Živý plot bez strihu zo stromov do 3 metrov :)

Zdravím, poprosila by som aby ste mi poradili ..chcela by som neopadavý, takým rýchlejším tempom rastúci ( môže byť aj stredným tempom ..len aby som nečakala za plotom 30 rokov 😀) a bezúdržbový živý plot...v podstate by som najradšej vysadila stromčeky vedľa seba ktoré by som nechala voľne rásť bez strihu takže by som potrebovala tie ktoré dorastajú do výšky max 3-4 metre 🙂 vrelá vďaka za všetky vaše rady a postrehy 🙂
Odpovedať
@lenkaz3 žiaden taký neexistuje, všetko živé sa musí pravidelne ošetrovať aby to dobre vypadalo,ak chceš bezúdržbový daj tam hustejšiu sieť aj tá nevydrží večnosť, mám suseda a také podmienky si dala jeho žena, nakúpil 4 metrové kus po vyše 200 Eur s partiou chlapov a technikou nákladiak a žeriav, ja som ho vysmial, že sa mohli ísť za tú sumu opaľovať každý rok kam chcú.
Odpovedať
@lenkaz3 Kedysi som mal podobnú požiadavku. Nakoniec som plot zrealizoval z Tují smaragd. Uvádza sa u nej výška v dospelosti 4 - 6 m, netreba sa o nich vôbec starať a keď si zvolíš optimálnu výsadbovú vzdialenosť medzi jednotlivými stromčekmi tak je to absolútne neprehľadné. "Optimálne" znamená, že nie moc ďaleko od seba, ale ani nie moc blízko. Ja som dal relatívne dosť blízko a teraz v dospelosti tují on vrástli do seba. Plot je síce vôbec neprehľadný a takmer ani nepriechodný, no keď rukou rozhrniem stromčeky, tak dnuka, "v plote" sú konáre vyschlé. Zrejme kvôli tomu, že nemajú svetlo. Ale nevadí mi to, lebo navonok je plot pekný a plní svoj účel. Doporučujem.
Odpovedať
@petersd aky rozostup tuji mate?
Odpovedať
vavrinovec. je viacero odrod,treba vybrat podla poziadaviek
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?