Schody pre vystup na povalu - drevo alebo kov

Profilova fotka
Dobry den. Rozhodujeme sa pre kupu sklopnych schodov na poval (znacka FAKRO). Nevieme sa rozhodnut drevene vs. kovove. Mozete mi prosim poradit na zaklade vasich skusenosti ktore su lepsie? Mam na mysli aspekt ako hluk, opotrebenie, mapulacia ... skratka prakticke skusensoti od ludi kt. ich uz nejaku dobu maju a pouzivaju. Dakujem a prajem prijemny den.
Odpovedať
Aj ja som sa rozhodoval,,,dal som kovove take harmonikove....super,,,tie bez tazkosti stiahnu aj deti a nehrozi ze im to spadne na hlavu,,,boli o cca 80 ecok drahsie ale vyhody jednoznacne lahucka manipulacia
Odpovedať
@suschi6 mame fakro kovove noznicove. Nelutujem ak by som daval este raz dam take iste.lahka manipulaca a stabilnejsie oproti drevennym aj sa nam viac pacili vyzorovo
Odpovedať
@suschi6 mám ich 25r. konštrukcia z jaklov ,2 silné pružiny, schody z tvrdého dreva , na občasné používanie najlepšie riešenie ostáva voľný priestor.
Odpovedať
@suschi6 Ja som dlho vyberal schody na povalu. Tie drevené sa mi nezdali byť dosť pevné, predsa len mám cez metrák... :-D a ešte keď niečo budem niesť v ruke. Pôvodne som chcel nejaké na mieru, ako je na obrázku, ale nenašiel som dodávateľa, tak som vybral Fakro kovové - LMK Komfort. Ešte ich nemám namontované, ale dúfam, že budú dobré.
Odpovedať
Zabudol som tú fotku pridať, tu je.
Odpovedať
Ešte doplním, že pri rozhodovaní zavážilo aj to, že drevené majú max. zaťaženie 160 kg, kým tie kovové až 200 kg.
Odpovedať
@suschi6 mam obyc lacne drevene sklapacie 3 dielne, su az perkvapujucu pevne, moznozamykanie otocnym zamkom by som si vedel predstavti lespie ale samotne schody ok.
Odpovedať
@suschi6 drevo uplne staci. Kovove premrznu, a ked ich v zime spustis dolu, budu sa mozno rosit.
Odpovedať
aj my máme drevenné lacné z baumaxu. trojdielne. a fungujú super. lahká manipulácia
Odpovedať
@suschi6 V predchádzajúcom dome som mal drevené skladacie. /plne stačili/ lacnejšie z Baumaxu. Boli sice v komore ale vizuálne zladené s povalou tak v zloženom stave nepôsobili rušivo. Je nutné zvážiť - kde budú umiestnené, ako často predpokladáš chodiť na povalu a čo na povale predpokladáš uskladňovať /hmotnosť predmetov verz. nosnosť schodov/.
Odpovedať
@suschi6 Nam povedal Baumeister, ze v Rakusku musia byt taketo sklapacie schody protipoziarne. Neviem, ako je to na Slovensku, ale mozno by bolo dobre zistit si to, aby ste pri kolaudacii nemali s tym problem.
Odpovedať
Aj na slovensku treba protipoziarne, ale zda sa mi ze len pre vrejne budovy, pokial je to rodinny dom tak nie je potrebne tusim :) a urcite by som vybral kovove... kamarat si dal drevene a nebol s nimi spokojny, po prve nemaju taku zivotnost a po druhe mal problem s tym, ze sa mu zasekavali... mozno to bolo neodbornym nasadenim, alebo to drevo pracovalo a odieralo sa to... Ja mam kovove, a za nic by som ich nevymenil :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@chrobak7 Zdravim..aky ste mali otvor v strope? Dakujem
Odpovedať
@inesita2011 V betóne bol otvor 80x150 cm. Schody majú rozmer 70x140 cm - to je tuším najväčší rozmer, čo Fakro vyrába.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@chrobak7 dobrý deň, prosím vás, ste spokojný so schodmi? Veľmi a zaujali, môžem vedieť, kde ste ich kúpili? Ďakujem
Odpovedať
@timkuska Štandaradné skladacie schody na povalu - nič extra, ale účel splnia. Ja som chcel kovové, nie drevené, predsa len je to lepší pocit stúpať po pevnejších. Aj nosnosť majú vyššiu, ako sa uvádza pri drevených - až 200 kg. Už neviem presne, kde som ich kúpil, ale veď majú ich všade. Stačí si zadať Fakro LMK komfort a vyhodí ti kopec predajní.
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem, už sme našli tie fakro, ja som myslela, že máte tie, co sú na tej fotke, lebo tie vyzerajú úžasné 😁
Odpovedať
@timkuska Jááj, no treba čítať príspevky pozorne...
Odpovedať
mám obyčajné, trojdielne z obi, 120x70 za 80€ a všetko ok
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?