Aky box z OSB na schody na povalu

Ahojte, v bungalove s SDK stropom planujem vyrobit box na preklenutie hrubky izolacie + znizenia stropu pod vaznikmi, cca 70cm. Rozhodujem sa ci spravil len kvader a nasrubovat tam 3x nejake madlo na "rebrik" alebo urobit ten kvader dlhsi aby som tam rovno vyrobil dalsie dva schody. Prva moznost je jednoduchsia, len neviem ake to bude prakticke. Neplanujeme tam chodit vela, ale mame tam ulozny priestor. Samotne schody su 60*120, lebo sirsie sa nedaju. Vychadza ze by schod ma mat 23cm cca vysku, co nie je malo, ale zas nemusi to byt uplne podla normy. Je tu niekto kto robil ten box aj so schodami? 🙂 Nejake postrehy z praxe? Prikladam taky minutovy nacrt v skicari. Schody by som pustil nizsie kvoli hrubke SDK. aby to sedelo na zaver so chodami. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Mam to bez schodov cca rovnaku vysku. Chdim tam tak 3x za rok a v pohode zvladam. Ten vylez je najslabsia cas izolacie domu. Ak to chces robit tak zvaz len spravnu izolaciu nech si eliminujes teplotne straty. Este ma napadlo hore namiesto schodov datvlen dvojprieckovy rebrik.
Odpovedať
dakujem, uvazoval som aj o tej izolacii, ratam s tym ze z hora spravim este nejaky kryt kde na tenku preglejku prichytim polystiren ktory vyplni aj hornu tretinu boxu. A nejako zabalim nech sa polystyren nerozpadava.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?