (bet.skridla) ...ale ja by som sa nebál..Vyhodiť všetko,dat stolicu z oceľových profilov, a klieštiky u vrchu, po jednej podpere v streda a he to..
Odpovedať
Ta stolica mi ani nevadi- myslim tie stojky. Len tie spodne kliestiny co su 60cm nad zemou, to by som nechcel prekracovat. Bolo by sa asi este opytat nejakeho starsieho tesara..
Odpovedať
@juraj700 Nech pozeram ako pozeram, ja tam teda ziadne kliestiny nevidim 🙂 Sa divim ze to za tie roky nikto nedal odtial doprec ale radsej to prekracovali 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte nechcem otvarat dalsiu diskusiu tak sa skusim pripnut sem. Mame bungalov 4i s valbovou strechou a priehradovymi vaznikmi. Chcela by som z detskych izieb urobit otvor na povalu, aby tam mohli mat miestnost iba na spanie. Dole by im ostal priestor na gauc, TV, pisacie stoliky a vstavanu skrinu, tocive schodisko. Rovnako by som chcela takto urobit miesto aj v druhej detskej, kde by vznikol priestor dole pre maleho 1,5r a hore dcera 11r. Nechceme pristavovat, ani nadstavovat cele podkrovie, ale len zvacsit obytny pristor. Hore sa nebude dat chodit kvoli vyske, ale boli by tam len nizke postele ako na foto a len "bidlo na spanie". Mylite ze by sa dali tie priehradove vazniky nejako upravovat? pilit, prerabat?. Dakujem Na plane domu je napravo detska izba a z nej pri lavej casti by bol otvor hore - tam je aj povala najvyssia. Momentalne je strop sadrokarton a na povale je ulozena izolacia na podlahe. Urobili by sme podiovu podlahu. Chyba mi vsak inspiracia ak ste niekto take cosy uz robili budem vdacna.
Odpovedať
@mama4kids väzníkový krov určite nie.
Odpovedať
@mama4kids treba zvážiť aj objem vzduchu a teplo aké tam bude. keď strechu zaizolujete, tak priestor ešte zmenšíte...
Odpovedať
Profilova fotka
@mama4kids To koľko máte detí keď sú v dome dve detské izby a je to málo. Pod strechu sa to určite urobiť nedá.
Odpovedať
@martosko veď to má napísané v nicku... Štyri
Odpovedať
@megdesign aj v otazke je to 😄
Odpovedať
Robil som 2 take domy...vsetko som vytrhal -drevenu stolicu ,dal ocelovu stolicu ,2 ocelove podpery v strede ,otvoril strop, zhora dal 2x zvarene ic16,podbetonoval ,a mam 2 obytne podkrovia...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martosko synček 15m je s nami v spálni zatiaľ, 11r dcéra ma sama izbu a dvojičky 16r spolu. Ako stačí nám to len som myslela na niečo fajn moderne a viac miesta aby mali a aj neskôr keď vyletia z hniezda a prídu s rodinami aby mali kde byt.
Odpovedať
@daralbajda wau som rada jednej pozitívnej odpovedi ďakujem. Máš niekde aj fotky ?
Odpovedať
@mama4kids no len ta jedna pozitivna odpoved absolutne nezohladnuje to ze ty mas vaznik nie stolicu. 😉 cize platia tie nepozitivne odpovede. V tvojom pripade sa to neda.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@stefanby Nech čítam, ako čítam, ja tam nevidím napísané, že má 4 deti. Jasné je to až po doplnení. @martosko @mama4kids Ak by tá izba bola len na spanie, alebo ako "tajná" izba z detskej izby ešte by som akceptoval. Ale aby to bola samostatná plnohodnotná detská izba - to nie. Veď tam by mohlo dieťa (aj keď trochu podrastie) chodiť len zohnuté, resp. vyrovnané len v strede. Ja mám takú povalu a neviem si predstaviť, mať tam obytnú miestnosť. http://www.modrastrecha.sk/forum/zate... Navyše - aby to bola regulérna obytná miestnosť, musí mať určitú výšku. Aj podkrovie má definovanú výšku. Podľa tohto zdroja by aspoň polovica plochy mala mať svetlú výšku 2,3 metra: https://mojdom.zoznam.sk/byvanie/naby... A hento na obrázku tieto parametre určite nespĺňa. To je také dizajnové podkrovie, ktoré slúži skôr ako odkladací priestor. Aj v stavebnom povolení by si to asi musela definovať ako odkladací priestor, nie ako izbu.
Odpovedať
@chrobak7 ale ona má väzníkový krov píše... Tam nieje žiadna stolica...
Odpovedať
@chrobak7 áno presne si vystihol účel - tajná izba iba na spanie
Odpovedať
@megdesign idem to odfotiť na povalu
Odpovedať
Takze takto to u nás vyzerá. Na pomurnicu som sa bala ísť lebo všade len rigips a izolácia. Je tam nejak moc veľa dreva 🥺
Odpovedať
@mama4kids väznik. Určite nerezať.
Odpovedať
@mama4kids vo Vašom prípade by som už radšej uvazovala nad pristavbou ak to pozemok dovolí Bude to rychlejsie a co sa týka bývania menej obmedzujúce
Odpovedať
https://www.modrastrecha.sk/forum/pod... 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?