Parpriepustna folia

Profilova fotka
Dobrý deň, je potrebné dať parozabranu na povalu s betonovym podkladom? Alebo stačí položiť minerálnu vlnu priamo na betón? Vata bude zakrytá s parozabranou z vrchu iba.
Odpovedať
POZOR! Zvrchu vlny NESMIE byť parozábrana. Parozábrana patrí na teplú časť skladby, čiže pod vlnu. Zhora buď nič alebo vysokodifuzna kontaktná fólia. Ak je ale pod škridľou, netreba na vlnu.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr na vrch sme chceli dať niečo proti prachu, takže niečo v lacnom prevedení, čo by iba ochránilo vlnu pred množstvami prachu. Pod skridlou je parozabrana, lenže, či treba aj na betón pod vlnu dať parozabranu, alebo nie je potreba?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martin_ostriz:

@blacksr na vrch sme chceli dať niečo proti prach…
@martin_ostriz Pod skridlou by mala byť paropriepustna fólia. Nie parozábrana. Na vlnu netreba už nič pokladať, pretože pod skridlou je fólia. Hlavne nie "niečo lacné". Vždy treba dávať presne špecifikované materiály, každý z nich má svoju cenu. Pod vlnu položte parozábranu. Prosím, nezamienat (slová) parozábrana a paropriepustna fólia. Lebo ak zameníte, zhnije krov.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od blacksr:

@martin_ostriz Pod skridlou by mala byť paropriep…
@blacksr Hej, poplietol som slová, moja chyba. Mne majstri pokladali na povalu minerálnu vlnu na betónový podklad a všimol som si až neskôr, že pod vlnu nedali vôbec nič. Očakával som, že nejaká parozabrana by tam mala byť, nie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martin_ostriz:

@blacksr Hej, poplietol som slová, moja chyba. Mn…
@martin_ostriz Môže, aj nemusí. Dôležité je, aby z vlny bolo schopné odísť väčšie množstvo pary, než aké vstúpi. Betónový strop kladie pare odpor. Otázkou je potom, ako intenzívne sa môže para dostať z povaly. Súčasné strechy s paropriepustnou fóliou pod skridlou neumožňujú prefukovanie povaly ako kedysi bez fólie. Z tohto dôvodu je prezieravejsie parozabranu pod vlnu dať, aby nedošlo k jej kondenzácii, než opustí povalu. Ak sa nedala parozábrana a fólia pod skridlou je, treba radšej povalu odvetravat cez okienko alebo odvetravaciu tvarovku.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od blacksr:

@martin_ostriz Môže, aj nemusí. Dôležité je, aby …
@blacksr Aha takto, povala bola vždy vzdušná, ale to bolo najmä aj kvôli skaram medzi múrom a začiatkom škridle. Momentálne tieto diery sú upchaté Pur penou, keďže sa zateploval dom. Budem to teda musieť odsledovať počas zimy, či sa nebude kondenzovat voda vo vlne. Je možné, že to problém nebude, povala je veľmi priestranná a vysoká a z jednej strany je stále otvorená ako vchod. Tento nočný vchod bude ale asi najpravdepodobnejšie uzatvorený, aby sa žiadne hlodavce nedostali na povalu. Ďakujem za objasnenie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?