Pochôdzna podlaha v podkroví

Zdravím, riešim rekonštrukciu staršieho rodinného domu z pálenej tehly a momentálne sa chcem zamerať na pochôdznu podlahu v podkroví. Pôvodne boli na "buntrámoch" z vrchu nabité dosky približne o hrúbke 1.5-2cm a zo spodu nabitý štukatorovy strop (trstina/pletivo/omietka). Toto všetko bolo demontované a odstránené z domu kvôli viacerím dôvodom. Momentálne sú teda hore len väzníky o približnej veľkosti 16x16, rozmiestnené približne 80cm od seba, previazané s obvodovými múrmi. Podlahová plocha je okolo 7x7,5 metra ponad 4 miestnosťami. Moja otázka je: Akú celkovú skladbu konštrukcie / podlahy treba zvoliť? Podkrovie bude vykurované približne rovnako ako prízemie a zámer je aby bolo permanentné obývateľné. Akustika je tu tiež dosť dôležitá. Na prízemí by sa ako strop spravil SDK podhľad. Nikde som sa nevedel dohľadať ku kompletnému riešeniu, každý príspevok mal iné okolnosti. Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od user1502:

Zdravím, riešim rekonštrukciu staršieho rodinného…
@user1502 ideálne riešenie by bolo zadebniť, podstojkovať a naliať samonosnú železobetonovú dosku.. Je to najúčennejšie, ale aj najdrahšie a v tvojim prípade vhľadom k existujúcej streche aj najnáročnejšie riešenie. Možností je viacero a bude aj rád viacero. Z môjho pohľadu najjednoduchšie a najefektívnejšie riešenie: Položiť zvrchu priečne perdorážkovú 22mm OSB dosku. Naň penovú hlukovú puzzle izoláciu. Na ňu priečne potom druhú vrstvu OSB perodrážky. Následne klasicky mirelon a podlahovku. Odspodu vhodne zaizolovať a zatvoriť sadrokartonom.. Netvrdím, že to bude úplne zvukotesné, ale výrazne sa obmedzí pochôdzny hluk. Je to asi najlacejšia a najrýchlejšia alternatíva pochôdzneho stropu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@user1502 ideálne riešenie by bolo zadebniť, pod…
@zicher Ďakujem. A čo tak ešte pod tú prvú vrstvu OSB položiť hranoly aby bol hustejší raster? Alebo to nebude mať žiadny efekt okrem zbytočnej váhy navyše?
Odpovedať
Profilova fotka
takéto zásadné zásahy do stavby treba robiť so zodpovedným človekom, projektant alebo stavbyvedúci. okrem stropu tam treba riešiť TZB rozvody, schodisko, elektro, sú tam dobré podmienky na rekuperáciu (aspoň príprava) takúto rozsiahku rekonštrukciu si môže načierno dovoliť len stavbár a ten to nemusí, lebo je oprávnený.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?